Spill rullestoltennis

Kom deg på tennisbanen

Til tross for at høsten har gjort sitt inntog er det ingen grunn til å trappe ned på aktivitetsnivået. Det finnes nemlig mange innendørsaktiviteter du kan bedrive når nettene blir lengre og kulda setter inn.

En idrett som har blitt stadig mer populær i det siste er rullestoltennis. Denne sporten kan spilles innendørs i mange av hallene som finnes rundt om i Norge, og grenen er en ypperlig anledning til å få trent overkroppen samtidig som du har det gøy og sosialt med andre.

Hent inspirasjon fra proffene
En ny og lang sesong er i ferd med å bli unnagjort for proffene, og det er interessant å merke seg at flere av de gamle traverne fortsatt holder koken. Som ivrig følger av sportsspill på TV og nett fikk du kanskje med deg at veteranen Rafael Nadal nylig to sin sjette tittel i 2017? Dette har gitt ham blod på tann, og spanjolen satser videre mot neste sesong, hvor han er blant de største favorittene til å vinne Australian Open. Mange tenniseksperter tippet at en ny generasjon spillere skulle ta steget opp denne sesongen, men tennis er en utholdenhetsidrett hvor bare de best trente og tålmodige greier å lykkes over tid. Dette er prinsipper du bør ta med deg inn i treningen, og du bør derfor legge en slagplan om hvordan du kan komme i gang og bli best mulig.

Sett opp en plan
Tennis er vanligvis en sport som spilles av to personer, og du bør derfor høre blant venner og bekjente om det er noen som har tid til å spille sammen med deg. De fleste mennesker har et behov for å være fysisk aktive, og vi er derfor helt sikre på at det er nok av personer som er lystne på å delta. Ta det rolig i begynnelsen og sett opp én dag i uka hvor dere drar for å spille. Prøv å gjøre dette til en tradisjon, og så kan dere eventuelt utvide aktiviteten hvis det er gøy og du føler at du mestrer spillet. Hvis du er helt nybegynner, kan det være lurt å spille mot en som befinner seg på samme nivå. Hvis økonomien tillater det, kan dere også investere i en personlig trener som kan gi dere råd om treningsmetoder for hvordan dere kan lykkes på banen.

Slik spilles rullestoltennis
En kamp i rullestoltennis spilles på vanlige baner, men reglene avviker noe fra vanlig tennis. I en rullestol er man naturlig nok en smule mindre mobil, og ballen kan derfor sprette to ganger. I begynnelsen kan det være utfordrende å mestre denne aktiviteten og vi anbefaler derfor at du leier utstyr de første gangene du spiller. Du trenger nemlig en spesiallaget stol for å spille rullestoltennis, og det er dumt å investere mye penger på noe som du kan risikere å ikke bruke så ofte. Treningen avhenger av hvor ambisiøs du er, men vi anbefaler at du tar det rolig til å begynne med. Husk at du først og fremst skal ha det gøy og kose deg med en spennende fritidsaktivitet. Dette gjør at du får en mer sosial hverdag, og kanskje greier du også å knytte vennskap for livet.

Comments Closed