Tavle forenkler hverdagen

Nå kan du lage din helt personlige dagplan med dine bilder. Dagens gjøremål skrives på tavlen med whiteboardtusj som du lett visker ut når dagen er omme.

Siri Hestad Solberg startet firmaet ukeplan.no for litt over et år siden. Ideen til ukeplanen kom da de pusset opp kjøkkenet. Hun hadde ikke lyst å henge opp den stygge grå magnettavlen igjen og trengte en tavle som kunne holde oversikten og samtidig pynte opp kjøkkenet. Her holder hun orden på alle avtaler til familiens medlemmer.

– Når vi nå spiser frokost kan barna selv følge med på hva som skjer i løpet av dagen, forteller hun.

En spesiell mail

Ukeplanen har blitt svært populær, hun har nå snart laget 200 tavler til barnefamilier i hele Norge. Men en dag dukket det opp en litt spesiell mail til gründeren fra mammaen til en liten gutt på tre år.

– Hun hadde en tøff historie å fortelle. 4 oktober 2010 ble hennes sønn hengende fast med en hoppestrikk rundt halsen i en overbygd sklie i barnehagen. Daniel som den lille gutten heter blir funnet livløs, forteller Siri.

-Vi leverte en frisk treåring i barnehagen. Tilbake fikk vi en gutt som er hundre prosent invalid, skrev Daniels mamma i mailen til meg.

Hjerneskaden er katastrofalt stor, det var lenge usikkert om han i det hele tatt ville overleve, og til hvilket liv? Daniel er et lite mirakel. Han kjempet seg tilbake til livet. 7 måneder etter ulykken får han flytte hjem der treningen fortsetter.

Oversikt time for time

Daniel har fylt fire år nå. Strikken som strammet rundt halsen gjorde at hjernen til Daniel ikke fikk nok surstoff. Han overlede men trenger tilsyn, stell og trening hele døgnet.

– Daniels mamma skrev i mailen til meg om vi kunne hjelpe henne å lage en stilig dagplan der dagens gjøremål skrives opp slik at alle som hjelper Daniel har en oversikt? Selvfølgelig ville vi det! Og slik ble den første dagplanen til. På tavlen kan du skrive opp alt som skjer hver time gjennom hele døgnet.

Funskjonelt bilde

– Jeg tenker at det kan være mange som kunne trengt en slik dagplan. Det å ha en oversiktlig og forutsigbar dag er for mange viktig for å skape trygget i hverdagen, forteller gründeren.

– Dessuten tror jeg mange vil like designen, i moderne pleksiglass med avstandstykkere i aluminium som gjør at tavlen står litt ut fra veggen. Med bilde på tavlen ser den mer ut som et funksjonelt bilde og ikke så mye ut som et kjedelig hjelpemiddel, avslutter Siri Hestad Solberg.

Sjekk ut hjemmesiden www.ukeplan.no hvis du vil lese mer om produktene.

Leave a Reply

Your email address will not be published.