Gode tips og hjelpemidler til Norgesferien med bil

Gode tips og hjelpemidler til Norgesferien med bil

Sommeren nærmer seg med stormskritt, og de fleste har begynt å telle dagene til man skal pakke bilen og starte ferien. I denne artikkelen skal vi gi deg gode tips og hjelpemidler til bilferien i Norge.

Heldigvis er bilkjøring i Norge alltid en fantastisk opplevelse, og i 2020 pga koronaviruset ser det ut som det blir et førstevalg for de fleste. En imponerende natur, gode veier, og mange severdigheter langs veien, gjør at mange år etter år velger Norgesferie fremfor sydentur.

Er bilen stor nok?

Mange som bor sentralt i store byer i Norge har små biler som er lett å parkere over alt. Skal man på bilferie, er det greit å ha en bil som er stor nok for at hele familien sitter komfortabelt, pluss at det skal være plass til en god del bagasje. Å leie en bil til Norgesturen er faktisk et veldig bra alternativ til å kjøre egen bil.

Pakkeliste til bilturen

Du har sikkert opplevd det selv – familien er på god vei og plutselig sitter du igjen med følelsen av at du har glemt noe. For å hjelpe deg og familien din å komme i gang, har vi samlet en pakkeliste:

 • Forerkort til alle som skal kjore bilen
 • Kredittkort og kontanter
 • Relevante reisedokumenter
 • Billetter til severdigheter
 • Booking bekreftelser til hotel eller camping
 • GPS
 • Aktiviteter til barna
 • Underholdning i bilen

  Mange av oss har gode barndomsminner fra familiens bilturer tatt med våre egne foreldre, men nå som vi er voksne, glemmer vi noen ganger hvor kjedelig baksetet kan være. Her er tre tips til leker og spill i bilen:

 • Navnespillet – Noen sier et navn (f.eks. Alexis), og den neste personen må si et navn som begynner med den siste bokstaven i det navnet (i dette tilfellet S, så kanskje Steffen). Den tredje personen velger et navn som begynner med den siste bokstaven til den andre personens valg, og så videre. Ingen duplikater tillatt, og de må alle være ekte navn. En mer utfordrende versjon for eldre barn er navn på steder med samme regler.
 • Dikt opp en historie – Én person starter en historie, med bare en linje eller to, og stopper deretter midt-setningen. Den neste personen tar opp historien og fortsetter å bygge. Ingen kan redigere andres idé, bare bygge videre på den. Historiene går da alltid i vanvittige retninger, noe som vil gi en god latter!
 • Navn på sangen – Skift radiostasjon til du hører en sang, og se hvem som kan navngi sangen først. Gjenta så mange ganger som du vil. Se her for en liste over radiostasjoner i Norge.

  Har man litt tid til seg selv på bilturen og vil ha litt spenning, finnes det veldig mange gode spill og underholdningstjenester for mobil og nettbrett. I tillegg til Netflix, HBO, Amazon og andre streaming tjenester for filmer og serier, er det også moro med sport!

  Dette er også mulig å underholdes med når du sitter i bilen på norgesferie. Sport og store sportsevenementer har tatt en lengre pause nå, men det er fortsatt mulig å satse og spille på dette online. Da får du også muligheten til å streame eventet mens du satser, og online casinoer tilbyr mengder av ulike satsningsmuligheter.

  Selv om det ikke er masse sport som er live akkurat nå, så finnes det ganske morsomme alternativer tilgjengelige. Noen land har holdt koken selv om vi andre har tatt en lengre hvile, så det er både russisk bordtennis og fotball fra Nicaragua som er mulig å satse på i disse dager. I tillegg vil Norge og resten av verden sakte, men sikkert åpnes opp, og streaming og satsingsmulighetene vil bli mange igjen. Perfekt underholdning for lange bilturer!

  Utgifter på turen

  Planlegger man å reise et stykke med bil i sommer, kan det være lurt å sjekke ulike utgifter som drivstoff, eventuelt ferger, broer, og hva det koster å passere de ulike bommene på veien. Da slipper man overraskelse når regningene kommer i posten. I Norge administreres bompenger av AutoPASS, og dette er små stasjoner langs veiene som tar bilder av nummerskiltet ditt automatisk når du passerer, og du mottar regning i slutten av måneden.

  Sjekk i tillegg hva de ulike severdighetene koster, og mat og overnatting. Lag et budsjett, og snakk med barna om det, slik at de er involvert, og vet hva de kan forvente, om hva som ikke blir aktuelt. Da slipper man mye klaging og krangling på veien.