Oddseren

Gode råd til oddseren

Sportsspill er populært blant mange nordmenn. Å sette penger på favorittlaget i Premier League eller på sommerens Tour de France-etapper gir økt spenning og underholdning, men det fins feller du gjerne vil unngå.
Betting-bransjen omsetter for enorme beløp hver uke, og også i Norge liker mange å plassere veddemål på idrettsarrangementer.

Sports-betting er for de aller fleste en helt ufarlig hobby. Bir du riktig god kan det være penger å tjene på interessen, og du finner dem som ser på betting som en form for investering. De dyktigste spillerne mener at de kan få bedre avkastning på sparepengene sine ved å slå bookmakerne, enn hva de kan få i banken, på aksjemarkedet eller gjennom andre lignende investeringsformer. Så gode er det imidlertid de færreste som blir, for de aller fleste forblir “oddsingen” en hobby, og da er det viktig at hundrelappene som vinnes eller tapes ikke har innflytelse på privatøkonomien.

Sett innsatsgrenser

Hvis du spiller på oddsen er sjansen stor for at du benytter deg av en online bookmaker. Den gode, gamle tippekupongen er borte, og så godt som all betting foregår i dag på nettet. Her er brukervennligheten høy og det er uproblematisk å plassere veddemål, men samtidig blir det også enklere å bruke mer penger enn planlagt. Mange bookmakere tilbyr imidlertid innsatsgrenser som hindrer deg i å spille for mer enn et bestemt (av deg) beløp i løpet av en dag, uke eller måned.

Dersom du selv setter slike grenser vil disse automatisk være med på å begrense innsatsene dine. Grensene er enkle å bestemme, oftest ved hjelp av et par klikk, men det er en mer omstendelig prosess å få grensene hevet.

Før regnskap

På samme måte som med privatøkonomien bør du også føre regnskap over spillingen slik at du, svart på hvitt, kan se hvor mye du spiller for. Det setter ofte en naturlig begrensning på innsatsen hvis du kan se beløpene foran deg og ikke bare lar tapene flyte over, og skjule seg, i ditt generelle forbruk. Med et regnskap blir det også mye lettere å holde oppsyn med hvilke typer spill du har mest suksess med og hvor du taper mest penger.

Ikke forsøk å vinne tapte penger tilbake

Ikke misforstå. Du skal naturligvis etterstrebe det å plassere forbedrede veddemål, men ikke nødvendigvis forsøke å vinne tapte penger tilbake ved første og “beste” mulighet.

Vi forestiller oss at du har særlig stor kunnskap om sveitsisk fotball, men likevel har kommet til å tape noen kroner på din fotball tipping i helgens spillerunde. Kanskje dummet favorittene fra Young Boys seg ut – attpåtil på hjemme mot svake FC Thun? Her er det viktig at du holder deg til å spille på sveitsisk fotball, selv om det er en hel uke til neste spillerunde. Gambling på ligaer og/eller idretter som du ikke har kunnskap og informasjon om, kun med den forhåpning om å rette opp helgens minus hurtigst mulig, er en farlig vei å begi seg ut på. I de fleste tilfeller vil du oppleve økte innsatser, forhøyet risiko og unødvendig store tap.

Helt til slutt vil vi avslutte med kanskje det aller viktigste: Husk aldri å spille for penger som du ikke har råd til å tape, men også at det ikke er farlig å sette noen kroner på oddsspill. Det er bare en god idé at fornuften følger med.