De 5 beste stedene i Norge for å gå på ski

Skisport er en viktig del av den norske tradisjonen, noe som gjenspeiles i et overflod av skianlegg i alle størrelser. Utenom alpint har Norge en rik historie innen langrenn, og noen alternativer kombinerer begge terrengtyper. Landet var vert for de olympiske leker på Lillehammer i 1994, noe som bare bekrefter utmerket vintersportinfrastruktur.

Det som er bra med skisteder i Norge er en overflod av snø og den lange sesongen som på noen steder kan vare fra oktober til mai. Norge er et fjellland, men fjelltoppene er ikke like høye sammenlignet med Alpene. Det høyestliggende skianlegget finne på Galdhøpiggen, med 2200 meter. Blant det store utvalget av skianlegg har vi valgt ut de fem beste stedene for skisport i Norge.

Trysil

Trysil er en klassiker. Her finner vi landets største skianlegg med mange skiløpere fra Norge og nærliggende Sverige som nyter både grønne og blå bakker. Mer enn 75 kilometer med skiområder forbinder tre landsbyer og 68 bakker, noe som gjør Trysil til det beste skianlegget. Trysil har 31 heiser, og hotellet kan by på mange gode fasiliteter. Skianlegget ligger omtrent to og en halv time unna Oslo, og

Rauland

Rauland ligger i Vest-Telemark. Anlegget forbinder skiområdene Tiur, Vierli og Holtardalen med mer enn 40 bakker og 20 kilometer skiløyper. Rauland er kjent for skigåing utenom løyper, bratt terreng og mer enn 150 kilometer langrennsløyper. På Rauland har man også mulighet til å teste skiseiling, som kombinerer ski og vinddrevet kiting.

Geilo

Dette er et populært norsk skianlegg med fokus på familie- og barnevennlige bakker. Stedet ligger halvveis mellom Oslo og Bergen, nær Hallingskarvet og Hardangervidda nasjonalpark, så det kan by på et fantastisk landskap. Det er også det eldste skianlegget med hele 37 bakker som passer både for nybegynnere og de mest avanserte skiløperne. Geilo har også mange andre attraksjoner, deriblant et bowlingområde, diskotek og gratis internett, slik at du kan dele bilder på Instagram, sende Tik-Tok videoer eller spille Maria Bingo og drikke varm kakao etter en lang dag på ski.

Hafjell

Gjenopplev vintermagien til de olympiske leker på landets tredje største skisted. Alpinkonkurransene ble holdt i Hajfell-bakken. Foruten de utfordrende røde løypene, tilbyr dette skistedet også mer enn 45 kilometer på skiområdet. Hajfell er utstyrt med SkiMovie som filmer skigåingen din og lager en film du senere kan dele på sosiale nettverk. Dette er også et utmerket feriested for familier. Stedet kan også by på tre parker, nybegynnerbakker og en skiskole.

Hemsedal

Foruten å være det høyeste skianlegget med heiser, har Hemsedal også et stort skiområde. Hemsedal har mer enn 50 kilometer med bakker, og feriestedets skiområde strekker seg mellom tre fjelltopper. Selve anlegget ligger ved det lille tettstedet ved foten av bakken. Hemsedal blir ofte kalt de skandinaviske alper, der de høyeste toppene når 1500 meter. Rudnt fire timer unna Oslo finner du rundt 50 bakker og en av de livligste afterski-festene i Norge.

Vanskelig valg

Lange sesonger og mye naturlig snø er de viktigste fordelene med Norges skisteder. Den lave høyden og knapphet på krevende bakker kan imidlertid være et problem for adrenalindrevne skiløpere. Mange skianlegg byr på løssnøkjøring som et flott alternativ, og det finnes utallige langrennsløyper for å blande ting litt sammen.