Ta del i spenningen hjemmefra med Fantasy Premier League

I årevis har Premier League hatt sitt eget nettspill for de som liker å følge den engelske toppdivisjonen i fotball – Premier League. Fantasy Premier League tilbyr en morsom måte for fans å ta del i fotballkampene på. Man velger sitt lag, og hver uke vil dine poeng avhenge av hvor godt spillerne på laget ditt har spilt i virkeligheten. På denne måten kan du komme tettere på spenningen, og spille mot vennegjengen eller andre fra hele verden. Med en løsning som finnes som app til både iOS og Android samt til nettleseren er det lett for alle som vil å bli med på spillet.

Det du bør vite om Fantasy Premier League

Fantasy Premier League er først og fremst et dataspill. Ved starten av hver sesong vil du som spiller velge ut et lag på femten Premier League spillere som er med i din tropp. Du vil få et budsjett å handle for og må velge den kombinasjonen av spillere som du tror vil gjøre det bra den sesongen. Hver uke vil du velge en tropp på elleve mann som gir deg et visst antall poeng i forhold til hvor bra de spiller. Poeng gis for ting som rene bur for keepere og forsvarspillere, samt mål og målgivende pasninger for samtlige spillere. Ekstra poeng tildeles redninger på av straffespark og bonus for banens beste spillere. I løpet av sesongen gjelder det å få så mange poeng som mulig, og om du vil bytte spillere har du ett gratis bytte hver uke. Om du vil bytte mer er det også mulig, men det må betales med poengene du har opptjent.

Hva skjer fremover i Premier League?

I skrivende stund befinner vi oss i den 26. uken av Premier League, som er en uvanlig kamp-uke som utfolder seg over 15 dager. Etter det gjenstår det kun 12 runder før ligaen avsluttes den 17. mai. Det ser ut som om det er liten sjanse for at Liverpool ikke tar seieren i år, med en ubeseiret sesong der de har vunnet alt bortsett fra en kamp. Med Jürgen Klopps tropp i toppform kan hans stjerner som Trent Alexander-Arnould, Sadio Mané og Mohammed Salah slippe å bekymre seg over resultatene i tiden fremover.

Kampen om de tre resterende plassene som gir Champions League spill vil derimot bli langt tøffere. I følge våre Premier League tips vil det stå mellom en rekke lag, der Manchester City, Leicester City og Chelsea fremstår som favoritter. Vi lurer også på hvor Ole Gunnar Solskjærs røde djevler ender på tabellen, og om det er godt nok for ledelsen i Manchester United.

Tips for å bli en bedre manager

1. Ikke bytt for ofte; prøv å planlegg fremover i tid.

2. Ikke kjøp spillere bare fordi andre gjør det; se på formen deres og sjekk hvilke kamper de kommer til å spille fremover.

3. Bruk nyhetene til din fordel; hold deg oppdatert om skader for å unngå å få null poeng.

4. Bruk dine ‘chips’ med omhu; du har tre valg som gir deg forskjellige fordeler:

Bench boost – passer best for når du vet at alle på benken din kommer til å spille.

Wild card – passer best for når du vil skifte ut hele troppen, for eksempel om en kamp blir avlyst.

Triple captain – gir deg trippelt med poeng for din kaptein, noe som passer best for uker der din stjernespiller spiller flere kamper

Free hit – gir deg gratis bytter i en uke før du får din originale tropp tilbake, dette passer bra om det er avlysninger i kampprogrammet.
​​​