Hva bør du se etter i en ny PC?

Et nytt kjøp av PC kan være virkelig spennende. Denne skal en tross alt bruke en hel del i hverdagen, enten det er til jobb, skole, eller bare personlig bruk. Når du skal velge en ny PC, så er det viktig å finne frem til en PC som passer til akkurat din bruk. For her kan kravene variere ganske så stort.

En må her evaluere bruken av PC før en bestemmer seg for et valg. Fra å laste opp tunge filer til servere, spille Online casino Norge på nett, eller bare surfe i nettleseren, så krever forskjellig bruk forskjellige PC-er. Vi skal i denne artikkelen se nærmere på hva du bør være på utkikk etter.

Derfor er RAM viktig

RAM, eller Random Access Memory, handler om korttidsminnet til PC-en din. Dette er ofte knyttet opp mot å kunne kjøre flere programmer til samme tid. Har du hatt en PC med dårlig RAM, så har du helt sikkert mottatt advarsler om at RAM er fullt eller lignende.
Skal du drive med tungt arbeid, deriblant for eksempel foto- og filmredigering, så er gjerne dette viktig. Det samme gjelder om du driver med for eksempel interaktiv markedsføring og fremtidsrettede algoritmer i en bedriftssammenheng. Poenget er uansett at tungt arbeid gjerne krever mye RAM.

Hva er da prosessoren?

En prosessor sørger for at PC-en har evnen til å prosessere de arbeidsoppgavene som vi nevnte ovenfor. Ved første øyekast kan det se ut som om RAM og prosessor er akkurat det samme. Dette er derimot ikke tilfelle, og de skiller seg ut i praksis. Allikevel jobber disse tett sammen.

Det er viktig med en god prosessor enten du skal lese politiske nyheter på mandag morgen eller game tunge spill. Sammen sørger RAM og prosessor for at du får en god opplevelse på PC-en din!


Grafikk er blitt viktigere i 2020

Grafikkortet ditt bestemmer hvor høy resolusjon skjermen din kan vise. I 2020 har vi selvfølgelig ny teknologi slik som 4K. Dersom du ønsker den beste oppløsningen for dine videoer for eksempel, så skal du investere i en datamaskin som innehar disse egenskapene.
Dessuten vil grafikk bli enda viktigere. Mens VR-teknologi og kunstig intelligens infiltrerer enhver bransje, så vil oppløsningen gå opp. Krystallklare bilder er viktig for mange, enten en altså leser nyheter eller gamer det siste spillet i markedet.

Sett budsjett og bruk i sentrum

Utover RAM, prosessor, og grafikkort, så finnes det selvfølgelig andre faktorer å vurdere. En viktig faktor som nesten ikke kan understrekes nok er hvor du bruker PC-en mest. Jobber du hjemmefra, så er det nok en god ide å heller kjøpe en stasjonær PC enn en laptop.
Samtidig skal du selvfølgelig følge et budsjett hele veien. Sett derfor både bruk og budsjett i sentrum. Bygger du en egen PC, så er dette for øvrig ikke særlig vanskelig, og det er mye rimeligere enn å kjøpe ferdigbygget. Uansett, valget er viktig, så bruk god tid på det!