En annerledes dag – Jumbo Run

For de som er litt motorsykkelinteresserte, for de som vil vite litt mer eller for de som bare liker å oppleve noe sosialt. For 31. gang arrangerer Norsk Sidevognsklubb sammen med lokale motorsykkelklubber noe de kaller Jumbo
Run. Dette er et arrangement som ønsker å gjøre noe for funksjonshemmede barn og unge, gi dem muligheten til å oppleve noe annerledes.

Det var en engelskmann ved navn David Cooper som først hadde idéen, og det første treffet fant sted i Coventry i 1961. Hans tanke var at handikappede barn og unge skulle få oppleve naturen på en trygg og sikker måte som passasjer i en sidevogn. Navnet Jumbo Run skriver seg fra treffet i 1963 hvor turen gikk til en dyrehage hvor de
hadde en elefantunge ved navn Jumbo.

Arrangementet spredte seg videre i Europa, og kom til Norge i 1977, og har siden blitt arrangert hvert år. Treffet
arrangeres alltid i pinsehelgen, og det arrangeres på forskjellige steder. Arrangøren er Norsk Sidevognsklubb sammen med lokale klubber der hvor treffet finner sted. I år det det på Lone Camping ved Bergen, og de lokale klubbene er Toast Iron MC og Bergen MC klubb. Treffet er lagt opp slik at de fleste sidevognsekvipasjene ankommer fredag eller lørdag (9. eller 10. Mai). Søndag 11. Mai kommer passasjerene og evt. ledsagere.

I år er utgangspunktet Lone Skole i Indre Arna, og turen går derfra til gården Sætre i Åsane hvor det blir handikappridning, kjøring med hest og vogn og lett bespisning. Deretter går turen til Lone Camping hvor det vil bli middag, premieutdeling og underholdning. Det er også satt opp følgebuss for ledsagere. I tillegg er alt sammen helt gratis, og arrangøren har lagt ned et godt dugnadsarbeid for å dekke budsjettet på ca. kr. 109.000.

I tillegg til dette kommer også Hein Kvalheim fra Likevel MC til å ha egen stand etter kjøringen. Der vil klubbens egne, godkjente skolesykkel med sidevogn være på plass og de vil kunne svare på spørsmål fra alle interesserte.
Likevel MC er en interesseorganisasjon for deg som er interessert i motorsykkelkjøring, og som har en funksjonshemning som krever ombygging eller tilpasning som gjør at en standardsykkel ikke umiddelbart passer for deg. Se også www.likevelmc.no for mer info.

For oss i Ergostart var dette et ukjent arrangement, men vi synes at det var et veldig godt tiltak og en mulighet til å oppleve en annerledes dag. Det er kanskje ikke veldig mange funksjonshemmede som har mulighet til å oppleve hvordan det føles å sitte i en sidevogn, men jeg kan, for de som ikke har prøvd, forsikre om at opplevelsen ved å kunne kjøre uten å sitte innesperret i en bil er i seg selv en opplevelse. Man får faktisk et helt annet inntrykk av naturen man ferdes i.

For flere opplysninger, eller påmelding, gå til www.sidevogn.com, send epost til post@sidevogn.com, eller ring til Erling på tlf. 92 83 27 82.

Leave a Reply

Your email address will not be published.