Gripehansker – Et hjelpemiddel for dem med redusert håndfunksjon

I 1996 pådro Rob Smith seg en høy ryggmargsskade, og ble delvis paralysert i både hender og føtter. Han var svært frustrert over nedsatt håndfunksjon og mangel på gode hjelpemidler for å dekke behovet. Med dette som bakgrunn utviklet han Active-hands –gripehjelpemidler.

Er du lei av at et svakt og manglende grep, eller redusert håndfunksjon begrenser deg i hverdagen? Firmaet Presta www.presta.no tilbyr gripehjelpemidlene fra Active-hands på det norske markedet. Hanskene kan hjelpe deg å utføre oppgaver som du kanskje ikke trodde du var i stand til å klare.

Gripehanskene er designet for å hjelpe deg å holde ting fast i hendene, slik at du kan utføre mange ulike oppgaver og aktiviteter. Om du ønsker å trene, gjøre husarbeid, stå på ski, eller gjøre hagearbeid er gripehanskene til uvurderlig nytte.Gripehanske til generelle formål
Denne hansken er slitesterk, enkel i bruk og allsidig. En strammer en stropp, som forsiktig former hånden til en knyttneve, og legger objektet i håndflaten og justerer. En kan løfte vekter, slå inn en spiker eller spille nintendo. Her er det kun kreativiteten som setter begrensinger.
Gripehanske til generelle formål finnes i flere størrelser, mini, small, standard, og extra large. Noen barn trenger kanskje litt ekstra hjelp for å holde fast på sykkelstyre, og da er gripehansken til god hjelp.

Utendørs gripehanske
Er identisk i design som Gripehanske til generelle formål, bare at denne ikke er polstret. Den kan derfor enkelt benyttes utenpå hansker og votter, og er derfor ideell til vinteraktiviteter eller i andre situasjoner der en trenger å beskytte hendene mot vær og vind.

Treningshanske
Fest rundt håndleddet og tre løkken over håndtakene på treningsmaskinen, eller på et sykkelstyre. Med treningshanskene er det ingen unnskyldning for ikke å trene.


Hanskene kan søkes via NAV- hjelpemiddelsentral, som hjelpemiddel. For mer informasjon og utvalg av gripehansker, se hjemmesiden til den norske importøren Presta.

Se video om gripehanskene under

Leave a Reply

Your email address will not be published.