Ski til rullestol – Wheel Blades

Hindres du av snø om vinteren? Nå kan du få supre ski til rullestol. Hjelpemidlet kalles Wheel Blades og er små ski i høy kvalitet, som med et enkelt klikk monteres på svinghjulene til rullestoler, barnevogner og rullatorer, slik at mobiliteten blir dramatisk forbedret ved bruk på is og snø.

Wheel Blades gir deg muligheten til å ta deg frem selv om det er mye snø og/eller slaps. Skiene sørger for å opprettholde muligheten for å bevege deg ute også om vinteren. Den brede kontaktflaten til skiene fordeler trykket fra brukeren jevnt utover underlaget, og motvirker at de små svinghjulene synker ned i snøen. Skiene sklir over underlaget med veldig lite trykk og har ingen problemer med å forsere ujevne deler med snø og is.

Tilbake til vinterhjelpemidler eller se produktoversikt hjelpemidler

For å få skiene til og alltid bevege seg i ønsket retning, er bindingene montert foran på skiene. Uansett hvor du vil kjøre – så vet skiene veien. To dype spor på skienes underside komprimerer snøene og sikrer stabilitet, slik at man kjører etter faste «skinner» i snøen. Wheel Blades er ekstremt lette i vekt og det tar bare et par sekunder å montere dem på alle vanlige typer svinghjul. Den justerbare bindingen dekker alle hjulbredder fra 1,8 til 6 cm.

Med Wheel Blades som hjelpemiddel vil kjøring på snø tilsvare kjøring på asfalt eller lignende underlag. Man slipper å balansere stolen eller vognen på bak-/drivhjulene. Wheel Blades gjør det også enklere for ledsagere å dytte stolen/vognen fremover.

Hvem kan få ski til rullestol – Wheel Blades?
Ski til rullestol Wheel BladesPersoner som har varig (over to år) og vesentlig redusert funksjonsevne på grunn av skade, lyte eller sykdom, kan få stønad fra folketrygden til ski til rullestol – Wheel Blades. Vinteraktivitetshjelpemidler er hjelpemidler som er spesielt utviklet for at personer med nedsatt funksjonsevne skal kunne delta i fysisk aktivitet om vinteren. Du kan få stønad til å bedrive aktivitet alene eller sammen med andre. Vinteraktivitetshjelpemidler blir lånt ut gjennom hjelpemiddelsentralen. Hjelpemidlet er folketrygdens eiendom og du skal levere hjelpemidlet tilbake når det ikke lenger er i bruk. Folketrygden gir vanligvis stønad til den rimeligste av de hjelpemiddeltypene som dekker brukerens behov.

Hvem leverer ski til rullestol Wheel Blades?
Hjelpemiddelspesialisten AS

Video om Wheel Blades


Temautgivelse om Vinterhjelpemidler
Aktivitetshjelpemidler-VinterhjelpemidlerVi i Hjelpemiddelmagasinet Ergostart har laget en egen utgivelse om temaet vinterhjelpemidler. Her tar vi for oss hva som finnes av hjelpemidler, søknadsprosess, hjelpemiddelleverandører og i tillegg gode tips og råd om hva du bør tenke på når du skal anskaffe deg et hjelpemiddel for vinteren. For oss nordmenn er vinteren en årstid de fleste av oss ser fram til, og som vi benytter oss av i forbindelse med fritid og aktiviteter. Store og små er ute og nyter snøen og alle de gleder den gir oss. enten man går på ski, står på ski, aker, sitter i pulk eller hva det enn måtte være. Vinteren er morro uansett funksjonsnivå med gode vinterhjelpemidler. Les mer om vinterhjelpemidler

Leave a Reply

Your email address will not be published.