Slå to fluer i ett smekk

De fleste norske klubber og idrettslag tilstreber å gi et tilbud til alle, uavhengig av ferdighetsnivå og fysisk tilstand. Dette fører til at flere deltar på klubbens arrangementer og får anledning til å oppleve ekte idrettsglede i nærmiljøet.

Nå nærmer også julen seg med stormskritt, noe som betyr at fysisk aktivitet kan hjelpe deg med å holde formen ved like og fettet fra juleribba borte. Husk også at dette må kombineres med et godt kosthold, sånn at du får det meste ut av treningen. Et annet viktig aspekt er selvsagt at du skal ha det gøy og komme deg ut og treffe andre mennesker.

Du trenger ikke å bli som Ronaldo
Ingen av oss forventer å bli som Ronaldo, men det er dumt å ikke plukke opp noen råd fra det som kanskje er verdens best trente fotballspiller. Ronaldo har prestert på et høyt nivå i La Liga og Champions League i flere sesonger nå, og oddsen på at kroppen hans plutselig skal begynne å forfalle er derfor meget høy. Oddsen er vanligvis lav på at Real Madrid vinner kampene sine, men du kan få langt høyere odds hvis du spiller på at Real Madrids motstander gis en ledelse før kampen begynner. Den portugisiske superstjernen har flere råd som han deler med sine mange fans, og nedenfor skal vi kikke litt nærmere på noen av dem.

Kosthold er alfa og omega
Du kan være så mye i bevegelse som du vil, men du kommer ikke langt uten et sunt kosthold. Dette er særlig utfordrende for oss bevegelseshemmede, ettersom vi har behov for noe mer tilretteleggelse enn funksjonsfriske personer. Høyproteindrikken kan du godt sløyfe, men det er viktig å få til et balansert inntak av vitaminer, karbohydrater og proteiner. Spis mye fisk og unngå produkter med mye sukker. Det er også en fordel å spre måltidene utover dagen. De tre tradisjonelle måltidene bør således utvides til fem-seks mindre.

Du blir også hva du drikker
Væskeinntak er selvsagt også viktig ved trening, men dette behøver ikke å være noen komplisert prosess. Bare fyll vann fra springen på flasken, og du har mer enn nok for å komme deg gjennom dagens økt. Vann er den sunneste drikken som finnes, og du kommer godt på vei hvis du drikker mye av dette og samtidig kutter ut alkohol og drikker med mye koffein.

Sørg for å variere treningen
Aller først bør du varme godt opp kroppsdelene du planlegger å trene. Dette hindrer skader og gjør at du får mer ut av treningen og klarer å yte mer. Hvis du skal trene styrke, bør du blande øvelsene og variere intensiteten. Dette gjør at treningen bli mer interessant, samtidig som du belaster de ulike kroppsdelene på forskjellige tidspunkt. Hvis du har anledning til det, bør du også benytte deg anledningen til å komme deg ut i skog og mark. Myndighetene har et klart mål om at friluftslivet skal være tilpasset funksjonshemmede, og forhåpentligvis finnes det et område i nærheten av bostedet ditt du kan benytte deg av.

Leave a Reply

Your email address will not be published.