Mindre stress i hverdagen

Slik får du en hverdag som er mindre stressende

De fleste av oss har travle hverdager med jobb, aktiviteter og familie som krever sitt. Dette fører til at hverdagene ofte blir travle, og at den berømte tidsklemma aldri er særlig langt unna. Noe av problemet er at vi skal prøve å rekke over alt, og dermed blir mye av det som gjøres ofte ganske halvveis og ufullstendig.

Hvordan kan man så forebygge stressede situasjoner i hverdagen på en måte som er godt for kropp og sjel? Det finnes mange alternativer der ute, men det er ingen tvil om at dette er en langsiktig prosess som ofte krever livsstilsendringer og at man prioriterer bedre i hverdagen. Tenk over alt du gjør, og still deg selv spørsmålet om at det folk maser om at du skal gjøre, faktisk er så viktig som de vil ha det til.

Slapp av i sofaen
Det første du bør gjøre når du kommer hjem fra jobb er å slappe av i sofaen. Kanskje kan du kose deg med de seneste Premier League nyhetene eller spill på nettet? Det å sitte å se på sport framfor å hele tiden være i aktivitet, kan føre til at kroppen roer seg mens du ser storlag som Manchester United og stjernespillere som Wayne Rooney i aksjon. Gambling på nettet og Premier League gjør at du både bli underholdt og får noe å gjøre, samtidig som kroppen kan hvile ut etter en lang og hard dag på jobben.

Reorganiser hverdagen din
Forslagene ovenfor betyr allikevel ikke at du skal la kroppen forfalle. Flere leger vektlegger nemlig at en sunn livsstil er ensbetydende med at du stresser mindre. En lett trim før du slapper av foran dataen eller fjernsynet er derfor absolutt å anbefale. Dette stimulerer hjerneaktiviteten og fører til at du utvikler en forsvarsmekanisme mot stress. Sett deg selv i fokus, og ikke tenk på hva andre føler. Gjør det som er riktig for deg. Dette kan føre til at du tråkker på enkelte tær i begynnelsen, men etterhvert kommer menneskene rundt deg til å se at du er mye mer rolig og avbalansert. Kjører du barna til fotballtrening selv om banen er 2 km unna? Kjøp en sykkel til dem og la dem dra ned på egen hånd. Da får du mer ro i huset og tid til å fokusere på deg selv.

Involver hele kroppen din
Mange som opplever mye stress i hverdagen bør la kroppen slappe av. En enkel øvelse som muskelavslapning i 20 minutter hver dag, kan fort føre til underverker for kroppen din. Det hele dreier seg om å frigjøre all spenningen som er blitt dannet i musklene, sånn at du kan bruke all denne frigjorte energien til å gjøre noe positivt i hverdagen. Hvis du føler dette ikke er tilstrekkelig, kan du prøve deg på en halvtimes gåtur i rask gange, eller løfte vekter. Husk alltid å si til deg selv at du ikke kan rekke over alt og innfinn deg med dette først som sist – da kommer både du og personene rundt deg raskt til å få en roligere og lykkeligere hverdag.

Leave a Reply

Your email address will not be published.