Er det bra for helsen å se sport på TV?

Det sunneste er selvsagt å drive med sport selv, og være aktiv. Hvis du sitter for mye i ro, er det ikke bra for helsen. Men det betyr ikke at det er usunt å se på sport på TV eller internett. Hvis du ser på sport, kan du bli inspirert til å begynne med idrett selv. Det er mange barn og ungdommer som har begynt med idrett nettopp fordi de har sett store stjerner på TV. Mange av dagens idrettsutøvere ble gode nettopp fordi de hadde en kjent utøver å se opp til.

Hvis du driver med idrett selv, kan du også få noen gode tips av å se på TV. Du kan lære nye ballteknikker innen ballsport, eller bli en flinkere skiløper av å se på hvordan de store stjernene gjør det. Kanskje du blir inspirert til å ta deg en skitur etterpå, for å prøve ut tingene selv. Eller kanskje du gjerne vil prøve et nytt balltriks som kan overraske motspillerne dine neste gang du spiller kretsmesterskap i fotball.

Få opp pulsen med TV-sport

TV-sport kan til og med øke pulsen din, ettersom du kan bli veldig engasjert. Mange nordmenn både hoier og skriker når TV-sporten blir skikkelig spennende. Det er heller ikke at folk løper rundt i stua eller rundt huset for å feire når favorittene deres vinner, og da kan TV-sport bidra til litt ekstra trening i hverdagen. Hvis du satser penger på oddsen hos digibet, og deretter følger kampen direkte, kan det bli så spennende at hjertet virkelig dunker hardt. Høy puls trener både hjertet og kroppen, så på den måten kan oddsspill være sunt. Det kan til og med hende du blir så engasjert at du hopper omkring på stuegulvet eller i sofaen for å heie fram favorittene dine. Dette er også en form for trening. Hvis det blir så spennende at du nesten besvimer, kan det selvsagt gå på helsa løs, så det gjelder å ikke satse mer penger enn du har råd til å tape. Men spiller du med en fornuftig innsats, kan oddsspill være kjempemorsomt, og det bidrar til ekstra stort engasjement hjemme i stua eller foran dataskjermen.

God for den mentale helsen

TV-sport er til og med godt for den mentale helsen. Du føler et samhold med utøverne, og hvis du ser på sport sammen med venner eller familie, får dere også en god fellesskapsfølelse. Det er dessuten fint å se på noen som lykkes. Da kan du oppleve en gledesrus selv, rett og slett fordi du engasjerte deg så mye underveis. Når favoritten din krysser målstreken først i et skirenn, eller favorittlaget ditt vinner kampen, føles det nesten som en personlig seier for deg også, ettersom du har sittet og heiet på dem underveis. Har du satset penger, og favorittene dine vinner, så har jo du også vunnet. Da er seiersgleden ekstra stor. Enda morsommere blir det selvsagt hvis du har noen å dele gleden med, enten hjemme i stua eller over internett. Internettet gjør det jo mulig å se på sport sammen, selv om vennene dine sitter et annet sted. Du kan følge med på kampen online, samtidig som du har kontakt med vennene dine på videochat. Kanskje dere til og med kan spille på oddsen sammen, og deretter planlegge en fin feiring hvis dere vinner. Sport på TV eller internett kan være skikkelig sosialt.

Alltid sport tilgjengelig på internett

Internettet gjør at du alltid har sport tilgjengelig, for eksempel via strømmetjenester. Du kan se på akkurat den idretten som engasjerer deg, til og med sport som får lite sendetid på norske TV-kanaler. Du blir jo mest engasjert av idretter som du liker, så det er sunnest å se på din favorittsport. Ser du på sport du ikke liker, kan det føre til at du sover foran skjermen, og da kan du like godt finne på noe annet. Velg heller en idrett du elsker, og sats penger på favorittene dine for å øke spenningen og pulsen. Med sport på mobilen, kan du dessuten være engasjert selv om du må være på jobb eller sitter på bussen eller toget. Mobilen kan også brukes til å spille på oddsen.