Unike hjelpemidler for deg som er interessert i fotball

Selv midt i vintersesongen kan det hende at du lengter etter lysere dager og varmere vær fra tid til annen og lengter etter aktiviteter ute som ikke er vintersport. Etter hvert som våren kommer er det å være ute og bruke tid på aktiviteter på fotball og annen sport en naturlig del av hverdagen til mange. Her ser vi nærmere på noen hjelpemidler og praktiske løsninger tilgjengelig for deg som ønsker å ta del i moroa uansett hvilke forutsetninger du har – fordi fotball er selvfølgelig for alle.

Spesialutstyr utviklet for rullestolbrukere

Mange tenker gjerne at fotball ikke er noe man kan spille fra en rullestol, men det er langt fra sant. Takket være fenomenet powerfotball kan alle være med å spille. Med spesialbygde, elektriske rullestoler styrer du enkelt stolen med en joystick ved hjelp av en hånd eller finger. Man kan starte med å øve litt for å få kontroll over stolen og så kan man blåse i gang en ekte kamp med fart og spenning.


I tillegg til egne rullestoler, finnes det også egne fotballer som er spesielt egnet for powerfotball. Disse ballene har et lag av armert polyester dekket med et skinnende PVC-belegg, for ekstra robusthet og enklere manøvrering.

Spill og ta del i sporten online

Det finnes også bedrifter som spesialiserer seg på powerfotball og ulike former for paraidrett. På nettsidene til lokale eller nasjonale bedrifter kan du finne informasjon om kommende arrangement og interessante nyheter for fotballinteresserte.

Absolutt alle ivrige fotballentusiaster kan nå nyte sporten. I tillegg kan man holde seg oppdatert på sine favorittlag og oppdateringer i sporten. Blant annet bet365 Premier League tips kan holde deg oppdatert på de seneste nyhetene om alt som har med Premier League å gjøre.
Også personer som ikke er drevne spillere enda, men som ønsker å lære mer om sporten, kan ta til rådighet masse av informasjon og hjelpemidler som er tilgjengelig på nett. Slik kan man lese seg opp på ulike regler, ligaer og spillere og være mer forberedt. Det viktigste å huske er at fotball er for alle. I Norge er det stort fokus på at sport er åpent og tilgjengelig for alle som er interessert.

Støtte fra Norges Fotballforbund

Fokuset på at fotball er for alle har resultert i ulike initiativ og hjelpemidler, som blant annet den norske Stjerneserien fra Norges Fotballforbund. Dette er et initiativ organisert av Norges Fotballforbund (NFF) som fokuserer på at alle som ønsker å delta i tilrettelagt fotball skal ha muligheten til å delta i sin egen liga.

NFF har også enda et initiativ som fokuserer på fotball for funksjonshemmede hvor klubber kan få hjelp til å tilby et lag for funksjonshemmede i klubbens generelle aktivitetstilbud. De tilbyr en rekke turneringer som har klasser for funksjonshemmede, som landsturneringen som arrangeres i hele Norge. Ved å sjekke ut tilbudet til Norges Fotballforbund kan man finne lag, turneringer, arrangement og mer som er tilpasset fotball for funksjonshemmede. Klubber som ønsker å tilby et eget lagtilbud samt individer som ønsker å engasjere seg kan ta kontakt med forbundet for mer informasjon. Kanskje du ønsker å starte opp en egen klubb i nærmiljøet? Da kan NFF samt kommunen din være til god hjelp.