Hvorfor er ikke interessen for de paralympiske leker større?

Hvorfor er ikke interessen for de paralympiske leker større?

Ideen bak Paralympics er at de skal gå parallelt med de olympiske leker, greske «para» kan nemlig oversettes til «samtidig» eller «parallelt». Allikevel, når det kommer til betting er disse begivenhetene langt fra likeverdige.

Om du undersøker nettsiden til store aktører som for eksempel bet365 vil du raskt innse at det er andre begivenheter og arrangementer som er langt mer populære enn Paralympics hva angår odds og betting. Ifølge noen av de store aktørene i bransjen så innbrakte Paralympics i Rio de Janeiro nemlig kun rundt 150 000 pund. Noe som i enkelhet betyr at 11 dager med Paralympics innbringer omtrent det samme som et hesteløp midt i uka.

Atletene er mindre kjente

Mange mener at dette ikke nødvendigvis skyldes at gamblere er motvillige når det gjelder å sette penger på handikappede atleter, men heller er det avgjørende faktum at disse atletene er langt mindre kjent for mannen i gata. Det er jo slik at om du spør tilfeldige folk om å nevne et par atleter i Paralympics så vil de fleste ikke kunne svare ordentlig. Om du eksempelvis heller hadde spurt folk om hvem Usain Bolt var, hadde nok de fleste kunne svart på spørsmålet.

Har lært leksen sin

Det var under de paralympiske leker i London i 2012 at bookmaker for første gang tilbød en lang rekke ulike veddemål på disse lekene.

På tross av at lekene i 2012 sin helhet var en stor suksess og at Norge også satser mot de paralympiske leker i Sør-Korea i år, så viser det seg at interessen for å sette penger på lekene er svært liten. Det skal sant sies at flere britiske bookmakere ble overrasket over dette faktum i 2012, siden man tenkte at britiske kunder skulle være mer interesserte fordi de paralympiske lekene på det tidspunktet ble avholdt i Storbritannia.

Derfor regner man med at interessen vil være enda mindre når de paralympiske lekene blir avholdt langt unna Storbritannia, i Sør-Korea. Tidsforskjellen vil nemlig gjøre enda vanskeligere for britiske og norske kunder å følge med på de ulike begivenhetene og konkurransene.

Burde man ikke ha ekspertisen tilgjengelig?

Allikevel er det et tankekors at bookmakere og store aktører i bransjen har ekspertisen til å tilby odds på titusener av ulike konkurranser og hendelser hver dag, fra norsk 3. divisjonsfotball til vinneren av populære TV-programmer. Dermed er det slik at både gamblere og bookmaker må tilegne seg en hel del obskur kunnskap om mindre kjente sportsbegivenheter. Da er det en smule merkelig at denne interessen ikke har nådd de paralympiske leker.

Samtidig er det slik at denne bransjen i all hovedsak er drevet av etterspørsel. Dermed vil de store selskapene tilby odds på begivenheter det er etterspørsel etter, og begivenheter man mener det er stor sannsynlighet for at det vil oppstå etterspørsel etter. Flere eksperter mener derfor at det er tydelig at det ikke er nok etterspørsel etter odds på paralympiske leker for å rettferdiggjøre en satsing på dette området.

Eksperter understreker også at de olympiske leker i seg selv ikke er svært populære hva angår betting og at det derfor er naturlig at de paralympiske leker heller ikke er svært interessante for bookmakere.