5 ting internett har gjort for en enklere hverdag

5 ting internett har gjort for en enklere hverdag

Internett har endret verden og våre liv på en rekke måter, til tross for at at vi nå tar mye av det for gitt. Samtidig kan nye fremskritt innen teknologi være skummelt. Derfor er det viktig at vi ser tilbake på noen ting som har gjort hverdagen vår enklere. For det er mange positive sider med utviklingen.

Enklere å spare penger

Det er lettere å spare penger enn noen gang før. En rekke tjenester som Prisjakt har blitt utviklet for å sammenligne priser på de forskjellige produktene. Du kan til og med se hvordan prisutviklingen har vært de siste månedene. Da er det mye lettere for oss som kunder å gjøre et objektivt kjøp når vi handler på nett.

Du kan nå handle matvarer på nett, og sjekke de forskjellige matvarebutikkene opp mot hverandre. For eksempel kan du gå inn på Tilbudmaskin og finne Menys kundeavis, disse tilbudene kan du sammenligne mot alle de andre matvarebutikkene du finner på nettsiden. Kanskje er det billig laks på Meny én uke, og billig kylling et annet sted? Her er det penger å spare, og internett gjør det mye enklere å finne de gode tilbudene!

Få svar på alt med en gang

Er det noe du lurer på? Det skal ikke mer til enn å “google” det, så har du svaret. Uansett om du prøver å finne ut hva hovedstaden i Latvia er, eller hvordan “definitely” skrives, kan du finne informasjonen på bare noen sekunder. Søkemotoren Google har vært banebrytende i å gi oss enkel tilgang på informasjon. Samtidig kan du finne svar i video-form på Youtube. Fikse noe på bilen? Mest sannsynlig finnes det en video om det.

Internett bringer familier og venner sammen

Internett, spesielt etter mobilrevolusjonen, bringer familier og venner mye tettere sammen. Avstander er ikke lenger et hinder. Du kan både chatte, snakke og se ansiktet til dine kjære når som helst. Det var selvfølgelig mulig å prate sammen på telefon tidligere. Likevel er det noe helt annet når du får sett ansiktet. Det føles automatisk så mye nærmere.

Det er lettere å handle

På samme måte som det er enkelt å sjekke priser på supermarkeder og andre butikker, er det nå lettere å handle enn noen gang tidligere. Du kan kjøpe omtrent hva som helst på nett, og få det levert på døra. Et badekar? Ikke noe problem. Trenger du nye klær? Finn det du vil ha på hundrevis av forskjellige nettbutikker, så får du det i løpet av et par dager. Internett har til og med gjort det enkelt å bestille varer fra andre siden av kloden. Du kan kjøpe små hjelpemidler og dingser fra land som Kina, helt uten fraktkostnader.

Dropp turen til banken

Da nettbanken ble introdusert, ble livet enklere for mange. Du trenger ikke lenger å gå til banken for å betale en regning. Du trenger faktisk ikke en gang å logge inn i nettbanken, så lenge du har opprettet en avtalegiro. Det sparer oss for mye tid vi før var nødt til å sette av i hverdagen.

Er du enig i punktene? Det er selvfølgelig mye mer internett har gjort for å gjøre hverdagen enklere, men om vi skulle nevne alle hadde denne artikkelen blitt en bok.

Comments Closed