Morsomme aktivitetsideer for lange bilturer

Morsomme aktivitetsideer for lange bilturer

En bilferie kan ofte være høydepunktet, men å komme dit er en annen historie, og det er vanligvis en lang biltur foran deg, spesielt på norske landsbyveier. Heldigvis er det noen få enkle ting du kan gjøre for å holde deg opptatt under en lang kjedelig biltur. Først må du sørge for at du har alt du trenger for turen, inkludert snacks, puter og komfortable klær. Vi skal her gi deg noen morsomme aktivitetsideer for lange bilturer.

Hvis du skal til et sted du aldri har vært før, ta deg tid til å undersøke litt om historie, geografi og kultur. Du kan vanligvis finne mye interessant informasjon i reisebøker, veikart eller områdebrosjyrer, eller bare ved å kjøre et raskt internett-søk.

#1 Lytt til musikk

Synkroniser favorittlåtene dine til iPod eller mobilen, slik at du kan hente dem frem når som helst mens du er på farten. Du kan også bruke programmer som Spotify eller iTunes for å streame en nesten endeløs katalog med treff. Hvis du har radioen på, må du sørge for at det er noe alle i bilen kan være enige om. Husk å ta med et par hodetelefoner i vesken din.

#2 Se en film eller TV-serie

Takket være moderne teknologi er det nå mulig å nyte favorittprogrammene dine fra omtrent hvor som helst. Bruk smarttelefonen eller nettbrettet ditt til å streame titler fra Netflix, Hulu eller lignende apper. Du kan til og med holde et privat visningsfest for folket i baksetet! Sørg for at alle andre får sjansen til å velge noe å se på en delt enhet. Hvis data- eller internettmottak er et problem, invester i en bærbar DVD-spiller som du kan få plass i bagasjen.

#3 Del dine erfaringer på sosiale medier

Hold dine følgere informert om hvordan turen din går ved å legge ut på Facebook, Twitter eller Instagram. Ta deg litt tid hver dag til å laste opp bilder, statusoppdateringer, og til og med anmeldelser av restauranter, museer og berømte attraksjoner. Det er en god måte å dokumentere dine reiser samtidig som du holder kontakten med alt annet som skjer i din sosiale verden mens du er borte. Kom opp med en unik hashtag for ferien din for å organisere alle relevante innlegg under en etikett. Husk å slå på enhetens posisjonsinnstillinger også. Dette gjør at dine følgere kan se alle stedene du har besøkt.

#4 Spill og spenning

Har man litt tid til seg selv på bilturen og vil ha litt spenning, finnes det veldig mange gode spill og underholdningstjenester for mobil og nettbrett. I tillegg til tv og streaming tjenester for filmer og serier, er det også moro med pengespill. Det er finnes gode tjenester som har minste innskudd 50 kr. Det finnes et hav av muligheter.

#5 Snakk med vennene dine

Send meldinger til venner hjemme og fortell dem hvordan turen din formes. Dette vil tillate deg å holde kontakten mens du er borte. Dette vil bare være et alternativ når du er i områder med anstendig mobildekning. Ikke glem å pakke med en ekstra lader (eller enda bedre, en billader) slik at du kan ha fullt batteri på telefonen gjennom hele turen.

Prøv å ha en positiv holdning til situasjonen. Lange bilturer er ikke så morsomme for noen, men de er spesielt uutholdelige når alle i bilen er i dårlig humør. Tross alt har du sjansen til å ta en spennende ferie med menneskene nærmest deg – hva kan være bedre?