Psykologifakta som hjelper deg forstå din partner

Psykologifakta som hjelper deg forstå din partner

Vi har gått gjennom fem store forskjeller mellom de to kjønnene, og å vite om disse vil hjelpe deg forstå partneren din bedre, selv i opphetede situasjoner!

Selv i dagens samfunn, hvor likestilling er et så viktig tema som det er, så går det ikke an å fornekte at menn og kvinner er forskjellige. Ettersom begge har sine styrker og svakheter, kan det gjøre kommunikasjonen vanskelig fordi det er så mange fundamentale forskjeller på hvordan kvinner og menn prosesserer følelsene sine. Disse forskjellene skaper kommunikasjonsproblemer, noe som fører til en rekke problemer i parforhold. Heldigvis har vi nok informasjon om både menn og kvinner til å klare å forstå disse forskjellene, og forsøke å jobbe med våre styrker og svakheter til å gjøre forholdene våre bedre.

Vi har kombinert fem store forskjeller mellom de to kjønnene, og å vite om disse vil hjelpe deg forstå partneren din bedre. Selv når dere er veldig uenige.

Kommunikasjon og kroppsspråk

Vi har nok alle hørt denne tidligere, men kvinner er mye flinkere til å kommunisere enn menn. Det finnes også en vitenskapelig forklaring på hvorfor. Den enkle sannheten er at kommunikasjonsdelen av en kvinnes hjerne er mye større sammenlignet med mannens. Kvinner er flinkere til å formulere seg, og bruke ordene sine til å forklare hva de føler. Menn er langt dårligere til å lese mellom linjene, se an kroppsspråk og ikke minst: sette ord på hva de selv føler. Så neste gang du havner i en krangel med partneren din, ha i bakhodet at deres måte å kommunisere og se ting på skiller seg fra din.

Deling vs. løsning

Kvinner deler for å kommunisere, og menn kommuniserer for å løse problemer. Du vil ofte høre om kvinner som er irritere fordi deres mannlige partnere ikke klarer å forstå at noen ganger ønsker man bare å klage, og ikke høre en logisk løsning fra partneren sin. Greia er at menn liker å løse problemene sine på egen hånd, og ofte nekter å dele dem, selv om det går ut over dem selv.

Kvinner på sin side deler problemene sine med partnerne sine, venner og familievenner, bare ved å kommunisere og få litt støtte. Å vite dette kan hjelpe deg med å ikke bare forstå partneren din bedre, men også gjøre det lettere å kommunisere hva dere ønsker fra hverandre, i stedet for å anta at de automatisk skjønner det.

Risikovurderinger

En av områdene som best beskriver forskjellen på menn og kvinner er faktisk gambling. Kvinner har en tendens til å velge det trygge og sikre sammenlignet med menn, og har anlegg for å ta mer logiske beslutninger. Menn på sin side risikerer langt mer enn kvinner, og satser også mye høyere. Det er ikke lenger bare menn som satser penger på gambling. Hvis du ser på spillerne hos nye casino i 2020, vil du se at kjønnsinndelingen ikke er så ulik lengre. Det finnes derimot en tydelig forskjell på spillemønstrene deres, og hvilke spill de velger. Kvinner går for spill som er mindre stressende og risikable, mens menn typisk velger tradisjonelle bordspill som krever fokus og ferdigheter.

Konflikt vs. diplomati

Kvinner er fredsmeklere av natur, og forsøker alltid å finne løsninger som gir minst mulig kaos, mens menn er hardkodet til å være aggressive. Menn kjenner igjen denne følelsen langt raskere enn kvinner, noe som bare illustrerer hvor viktig denne bestemte følelsen er hos menn, som vanligvis er langt dårligere til å lese kroppsspråk. Dersom det kommer til stykket, vil kvinner forsøke å finne fredelige løsninger mens menn kan gå til angrep dersom de blir utfordret.

Logikk vs. følelser

Menn bruker logikk og ignorerer ofte følelsene sine, mens kvinner har en tendens til å stole mer på magefølelsen sin. Dette er bare en generell tendens, mange kvinner er logiske, og det finnes naturligvis menn som uttrykker følelsene sine. Men kjerneforskjellene forsvinner ikke, og å forstå dem kan gjøre kommunikasjonen mellom de to kjønnene mye enklere.