Ha en aktiv høst

Det å selv være funksjonshemmet eller ha noen i nær familie eller omgangskrets som er det, kan føre til en rekke utfordringer i hverdagen. Derfor er det viktig at man prøver å leve et så normalt liv som mulig ved å holde seg i aktivitet.

En aktiv hverdag fører nemlig til at man kommer seg mer ut og treffer andre mennesker. Kanskje knyttes det vennskap for livet i relativt avslappede konkurransesituasjoner? Det er nemlig mange forskjellige idrettsgrener som kan oppleves og utøves av personer med funksjonsnedsettelse.

Fotball
Fotball er verdens mest populære idrett, og det er ingenting i veien for at ikke også personer med funksjonsnedsettelse skal få anledning til å delta. Norges Fotballforbund tilbyr flere konkurranser hvor det er deltaker-aspektet som er gjeldende. I Hordaland kan du blant annet delta i Stjerneserien, hvor alt fra treer- til syverfotball tilbys. Flere andre kretser har også lignende tilbud, og ved interesse bør du ta kontakt med den nærmeste fotballkretsen din så raskt som mulig for å se om den har et tilbud som passer deg.

Det er også fullt mulig for personer med funksjonsnedsettelse å oppleve fotball på stadion. Et land som har kommet særlig langt angående dette er England, hvor det er et krav av det settes av et bestemt antall plasser til funksjonshemmede. Storlag som Manchester United og Liverpool kan derfor oppleves ringside på berømte stadioner som Old Trafford og Anfield Road, og du kan holde deg informert om sesongstarten i Premier League og oppdaterte favorittodds her: https://extra.bet365.com/news/nn/Fotball/. Hvis du reiser på en organisert tur kan du kanskje også få hilse på noen av de mest kjente aktørene som en bonus. Klubbene kan kontaktes på forhånd, og de er ofte behjelpelige med å hjelpe til angående forespørsler som dette. Kanskje kan du eller noen i reisefølget gi Jürgen Klopp noen gode råd om hvordan laget hans skal forsvare dødballer, eller kanskje dere til og med får bli med inn på gressmatta?


Livet er mer enn fotball
Hvis du interesserer deg for andre ting enn fotball, finnes det selvsagt også en rekke andre idretter du kan prøve deg på. De forskjellige idrettsforbundene er flinke til å tilpasse idretten til den aktuelle funksjonshemmingen en person har, og du finner garantert en sport tilpasset deg og behovene dine. Hvis du har lite bevegelighet i beina, frister det kanskje å prøve seg på idretter hvor det først og fremst er overkroppen som skal benyttes. Klasssikere i så måte er tennis og badminton, hvor særlig sistnevnte har økt i popularitet den siste tiden.

Kast deg i det våte elementet
En annen individuell idrett som er populær blant personer med nedsatt funksjonsevne er svømming. I denne idretten får du trent hele kroppen, og idrettsgrenens popularitet gjør at du garantert treffer likesinnede. Det er heller ingen unnskyldning hvis du ikke kan svømme. Mange forbund tilbyr nemlig svømmeskole for alle aldersgrupper, og det er derfor bare å legge seg i bassenget. Idrett er nemlig noe som fører til glede for de fleste av oss, samtidig som du får en mer innholdsrik, sosial og spennende hverdag.

Comments Closed