Ingen hindringer for mennesker med funksjonsnedsettelser

Ingen hindringer for mennesker med funksjonsnedsettelser

I det norske arbeidslivet er det forbudt å diskriminere folk som har funksjonshemninger, men dessverre skjer dette fortsatt. Ofte klarer ikke en arbeidsgiver å se forbi en hemning og gir ikke de engang en sjanse. Dette er fordi de tror at de trenger for mye tilrettelegging, og vil ikke satse på personen selv om han/hun ofte sitter inne med utrolige kunnskaper som en bedrift trenger.

Britta Nilsson som er direktør for Nasjonalt dokumentasjonssenter for personer med nedsatt funksjonsevne sier at arbeidsgivere tenker ofte begrensninger når de forholder seg til funksjonshemmede og ikke muligheter. Hun forteller også at personer som har en funksjonsnedsettelse representerer stabil arbeidskraft, og bedrifter som allerede har en person som har funksjonshemninger er interessert i å ansette flere, for de vet at de gjør en god jobb.

Ingen hindringer med hjelpemidler

Nå til dags finnes det mange typer hjelpemidler som kan skaffes fra hjelpemiddelsentralen og andre firmaer. Så det å ansette en med funksjonshemninger burde ikke være noe vanskelig . Det finnes både fester for ipad, laptoper og mobiler for de som har rullestol.

Disse festene er med på å gjøre mindre hodebry for personen i rullestol, og får de som arbeidstaker til å virke ’organisert’ for de som måtte diskriminere. Ingen skal og burde komme med den unskyldninger om at en person i rullestol sinker et møte, eller at de ikke passer inn i et firma. De kan på lik linje med alle andre transportere laptopen sin eller nettbrett hvor som helst, eller ta med seg notatblokken. Med sekken bak på rullestolen transporterer de sine tekniske duppeditter hit og dit og drar de fort opp av sekken. På kontoret kan de på lik linje med alle andre sitte ved en pult og jobbe ved en datamaskin, eller sitte i matpausene om de vil og spille underholdingspill på mobilen på https://www.storspiller.com/casinospill, høre på en podcast eller lese en bok mens de spiser.

Mennesker med funksjonshemninger er like kvalifisert som alle andre og stiller likt om ikke mer i ulike kunnskaper. Få arbeidstakere til å se forbi det ytre og heller se det som de har å komme med, for alle fortjener en reelle sjanse uten å bli dømt på forhånd. Arbeidslivet skal være for alle som har lyst til å bidra.