Hemoroider behandling

Hemoroider behandling

Beste behandlingsmetoder av hemoroider. Hos de aller fleste blir hemoroider bedre uten kirurgi eller til med prosedyrer legen din kan gjøre på kontoret. Start med hemoroidekrem og kapsler samt gode livsstilsendringer. Det er en grunn til at hemoroidene kommer, og derfor skal man ta det på alvor. Her skal vi ta for oss alt du trenger vite om behandling av hemoroider.

Hvis du er gravid, bør du snakke med legen din før du prøver medisin eller gjør store endringer av din diett. Egenbehandling er imidlertid den viktigste og ofte den eneste behandlingen av hemoroider. Det er flere ting du kan gjøre selv for å bedre situasjonen betraktelig.

Beste behandling av hemoroider

Det finnes flere behandlingsmuligheter av hemoroider, og heldigvis forsvinner de ofte av seg selv med litt egenbehandling og produkter som en hemoroidekrem. Hvis situasjonen ikke skulle bli bedre, eller blir verre, er det viktig at man tar kontakt med lege for å se på eventuelle kirurgiske metoder for behandling av hemoroider.

Egenbehandling av hemoroider

Det er mulig å lokalbehandle hemoroider med en krem eller salve som får blodårene til å trekke seg sammen, demper betennelse, lindrer smerte, og reduserer kløen. Denne kremen/salven skal smøres på 2-3 ganger daglig i 1-2 uker. Du finner informasjon om disse produktene lenger ned i artikkelen. Les videre for å finne ut av hva andre ting du kan gjøre for å bli kvitt hemoroider.

 • Regelmessig mosjon og fysisk aktivitet: Regelmessig mosjon bidrar til at maten beveger seg gjennom fordøyelsessystemet, og hindrer dermed forstoppelse. Trening kan også bidra til å opprettholde en sunn vekt, noe som er bra for fordøyelsen. Gjør det til en vane å mosjonere et bestemt antall ganger i løpet av uken.
 • Unngå forstoppelse: Unngå forstoppelse gjennom rikelig væskeinntak, fiberrik kost og gode avføringsvaner. Å drikke mye vann er bra for fordøyelsen. Vann hjelper fordøyelsessystemet til å løse opp fett og løselig fiber slik at disse stoffene passerer lettere gjennom kroppen.
 • Gå på do til faste tider: Magen liker regelmessighet. Kanskje det er etter kaffen på jobben det skjer, eller etter lunsj. Magen kan bli mer samarbeidsvillig om man får til å sette seg ned i fred og ro på samme tidspunkt daglig. Øv opp tarmen din til å tømme seg på faste tider, som f.eks. etter frokost eller middag.

 • VIKTIG: Hvis et større parti av endetarmen vrenger seg ut etter tømning av avføring, bør du dytte denne utposningen på plass snarest mulig. Dette kan gjøres mens du sitter på do eller i sideleie med bøyde knær og hofter. Dopapir, hanske eller kompress med rikelig vaselin kan brukes.

  Kirurgiske metoder for behandling av hemoroider

  Hvis du ikke blir bedre eller at situasjonen blir verre etter å ha prøvd med egenbehandling av hemoroider, er det viktig å ta kontakt med lege for å vurdere videre behandling. Eksempelvis kan blod samle seg i en smertefull kul ved endetarmsåpningen, dette kalles en ytre hemoroide. Den mest vanlige behandlingen i dette tilfellet innebærer at legen lager et snitt i kulen slik at blodet tømmes ut, og hevelsen forsvinner.

 • Gummistrikksmetoden: En vanlig og effektiv metode for fjerning av mellomstore hemoroider er å plassere et gummistrikk rundt “halsen” til hemoroiden. Det vil stanse blodforsyningen til hemoroiden, og den vil visne og falle av. Ved behandling av grad 2-hemoroider, er dette den meste effektive og minst plagsomme kirurgiske behandlingsmetoden. Gummistrikkmetoden utføres uten bedøvelse, og opptil tre hemoroider kan behandles per gang. Gummistrikksmetoden kan deretter gjentas med noen få ukers mellomrom, og behandlingen er vellykket hos ca 80% av alle kvinner og menn.
 • Varmebehandling: Hemoroider kan også behandles med en form for varmebehandling (fotokoagulasjon), infrarøde stråler eller frysebehandling (cryobehandling). Disse to metodene egner seg best for de minste av hemoroidene, og har vist seg å ha en god effekt.
 • Hemoroidopeksi: Er en behandlingsmetode av hemoroider som ofte brukes i behandlingen av hemoroider som stikker ut av analåpningen. En bit av slimhinnen fjernes 3-4 cm inne i endetarmskanalen, noe som gjør at blodforsyningen til hemoroidene reduseres. Behandlingsmetoden hemoroidopeksi er mindre smertefull enn tradisjonell kirurgi, og medfører et kortere sykehusopphold. Det er en økt risiko for tilbakefall, og at det blir behov for ny operasjon på senere tidspunkt.
 • Sprøytebehandling: En behandlingsmetode med ca 30% suksess rate hvor kirurger sprøyter inn et stoff som får blodårene som forsyner hemoroiden, til å tettes igjen. Dette får hemoroiden til å visne og etter hvert falle av. Denne behandlingsmetoden av hemoroider imidlertid ikke alltid like vellykket, og den krever meget god erfaring fra legens side.
 • Operasjon: Store og veldig plagsomme hemoroider fjernes med operasjon. Kirurgisk fjerning medfører en del ubehag i en periode etter inngrepet, og det er høy risiko for tilbakefall. Legene anbefaler operasjon til dem som er mye plaget og har smerter av sine hemoroider. Det er kun ca. 10% av dem som henvises til kirurgi, som opereres på denne måten.

