Slik klargjør du campingbilen for sommerferie

Det er få ting vi gleder oss like mye til som sommerferie, og i takt med at det blir mer og mer populært å dra på ferie i Norge har det å reise med campingbil også opplevd en økning i popularitet. Fordi det er mange som sikkert skal reise på ferie med campingbil for aller første gang i sommer vil vi derfor gi dere noen tips og råd i forhold til hvordan dere kan gjøre bilen klar for sommerferie og avreise. Og det er nok noen tips her som også er gode å få gjentatt for de som er veteraner på området.

Hvis du skal på sommerferie med campingbil i sommer er denne artikkelen for deg. Her skal du nemlig få tips til hvordan du får den beste sommeren på tur. Lag en bildevegg, gjør det koselig, sjekk alt det praktiske og kos deg på tur!

Gjør det koselig inne i bilen

Noe mange glemmer når de skal reise på ferie med campingbil er at de faktisk kommer til å bruke mye tid inne i bilen også. Mange er borte store deler av sommeren og selv om man selvsagt har fokus på stedene man skal reise til, er det veldig bra å ha litt fokus på hvordan bilen faktisk ser ut inni også – slik at timene du bruker der blir ekstra koselig. Under finner du noen forslag til hvordan du kan gjøre bilen med koselig. Tenk interiør, akkurat som du ville hjemme!

  • Lag en bildevegg. Mange er borte lenge, og det å dekorere bilen sånn at den føles litt mer som hjemme er absolutt noe du ikke vil angre på. Lag en bildevegg med kunst du liker eller noe du synes er inspirerende og plasser den et sted du for eksempel kan se når du sitter og nyter en god kopp kaffe eller et glass vin.
  • Prioriter puter, tepper og andre småting. Det er lett å tenke at småtingene ikke betyr så mye, men det er faktisk mye stemning å finne i disse tingene. Det gir ekstra god stemning og vil ikke minst gjøre det både mer koselig og mer behagelig. Du fortjener litt luksus på tur, så innred som du ville hjemme med tanke på både komfort og kos. 

Sjekk at alt det praktiske er i orden

Det siste man ønsker seg når man drar på tur er at det skal være noe galt med bilen eller at man har glemt noe viktig. Det å se igjennom bilen, ta den en tur på verksted og bare generelt sjekke at alt funker er noe som absolutt bør prioriteres før man drar. Under skal du få en liten huskeliste med de viktigste punktene.

  • Sjekk at vann og gass virker som det skal.
  • Sjekk at kjøleskap og stikkontakter virker som det skal.
  • Gjør rent i hele bilen, vask sengetøy, puter og andre ting som har vært inne i bilen i vinter.
  • Organiser så mye du kan, slik at det er enkelt å holde det ryddig på tur.
  • Ta bilen en tur innom verkstedet for å sjekke at alt er som det burde være – særlig hvis dere skal reise til utlandet med bobilen i sommer.