Endelig i Norge – Spesialtilpassede designerklær til funksjonshemmede

Vi ønsker alle at våre barn skal ha komfortable, pene og varme klær. Det er ikke alltid like enkelt å vite hva man skal velge. Når barnet i tillegg har en funksjonsnedsettelse eller en sykdom kan valget av type klær være enda vanskeligere. Dette fordi klærne ofte ikke er tilpasset behovet og utfordringene til den enkelte.

Barn med magesonde trenger klær som enkelt kan åpnes der sonden sitter, uten å ta av alle klær.
Et barn som ikke har kontroll på hvor hendene vandrer trenger gjerne klær med glidelås på ryggen for å unngå romstering med hender i bleien og alle steder ellers. Klær og bleier kan bli dratt av på natt og barnet blir kaldt og foreldre må våke over barnet hele tiden.

Sitter man i rullestol kan “butikkjakker” bli lange og derfor upraktisk da det tar plass. I tillegg kan vanlige jakker fort slites på armene da de er i kontakt med hjulene på rullestolen.

Hanne Hovset, grunder og daglig leder. Mamma til Mari.

Det er mange områder å ta tak i, og to av dem som har gjort noe med dette er Hanne Hovset og hennes mann. De er foreldre til Mari som har Rett Syndrom. De ble slitne av å måtte våke over en liten datter som fjernet både pyjamas og bleie og eventuelt innhold hver natt. Problemer som oppsto rundt hennes klær og påkledning gjorde at foreldrene lette etter en løsning. Det skulle vise seg at det ikke var bare enkelt å finne frem til noen hadde tilpassede klær.

Det søkte over alt i Norge men fant ingen butikker hvor de kunne kjøpe den type klær trengte. Maris foreldre fant til slutt en Engelsk nettbutikk som heter Rackety `. Klærne de fant i denne butikken var tilpasset ulike funksjonshemninger, og ble en stor hjelp for både Mari og foreldrene. De likte klærne så godt at de bestemte seg for å tilby alle i Norge dette tilbudet. De ønsker at flere skal kunne dra nytte av de gode hjelpemidlene som disse klærne faktisk er.

Kort tid etter at de tok kontakt med Rackety`s var de i gang med en prosess mot egen nettbutikk og blogg. Lanseringen skjedde faktisk på Valentinsdagen. Noe som passet bra da foreldrene startet denne butikken av kjærlighet til sin datter.

Nettbutikken www.racektys.no har fått en positiv og god start, og drømmen er å gjøre dette til en fulltidsjobb. Det kan gjøre at de lettere kan jobbe hjemmefra, og legge til rette for Mari sin hverdag.
Hanne sier på bloggen sin. ”Vi kan endelig sove godt om natten uten å frykte for hva som ventet oss på barnerommet om morgenen, og vi slipper også å følge med på hender som konstant er på vandring ned i bleien. Rackety´s har uten tvil gitt oss en bedre hverdag ”.

Det tre største gruppene Racketys leverer til, er personer med:
Celebral Parase, Down syndrom og Autisme.

Produkter fra nettbutikken:

Klærne fra Rackety`s er utarbeidet av profesjonelle klesdesignere i samarbeid med funksjonshemmede. Klærne er både praktiske og moteriktige.

Pyjamas med glidelås på ryggen

Hender nede i bleien og det at bleien tas av er et problem for mange. Så hvorfor ikke prøve en pyjamas med glidelås på ryggen for og se om de fungerer for deg. Denne pyjamasen forhindrer at dagen starter med et skittent og kaotisk rom. Se utvalg av pysjamaser fra Racketys.

Søt Jente body

For jenter som ønsker å være jenter! Bodyen ser perfekt under kjoler og pene topper. Stoffet er mykt og stretchy, og stroppene er justerbare. Bodyen kan brukes som et mykt lag under f.eks kroppsstøtter for å hindre gnaging. Perfekt for bleiebrukere eller rullestolbrukere for å holde dem komfortable og varm. Se utvalg av bodyer fra Racketys.


Body med trykknapper på magen

Unik body med trykknapper på magen – slik at magen er lett tilgjengelig for de som har peg. På innsiden av bodyen er trykknappene beskyttet med et mykt lag bomull slik at det beskytter barnets følsomme mage. Bodyen kan åpnes helt opp når du trenger å skifte bleie.
Bodyen beskytter sonden/tuben, samtidig som åpningen på fronten gjør at det er enkelt å få tilgang til den uansett hvor du er, til og med når barnet sitter oppreist. Med denne bodyen trenger man ikke strippe barnet for klær og ”matingen ” blir mer etisk riktig.
Sporty badedrakt for både gutter og jenter

Badedrakt med glidelås foran for lett av og påkledning. Å vri stive og våte armer og bein inn i eller ut av badetøy kan være vanskelig. Glidelåsen foran har en “godt grep” griper, og badedrakt er svært enkel å få på eller av. Badedrakten er designet slik at skulderstroppene ikke sklir ned. Det er laget korte føtter slik at den dekker til eventuelle svømmebleier. Se utvalg av badetøy.
Bikini

Fin og søt bikini for jenter som liker å bade. “Godt grep” gripere og borrelås som lukkemekanisme gjør det svært enkelt å ta på og av. Stroppene er designet slik at de ikke faller av, og front- og sideåpninger hjelper deg når du sliter med å ta av deg vått badetøy.
Regncape

Praktisk og nyttig cape som er designet for å gli lett over hodet og for å holde deg tørr. Den kan brettes sammen i sin egen lomme slik at du kan oppbevare den på bak på rullestolen din. Capen er tilpasset rullestolbrukere ved at bakdelen av capen er noe kortere enn fremsiden.


Varm og god jakke

Fin og praktisk jakke med åpning i ryggen spesielt tilpasset for rullestolbrukere. Designet for å holde deg god og varm uansett vær. Jakken er vanntett med tapede sømmer og varmt fleece fôr. Hetten med pelskant kan enkelt taes av hvis du ikke ønsker å ha den på. Det er brukt slitesterk nylonstoff på ermene slik at eventuelle sprute- og søleflekker enkelt kan tørkes av, og ermene blir heller ikke slitt når de gnis mot hjulene på rullestolen. Kortere lengde i ryggen slik at den er godt tilpasset når man sitter oppreist i rullestolen.
Heldress

Heldress som holder barnet komfortabel og varm.

Det finnes også produkter til voksne som smekker, bodyer, jakker og t.skjorter. Se våre nettsider www.racketys.no for mer informasjon.

Leave a Reply

Your email address will not be published.