Snøen kom til sesongåpningen av Oslo Funkispark i Oslo Vinterpark

Mandag 13. januar var det sesongåpning av Oslo Funkispark i Oslo Vinterpark, Tryvann. Endelig kom snøen, og det ble en vellykket åpning med pølser i bålpanna, inspirasjonsforedrag med Thomas Jacobsen og selvfølgelig kjøring av ski og snowboard for alle og enhver. Representanter fra Oslo Vinterpark, Funkis Snowboardklubb og Bardum var til stede for å gjøre opplevelsen komplett.

Tanken bak Oslo Funkispark er å gjøre ski og snowboard enkelt tilgjengelig for alle, uansett fysikk. Dette gjøres gjennom å skape og tilby en møteplass for personer med nedsatt funksjonsevne. En plass som tilbyr aktiviteter med lav terskel for å møte opp til og delta på. Her kan du få en introduksjon til snowboard, alpint eller langrenn, enten du er stående eller sittende, ønsker å kjøre selv eller med ledsager.

Hva tilbyr Oslo Funkispark?
I Oslo Funkispark kan du som sittende eller stående teste ut alpint, sitski, snowboard og langrenn helt gratis hver mandag kl.16-20, hele sesongen (januar-april). Tanken er at alle som har lyst skal ha mulighet til å prøve ut vinteraktiviteter i anlegget. Mandagene skal være en møteplass for likesinnede og en mulighet til å finne seg en ny uteaktivitet.

Funkis Snowboardklubb har ukentlige treninger i Funkisparken i Oslo Vinterpark
Funkis Snowboardklubb ble startet vinteren 2012 av ildsjeler i snowboardmiljøet, og jobber med å øke rekrutteringen, integreringen og tilretteleggingen av snowboard både lokalt i Oslo og landet rundt. I dag har klubben mer enn 100 medlemmer.

Gjennom hele vinteren holder klubben treninger hver mandag og onsdag i Funkisparken i Oslo Vinterpark på Tryvann. Snowboard er ofte en enkel aktivitet for bevegelseshemmede med halvsidige plager, f.eks. de som mangler en fot/arm, har cerebral parese eller halvsidig lammelse.

Alle typer sitski-modeller og vinteraktivitetsutstyr tilgjengelig
Som en del av tilbudet har Bardum levert flere sitski-modeller, både ledsagerkjørt og egenkjørt i tillegg til piggekjelker som brukes til langrenn. Alt utstyret kan prøves gratis på mandagskveldene, eller leies på samme måte som vanlig skiutstyr resten av uka. Oslo Vinterpark har utdannede sitski-instruktører i sin stab, som kan være behjelpelige med opplæring. Bardum er ofte til stede på mandager, og det er mulighet for avtale utprøvinger for én person eller grupper.

Leave a Reply

Your email address will not be published.