Er vi oss selv nærmest?

Selv om vinteren er over oss med full tyngde er det ingen grunn til å hele tiden ligge på latsiden, skjønt litt kos må man kunne unne seg i en ellers stressende hverdag. Nordmenn flest ligger ikke på latsiden i disse travle førjulstider, og da er det desto bedre å kunne ta seg en rolig helg på hytta etter en slitsom jobbuke.

Disse fritidsaktivitetene må selvsagt også tilpasses personligheten du har og livsstilen du har valgt eller har anledning til å føre. Vi er alle forskjellige, men som skandinaver er det tross alt noen personlighetstrekk som går igjen blant de fleste av oss.

Sosialiseringen legger grunnlaget

Alle mennesker er sosiale vesener, men det er ulike faktorer som påvirker hvilke personlighetstrekk vi utvikler og gruppene vi blir en del av. Gjennom oppveksten utvikler vi alle drømmer og ambisjoner som danner grunnlaget for hvilke liv vi ønsker å leve. Deretter dannes personligheten vår blant annet av oppveksten vi har, hvilke venner vi omgås og samfunnet som sosialiserer oss. En annen viktig faktor er genetiske trekk som vi har fått i arv fra forfedrene våre, noe som betyr at de ulike folkegruppene ikke helt kan styre hvor sosiale de er. I en slik sammenheng kan det derfor være lurt å se oss selv i speilet først.

Hvor innadvendte er skandinaver?

At skandinaver er et innadvendt folkeslag er nok en sannhet med modifikasjoner, men vi skal nok ikke legge skjul på at de fleste av oss er en smule introverte og trives godt i eget selskap. Kanskje dette er med på å forklare noe av grunnen til at mange av oss liker å tilbringe rolige kvelder foran PC-skjermen med spilleautomater på nett og en kaffekopp i hånden? Det enorme utvalget på nettet av enarmede banditter og videoautomater med progressive jackpoter gir nordmenn nok av hygge og kos enten hjemme eller på hytta etter en lang arbeidsuke med mye mas fra ektefeller og kolleger.

Ikke alle kan sitte stille foran skjermen

Det er allikevel ikke alle som liker å sitte foran PC-skjermen hele tiden, noe som betyr at man har en noe mer ekstrovert personlighet. Et fint avbrekk for en mer sosial person i løpet av en helgetur er selvsagt å gjøre trivelige hytteaktivteter sammen med resten av reisefølget. Tradisjonelle spill som ludo og yatzy går selvsagt aldri av moten, og det er selvsagt alltid mulig å finne fram den gode gamle kortstokken.

Er du den mer aktive typen?

Det kan også hende at du har en personlighet som gjør at du hele tiden må finne på noe, og hvis du er på plass i din egen hytte eller bolig føler vi oss ganske sikre på at du har innrettet disse etter behovene dine. Hvis du er av den mer aktive typen kan du således innrede både hjemmet og hytta med ett eller flere treningsapparater tilpasset funksjonsevnen din. Du skal ikke se bort fra at det er flere som ønsker å bli med, noe som igjen kan få oss til å dra fram den gamle klisjeen om at like barn tross alt leker best.

Comments Closed