Tips til oppgradering av kjøkkenet

Tips til oppgradering av kjøkkenet

Å pusse opp et kjøkken er ofte både tidkrevende og dyrt. Men da et kjøkken for mange er husets viktigste rom, er det verdt å legge inn litt ekstra tid og penger her. Spesielt hvis man har stue og kjøkken i samme rom, da dette typisk er et rom som samler familien. Enten det er ved å hjelpe med lekser, lage mat eller et sted for gode samtaler. Å pusse opp et kjøkken, alt etter materialer, behov og utstyr, varierer veldig i pris. Hvitevarene og spesialtilpasset utstyr trekker ofte totalprisen betraktelig opp, men er likevel helt nødvendig på et velfungerende og praktisk kjøkken.

Enten kjøkkenet har behov for en fornyelse eller man bare har et ønske om litt forandringer, er det flere ting man burde tenke over før man river ned det gamle. Hvordan ønsker dere at det ferdige kjøkkenet skal bli? Hvor mye penger vil dere bruke? Og hvor lang tid vil dere bruke? Trenger dere hjelp med finansieringen av oppussingen?

Om dere ikke ønsker å bruke så mye penger på oppussingen, er det fullt mulig å gjøre noen enkle tiltak på kjøkkenet, som gjør det enda finere. Dette er et godt alternativ, hvis man ikke ønsker å totalrenovere. For det er ikke så mye som skal til for at kjøkkenet likevel får en oppgradering. Her kommer noen tips til enkle ting man kan gjøre for å fikse litt på kjøkkenet.

Finansiering

Enten dere tenker å gjøre noen endringer på design eller har behov for å gjøre kjøkkenet mer praktisk og tilgjengelig, finnes det flere finansieringsmuligheter. Om dere trenger å tilpasse kjøkkenet deres på grunn av funksjonshemninger, kan dere alltid søke om støtte hos NAV.

Derimot hvis det er mer interiør eller design dere vil endre på og føler at midlene deres ikke strekker til, så kan dere utforske mulighetene deres hos Matchbanker. Det er en online sammenligningstjeneste for lån som har produsert en låneliste, så dere kan sammenligne ulike lån på markedet. Undersøk deres muligheter i dag, så deres kjøkkendrøm kan gå i oppfyllelse.

Skift fronter

Noe av det som tar mye oppmerksomheten og plass på et kjøkken, er frontene på skap og skuffer. Ofte kan disse byttes veldig enkelt ut og det kan gjøres rimelig billig. Ved å endre frontene kan man skape et helt nytt uttrykk på kjøkkenet, og man vil få følelsen av at kjøkkenet virkelig har fått en fornyelse. Men siden frontene tar såpass mye plass på et kjøkken, er det viktig å tenke seg nøye igjennom hvordan fronter man ønsker på sitt kjøkken. Ønsker man noen simple og nøytrale fronter, eller ønsker man kanskje å endre hele fargestilen på kjøkkenet?

Bytt benkeplate

Benkeplaten på kjøkkenet utsettes for mye hver eneste dag kjøkkenet blir brukt. Rundt vasken vil det typisk komme en god del vann, og rundt ovn og komfyr vil det typisk være mere varme som kan skape slitasje på benkeplaten. Benkeplaten er også en stor flate på et kjøkken, og uttrykket til kjøkkenet kan endres mye ved å bytte denne. Det finnes mange alternativer å velge mellom, alt fra dyre steinplater til plater laget av tre. Et annet og kanskje det aller billigste alternativet er å bruke kontaktplast over den gamle benkeplaten, hvor man enkelt og billig kan velge mellom veldig mange forskjellige mønstre.

Mal en vegg

Det er utrolig hvor mye det å endre en vegg kan gjøre med et kjøkken! Lek med fargene i butikken og finn en farge du kan male en eller flere av veggene på kjøkkenet ditt med.

Bytt håndtak på skap og skuffer

Ved å ha håndtak på skap og skuffer, blir ikke uttrykket på kjøkkenet så sterilt. Selv noen få håndtak kan være med til å skape et varmere og koseligere uttrykk på et kjøkken. Mange vil også se på det å ha håndtak som mer praktisk på et kjøkken. Det finnes utallige forskjellige håndtak å få tak i, så her er det bare å velge og vrake, og velge de som passer ditt kjøkken best!

Innredning og detaljer

Det er fort gjort å få et kjøkken koselig ved å sette inn noen planter, eller urter som typisk tar seg seg veldig godt ut på et kjøkken. Ved å få inn litt farger og kontraster, skaper man et energisk og finere uttrykk. Andre enkle ting du kan gjøre på kjøkkenet er å bytte lamper eller stoler, og på den måten skape det uttrykket du ønsker på kjøkkenet ditt.

Comments Closed