Smartassistene hjelper deg i hverdagen

Smartassistene hjelper deg i hverdagen

Å kunne ha en virtuell assistent til å holde avtalene dine eller stille tåpelige spørsmål til har blitt mer og mer vanlig. Med produkter som Alexa og Google Assistant har du alt innen rekkevidde, og vil du bruke stemmen til å gjøre dagligdagse ting er dette noe for deg.

Google lanserte sin «Assistent» på norsk tidligere i år, og i slutten av oktober ble denne tilgjengelig på Google Home høyttaleren. Med denne kan du få den til å gjøre alt i fra og senke rullgardinen, bestille bord på favorittrestauranten din til å holde temperaturen til en viss grad i huset. Dette forutsetter så klart at du har oppsett for et smart hjem, noe som har blitt mer og mer populært det siste året.

Flere aktører

Amazons Alexa og Google Assistant er ikke de eneste på markedet, Apple har også sinn Homepod på markedet, og slik som Google er den også å finne på norsk, mens Alexa er kun tilgjengelig på engelsk. Med disse duppedittene kan du spørre alt i fra værmeldingen, hvordan bake en kake, underholde deg selv på live casino som bingo.com, eller spille musikk favorittspillelistene dine på Spotify. Alt du trenger å gjøre er å bruke stemmen.

Sprenger grenser

Disse duppedittene er ment for allmennheten, og med seg har de sprengt barrierer for de med funksjonsnedsettelser, slik som for mennesker som er svaksynte og blinde. Med slike produkter skapes det et det rom for at smarte hjem kan brukes for å gi slike mennesker større uavhengighet og at de kan trives i hjemmet. Det er ingen større frihet enn å være i sitt eget hjem og kunne gjøre det som du absolutt vil, spesielt når du bare kan bruke stemmen. Dagens teknologi er med på å gjøre slike mennesker mer selvstendig. Andre mennesker med forskjellige funksjonsnedsettelser kan også nyte godt av denne teknologien. Dette på grunn av at det å ha et smarthjem innebærer også det å kunne stille alarmen på huset, skru på kaffetrakteren eller åpne og lukke ting som kanskje er vanskelig for en person med funksjonsnedsettelser. Hele hjemmet kan styres bare ved hjelp av noen få ord.

Comments Closed