Hvordan lære nye ting på internett

Internett er som et tveegget sverd – det kan brukes til å utsette dagens gjøremål, tidsfordriv eller det kan brukes til å lære noe nytt. Her i denne artikkelen skal vi spesielt fokusere på det sistnevnte. Det er mange måter du kan bruke internett til å lære noe nytt, og det tar kun noen få minutter hvis man er litt kreativ.

Man kan ikke lære seg å bli kreativ, men at man kan lære seg metoder for å tenke mer kreativt. Det viktige er å ikke bli sittende fast og gjøre det samme hele tiden, men prøve ut nye ting og hele tiden finne nye inspirasjonskilder for lærdom. Uansett hva du vil ha informasjon om, er det en stor sjanse at du vil finne du det på Internett. Det finnes leksikon, temasider, blogger, informasjonsvideoer, og online kurs om de fleste tema. Og et raskt søk på Google.no vil gi deg tilgang lærdommen du trenger i løpet av sekunder. Uansett hva du leter etter, kan du starte med et enkelt søk som f.eks Hvor er den nærmeste flyplassen? Du kan alltids legge til noen beskrivende ord om nødvendig. Hvis du leter etter et sted eller et produkt på et bestemt sted, kan du legge til stedet. For eksempel bakeri Stavanger.

Slik lærer du noe nytt på Internett

Vi har satt sammen en liste over tre gode kilder for hvordan du kan lære noe nytt på Internett på en daglig basis. Noe av det vil ikke ta mer enn 10 minutter, mens andre er ting krever at du går i dybden og vil kreve mer engasjement fra deg. Uansett hva du velger, vil du bli mer kunnskapsrik enn da du startet.

#1 Wikipedia

Wikipedia er både et leksikon og et online-samfunn. Wikipedia er et gratis online leksikon som lar sine brukere å redigere innholdet. Wikipedia er den største og mest populære oppslagsverket på Internett og er rangert blant de ti mest populære nettsteder i verden. Wikipedia er eid av nonprofit organisasjonen Wikimedia Foundation.

Wikipedia ble lansert 15. januar 2001 av Jimmy Wales og Larry Sanger. Det var bare den engelske versjonen i utgangspunktet, men det raskt utviklet lignende versjoner på andre språk, som varierer i innhold. Med 5,285,965 artikler er engelsk Wikipedia den største av de mer enn 290 versjoner av Wikipedia. Totalt sett bestårWikipedia av mer enn 40 millioner artikler på mer enn 250 forskjellige språk og som i februar 2014 hadde 18 milliarder sidevisninger og nesten 500 millioner unike besøkende hver måned.

Skal du skrive en artikkel, eller en skoleoppgave om et tema, er Wikipedia et glimrende oppslagsverk, og en god kilde. Sjekk selv på Wikipedia

#2 Youtube

YouTube er et nettsted for deling av videoer, og er blitt et fenomen på lik linje med søkemotoren Google, og er nå tredje største nettsted, kun slått av Google og Facebook. YouTube har over en milliard brukere, noe som tilsvarer nesten en tredjedel av alle som bruker Internett. Hver dag ser folk flere hundre millioner timer med videoer på YouTube og genererer milliarder av avspillinger. YouTube i sin helhet – og til og med mobilversjonen av YouTube alene – når ut til flere personer i aldersgruppene 18–34 og 18–49 enn noen av kabel-TV-leverandørene i verden.

Den aller første YouTube-videoen ble lagt ut 23. april 2005, og ble kalt «Me at the zoo», og den viser gründer Jawed Karim i San Diego Zoo.


På YouTube finner du mange videoer som brukerne har lagt inn. Mye av innholdet er korte amatørvideoer. Det du kanskje ikke er klar over, er at YouTube er også en svært nyttige nettside for å lære nye ting. Det finnes millioner av videoer som har som mål å vise deg hvordan man gjør ulike ting. F.eks hvordan lage en bestemt matrett, sette sammen et IKEA skap, hvordan lage en nettside, eller instruksjonsvideoer til hvordan man spiller ulike nettspill som Starcraft, Pokemon Go eller pengespill. Sjekk ut Youbube.com

Tips: Hvis man vil lære seg pengespill på Internet kan det være fornuftig å trene først. Det er mange som tilbyr casino spill, men hos Folkeautomaten bonuskode får du en bonus når du registerer deg. Og det er greit å ta med seg. Et annet tips er hvis du søker informasjon om et tema i Google, kan du etter å ha skrevet inn det du leter etter i søkefeltet, trykke på video i menyen for å få opp videoer om emnet du vil ha info om. Da vil det komme opp videoer som er fra Youtube, men og fra andre nettsider som har videoer om emnet.

#3 Slideshare

70 millioner personer stoler på Slideshare for å lære om et emne raskt fra andre fageksperter.
Slideshare ble grunnlagt i 2006 med mål om å gjøre kunnskapsdeling lett, Slideshare sluttet seg til Linkedin familien i 2012 og har siden vokst til en av de største nettsidene i verden for faglig innhold. Med over 18 millioner opplastinger i 40 innholdskategorier, er det i dag en av de 100 mest besøkte nettstedene i verden.

Slideshare hjelper deg med å lære ting raskere og smartere. stedet for å bla gjennom sider med tekst, kan du bla gjennom en presentasjon og absorbere den samme informasjonen på en brøkdel av tiden. Du vil finne innhold fra eksperter på alle tenkelige felt med over 35 kategorier og 18 millioner opplastinger. Sjekk ut slideshare.net

Facebook comments:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *