På ferie til Spania og behov for stor leiebil?

Spania er ranket som det mest populære feriemålet for oss nordmenn. Kanskje ikke så rart da vi i Norge ikke er veldig bortskjemt når det gjelder sol og varme. Mange ønsker leiebil, og har du behov for en stor leiebil hvor det er plass til en rullestol og andre ulike hjelpemidler, bør du få med deg disse tipsene som kan gi deg en langt billigere og bedre avtale.

I fellesferien, påskeferie , vinterferie og andre høytider, kan man oppleve at det er mangel på leiebiler i Spania. Og ønsker man en kassebil eller en bil med mye plass, er situasjonen enda verre. Mange av de store leiebilselskapene i Spania reduserte nemlig bilparkene sine i følge av krisen. De gjorde dette for å ha mest mulig utleid til en hver tid, og for å fornye bilparkene sine. Mye biler ble solgt, og ferre biler ble erstattet med nye.

Her kommer noen tips om hvordan du kan få stor leiebil i Spania til en langt billigere pris.

1. Bestill i god tid på forhånd. Gjør du det, vil sjansen være mye større for at du får akkurat den bilen du har behov for, og til en langt hyggeligere pris. Mange venter med å bestille til de kommer til flyplassen i Spania. Det mange opplever da, er at de må betale en mye høyere pris for leiebilen, i tillegg kan det være at du må ta til takke med en helt annen bil en hva du hadde forstilt deg på forhånd.

2. Bruk leiebilsider på Internett som henter inn priser fra de største leverandørene i Spania. Da kan du selv velge hvilken bil og fra hvilket selskap du ønsker leiebilen fra. Bruker du en tjeneste som f.eks www.leiebilispania.no eller lignende sider, kan du være sikker på at du får best pris på din leiebil. De konkurrerer om deg som kunde, og tilbyr deg laveste pris. En andre gode nettside hvis du skal til Gran Canaria eller Las Palmas er Leiebil Gran Canaria, og www.LeiebilLasPalmas.no For leiebil i resten av verden finnes det en nettside som heter Rent a Car Best Price, fungerer likt som de norske nettsidene som er nevnt her, men tilbyr leiebil i hele verden.

Andre ressurser for leiebil i Spania
Carhirejavea.com
Carhiremoraira.com
Car hire Denia

3. Depositum – Når du har bestilt leiebil og ankommer Spania er det mange som blir overrasket at de må sperre et depositumsbeløp på et kredittkort. ( Opp til 600 Euro ) Dette er et sikkerhetsbeløp for utleier som blir fristilt når bilen er returnert, og at alt er i orden med bilen. Er det eventuelle skader på bilen, vil de kunne trekke kostnaden fra depositumet. Dette kan unngås ved at du kjøper en full dekning forsikring. De fleste selskapene har det, og det gjør at du ikke trenger å sperre et depositumbeløp på kortet ditt. Forsikringen koster ca 90 Euro for en måned. Denne forsikringen dekker alt som har med bilen å gjøre, så da trenger man ikke være redd for at noe skal skje med bilen som du må betale for.

4. Bensin – Mange utleieselskaper krever at du betaler for en tank med bensin på forhånd hos utleieselskapet. Men da kan du levere den tilbake helt tom. Prisen varier litt ut i fra hvilken bil du leier, men ligger på rundt 82 Euro for en full tank på vanlige mellomklasse biler.

5. Kjør forsiktig – Selv om Spania har et flott veinett og høye fartsgrenser, så må man være forsiktig. Spanjoler har en helt annen kjørekultur enn hva vi er vandt med i Norge, og er kjent for å være litt aggressive i trafikken. Så ta det rolig.

Gode tips for leiebil
Bilutleie tips
Slik får du billigst og best leiebil
Tips om leiebil i Spania
Erfaringer ved leiebil i Spania

Leave a Reply

Your email address will not be published.