Sesongåpning Oslo Funkispark

Snøen kom til sesongåpningen av Oslo Funkispark i Oslo Vinterpark

Mandag 13. januar var det sesongåpning av Oslo Funkispark i Oslo Vinterpark, Tryvann. Endelig kom snøen, og det ble en vellykket åpning med pølser i bålpanna, inspirasjonsforedrag med Thomas Jacobsen og selvfølgelig kjøring av ski og snowboard for alle og enhver. Representanter fra Oslo Vinterpark, Funkis Snowboardklubb og Bardum var til stede for å gjøre opplevelsen komplett.

Tanken bak Oslo Funkispark er å gjøre ski og snowboard enkelt tilgjengelig for alle, uansett fysikk. Dette gjøres gjennom å skape og tilby en møteplass for personer med nedsatt funksjonsevne. En plass som tilbyr aktiviteter med lav terskel for å møte opp til og delta på. Her kan du få en introduksjon til snowboard, alpint eller langrenn, enten du er stående eller sittende, ønsker å kjøre selv eller med ledsager.

Hva tilbyr Oslo Funkispark?
I Oslo Funkispark kan du som sittende eller stående teste ut alpint, sitski, snowboard og langrenn helt gratis hver mandag kl.16-20, hele sesongen (januar-april). Tanken er at alle som har lyst skal ha mulighet til å prøve ut vinteraktiviteter i anlegget. Mandagene skal være en møteplass for likesinnede og en mulighet til å finne seg en ny uteaktivitet.

Funkis Snowboardklubb har ukentlige treninger i Funkisparken i Oslo Vinterpark
Funkis Snowboardklubb ble startet vinteren 2012 av ildsjeler i snowboardmiljøet, og jobber med å øke rekrutteringen, integreringen og tilretteleggingen av snowboard både lokalt i Oslo og landet rundt. I dag har klubben mer enn 100 medlemmer.

Gjennom hele vinteren holder klubben treninger hver mandag og onsdag i Funkisparken i Oslo Vinterpark på Tryvann. Snowboard er ofte en enkel aktivitet for bevegelseshemmede med halvsidige plager, f.eks. de som mangler en fot/arm, har cerebral parese eller halvsidig lammelse.

Alle typer sitski-modeller og vinteraktivitetsutstyr tilgjengelig
Som en del av tilbudet har Bardum levert flere sitski-modeller, både ledsagerkjørt og egenkjørt i tillegg til piggekjelker som brukes til langrenn. Alt utstyret kan prøves gratis på mandagskveldene, eller leies på samme måte som vanlig skiutstyr resten av uka. Oslo Vinterpark har utdannede sitski-instruktører i sin stab, som kan være behjelpelige med opplæring. Bardum er ofte til stede på mandager, og det er mulighet for avtale utprøvinger for én person eller grupper.

Takk for at du deler!

Facebook comments:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>