Kvinne råkjørte med rullestol

Det var i 10-tiden en morgen i desember i fjor at vekterne ved kjøpesenteret Gunerius i Oslo sentrum så seg nødt til å stanse en kvinne i elektrisk rullestol fordi hun kjørte alt for fort inne på senteret.
Det var et langt hendelsesforløp, og til slutt valgte vekterne å ta ut nøklene. Kvinnen hørte ikke på gjentatte anmodninger om å ta det med ro, sier senterleder Hilde Frantzen.

Til fare for kundene
Ifølge Frantzen holdt kvinnen en fart på rundt 10 kilometer i timen innendørs. Reglene sier at lovlig fart er opp til 2,5 kilometer i timen.

– Kvinnen var en fare for de andre kundene. Derfor måtte vi til slutt tilkalle politiet, sier Frantzen. Politiet kom til kjøpesenteret litt før 10.30. Kvinnen var 70 år og noe ruset, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt,
Vidar Hjulstad.

Vektere løp etter kvinnen
Politiet fikk melding om at rullestolbrukeren kjørte altfor fort og ikke hadde kontroll. – Hun kjørte også borti folk, og vekterne måtte løpe etter henne for å få kontroll, sier operasjonslederen. Kvinnen blir ikke anmeldt for forholdet, men politiet har bedt henne om å ta kontakt med hjelpemiddelsentralen for å lære seg å bruke rullestolen riktig.

Er velkommen tilbake
70-åringen er velkommen tilbake som kunde på Gunerius.
– Det er viktig at sikkerheten til kundene kvinnen inkludert ivaretas, sier senterleder Hilde Frantzen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.