Fotball en sport for alle

Fotball en sport for alle

Mange ser på fotball som en sport som er inkluderende og som alle kan ta del i. Dette er også en sport som de fleste av oss har spilt i skoleårene, og de fleste har på et eller annet tidspunkt vært med på en liten fotballkamp eller to. Dette er også en av de mest inkluderende sportene for mennesker med forskjellige funksjonsnedsettelser i Norge.

En av de som jobber veldig for at denne gruppen mennesker skal være en del av felleskapet er Norges Fotballforbund. De har i mange år jobbet målrettet for å inkludere denne gruppen med utøvere. De har på flere plan hatt forskjellige prosesser hvor de jobber med å inkludere disse menneskene i sport, og har et klart fremtidsbilde for hvordan de skal gjøre dette.

Lokale aktører

For at dette skal være et tilbud for denne gruppen utøvere, har mye av det å inkludere mennesker vært opp til de lokale lagene, slik at de kan organisere et skikkelig tilbud for dem. I noen regioner i Norge settes det opp et serietilbud kalt ‘Stjerneserien’ som enten spilles som 7-er, 5-er eller 3-er fotball alt etter aldersgruppe. Det spiller ingen rolle hvordan dine spilleferdigheter er, alle skal få være med, og det blir delt opp i ulike grupper etter ferdigheter, og etter evner slik at alle skal få føle en viss mestringsfølelse. Det handler ikke om hvor godt du spiller, men samholdet og relasjonene du bygger.

Hett tema

Det er alltid et eller annet fokus på fotball, mest fordi de fleste av oss har eller har hatt et eller annet forhold til det. Nå i disse dager er det et heitt tema av andre grunner, siden det kun er en måned igjen til avspark i VM. På grunn av dette vil flere idrettsorganisasjoner innad ha en konkurranse gående der de har en tabell eller noe som du er med på, der du gjetter hvem som vinner VM. Forskjellige mennesker vil da putte penger i potten til et godt formål, og gjette seg frem til hvem som kommer til å vinne de ulike kvalifikasjonsrundene. En annen måte å gjette seg til hvem som kommer til å vinne er å gjøre dette via BetStars 100 million challenge. Den som vinner kan virkelig gjør en forskjell, og bistå i arbeidet for å skape flere muligheter for mennesker med funksjonsnedsettelse som spiller fotball og andre gode formål.

Støtte

Fotball en sport for alle menneskerTil nå er ikke Stjerneserien eller fotballtrening for personer med funksjonsnedsettelse et tilbud over hele Norge, men det jobbes med at det skal være et tilbud for alle rundt om i hele landet. De som ønsker å starte et slikt initiativ kan få hjelp og støtte gjennom Norges Fotballforbund. Det er også mange lokale organisasjoner og aktører som er gode når det gjelder å få inn støtte for å drive med slike tiltak.

Ofte har de lokale eller regionale bankene ulike fond som de bruker på interesser innenfor idrett, og innen disse kan det ofte være midler å hente til å drive med fotball. Det er også mulig å søke om kommunal støtte – og har du et godt formål slik som dette vil du nesten være garantert å få inn midler. Det finnes alltid måter å få in økonomisk støtte til slike initiativ, så det er bare å danne et godt team med medarbeidere og la dugnadsånden leve.

Husk at hvis du får hjelp og støtte via Norges Fotballforbund, er det også enklere å få inn ulike store spillere som kan drive med opplæring, eller ha dager for spillerne dine der de kan lære mye. Disse dagene kan ha mye å si for hverdagen til denne gruppen mennesker, og kan virkelig gi de inspirasjon eller rett og slett gi de en dag de sent vil glemme.

Comments Closed