 • Valg av behandlingsmetode av hemoroider

  Hvis ikke egenbehandling med hemoroidekrem og livstilsendringer hjelper. Vil legen din vurdere ulike behandlingsmetoder i forhold til din alvorlighetsgrad. Det er kun 10% av alle henviste pasienter som sliter med hemoroider som trenger noen form for kirurg. Hvilken behandlingsmetode som blir valg er avhengig av hvilken grad ( 1-4 )av hemoroider man har.

 • Grad 1: Behandles med avføringsmiddel og en hemoroidekrem eller salve. I noen tilfeller kan det være aktuelt å bruke gummistrikkmetoden.
 • Grad 2: Denne typen hemoroider anbefales behandlet med gummistrikkmetoden.
 • Grad 2-3: Disse kan behandles med gummistrikkmetoden, men åpen operasjon med kirurgisk fjerning av hemoroidene eller hemoroidopeksi anbefales.
 • Grad 4: Er aktuelt ved store hemoroider eller ved komplikasjoner som blodpropp, sprekkdannelser og fistler.

 • Gode hjelpemidler for behandling av Hemoroider

  HemaPRO Combo

  Hemapro Hemoroidekrem med kapslerHemaPRO Combo pakken inneholder kapsler og krem, og er det beste alternativet for lindring av hemoroider. Kapslene sørger for god fordøyelse og behandling fra innsiden, mens kremen lindrer smerte og kløe fra utsiden. Ta kapslene sammen med et stort glass vann og et måltid. Påfør kremen med en ren finger på det berørte området, og massere den forsiktig inn til den er helt absorbert. Gjenta to ganger hver dag, helst morgen og kveld. For å maksimere virkningen av begge produktene foreslår vi at du bruker dem på kontinuerlig basis, og investerer i langsiktig bruk. Med HemaPRO Combo kan du ta kapsler som vil forsøke å arbeide gjennom fordøyelsessystemet, og med kremen har du et lindrende produkt for ubehaget. Du behøver ikke lenger oppleve at du står fast – denne pakken venter på å kunne gi deg en hjelpende hånd. Les mer og bestill HemaPRO Combo pakken

  HemaPRO Hemoroidekrem

  HemaPRO HemoroidekremHemaPRO Hemoroidekrem gir en rask og effektiv behandling, og lindrer smerte og kløe umiddelbart. Påfør HemaPRO hemoroidekrem på det berørte området med en ren finger, og med en myk sirkulær bevegelse til den er fullstendig absorbert. Gjenta to ganger daglig, helst om morgen og kvelden. Bruk så lenge du føler det nødvendig, men siden de aktuelle problemene ofte vil gjenta seg, anbefaler vi at du investerer i langvarig bruk slik at du alltid har krem tilgjengelig når det er nødvendig. En daglig påføring kan HemaPRO-krem vil hjelpe deg med en økt følelse av komfort og trygghet overfor kroppen din, og gir deg den best mulige behandlingen. Les mer og bestill HemaPRO hemoroidekrem

  HemaPRO Kapsler

  Hemapro kapslerHemaPRO Kapsler anbefales å brukes sammen med HemaPRO hemoroidekrem for optimal effekt. Du trenger bare å ta to kapsler hver dag sammen med et stort glass vann, helst med et måltid, for å høste fordelene av kapslene. For å maksimere nytten, foreslår vi at du bruker produktet kontinuerlig, eller i hvert fall til du opplever at plagene opphører, og det anbefales å investere i langsiktig bruk.En rekke faktorer kan føre til at man utvikler hemoroider – men de to viktigste er ansett av eksperter som selve fordøyelsessystemet og en naturlig, sunn blodsirkulasjon. Les mer og bestill HemaPRO Kapsler