Prøv deg på tennis og golf

Prøv deg på tennis og golf

Sommeren er dessverre over, men det betyr ikke at du kan fortsette med å være aktiv utover høsten og vinteren. Den kalde årstiden gjør at vi har en unnskyldning for å oppholde oss innendørs, og da passer det godt med kaloribrennende idretter som svømming og tennis, eller kanskje frister det mer å planlegge neste års golfaktiviteter?

En idrett som rullestoltennis tilbyr fysisk aktivitet, lek, og er flott for å være sosial med venner. Kanskje følger du også med de store tennisstjernene på nettet og i media og på https://extra.bet365.com/news/nn kan du lese om tipping resultater og om hvordan tennisstjernene gjør det i US Open. Det har så langt vært flere overraskelser som viser bare at ingenting er forutsigbart, og vi tipper at du ikke er redd for å kaste deg ut i nye utfordringer som blant annet rullestoltennis har å tilby.

Rullestoltennis passer alle

Hvis du kjenner til de vanlige tennisreglene er du allerede godt på vei til å forstå hvordan rullestoltennis foregår. Kampene foregår nemlig på helt vanlige baner, hvor den store forskjellen er at ballen kan sprette to ganger. Ellers følges de vanlige reglene, men disse kan selvsagt tilpasses etter trenings- og seriøsitetsnivået. Hvis dere bare er to venner som spiller sammen for å ha det gøy, er det selvsagt ikke noe i veien for at dere kan tilpasse reglene etter eget ferdighetsnivå.

Alle kan spille golf

Golf passer også alle aldersgrupper, og idrettens handikapsystem gjør at spillet blir individuelt tilpasset ditt ferdighetsnivå slik at det ikke spiller noen rolle hvilket ferdighetsnivå dine venner er på. Det er også muligheter for å skaffe seg spesiallagde køller ved behov. Det finnes også en organisasjon for funksjonshemmede golfspillere som hvert år arrangerer flere turneringer, og hvis du blir eller allerede er veldig god, frister det kanskje å melde seg på Paratour? Du kan lese mer om Paratour på https://www.golfforbundet.no/spiller/. De fleste har allikevel ikke som mål å konkurrere på et høy nivå, men vil gjerne ha et godt treningsutbytte av den nye hobbyen sin. Golfspilling gir blant annet god trening ved halvsidige lammelser, og denne sporten er derfor en unik mulighet til å trene seg opp igjen.

Blir ikke dette dyre hobbyer?

Du tenker kanskje at tennis og golf er dyre hobbyer, men dette behøver på ingen måte å koste skjorta. I rullestoltennis kan du sågar bruke din egen rullestol, mens du spiller for å se om dette er noe for deg. Hvis du etter et halvt års tid bestemmer deg for at dette er en idrett du vil drive på med framover, kan du gå til anskaffelse av en spesialrullestol. Dette er et innkjøp det offentlige kan støtte deg med, og det behøver derfor ikke å koste mange tusenlappene. Er du under 27 år kan NAV sågar støtte deg helt gratis. Det kan derfor lønne seg å sette seg inn reglene, som du kan studere nøyere her: https://www.nav.no/no/Person/Familie/Nynorsk/grunnst%C3%B8nad. Vi anbefaler derfor at du tar en prat med en saksbehandler for å finne ut om du kan få støtte fra det offentlige til å drive med de nye hobbyene dine.

Comments Closed