Slik får du drømmehagen

Sommeren er her, og mange ønsker med det å benytte seg av hagen om været tillater det. Enten du har en stor eller en liten hage, er det viktig at den er tilrettelagt for deg og dine behov slik at du ender opp med drømmehagen. Kanskje du ønsker å friske den opp med deiligduftende blomster, eller kanskje tiden er inne for å oppgradere hagemøblene en gang for alle? Vi gir deg noen tips til hvordan.

Stor eller liten hage

Før du kan gå i gang med å innrede hagen din, er det viktig å ta i betraktning om den er stor eller liten. Noen har en liten gressflekk til rådighet, mens andre har flere mål med plen. Om hagen din er liten kan det være lurt å ta noen mål av den før du setter i gang med å velge møbler. Mange butikker tilbyr heldigvis et bredt utvalg av hagemøbler i alle slags størrelser, som du ser hos for eksempel vidaxl. Dette gjør det enkelt for deg å finne noe som passer til din hage på et og samme sted. 


Har du en stor hage hvor du liker å invitere hele familien til grilling på en varm sommerdag, kan det være lurt å velge et litt større hagebord slik at alle får plass rundt samme bord. Eventuelt kan du ha flere, til ulike seksjoner om hagen er delt opp. Det finnes også mange sammenleggbare bord på markedet som gjør at de kan brukes til både små og store måltider. Da kan du med fordel velge klappstoler også, som gjør at du kan ta de frem når du har bruk for dem.

Tilrettelegging på best mulig måte

Vi har alle ulike behov når det kommer til tilrettelegging av et hus, og hagen er intet unntak. Her må du ta dine behov i betraktning. Det er flere ting man burde tenke på når det kommer til tilrettelegging av hagen. Tenk på valg av materiale på møblene, da noen materialer krever mer vedlikehold enn andre. Tenk også på tyngden på møblene, er du avhengig av at det skal være enkelt å flytte på dem? 


For å kunne tilrettelegge på best mulig måte, kan det være lurt å skrive ned hvilke behov du har, og innrede hagen deretter. Om du har et behov for skygge finnes det blant annet markiser og parasoller, og om du er av typen som elsker å ligge i solen vil en god og behagelig solseng være et godt valg for deg.