Pulk

Pulk som er tilrettelagt for funksjonshemmede gir familier med større barn, ungdom eller voksne mulighet til å oppleve den norske vinternaturen på nært hold. Store og små er ute og nyter snøen og alle de gleder den gir oss, enten man går på ski, står på ski, aker, sitter i pulk eller hva det enn måtte være. Det at man er bevegelseshemmet bør på ingen måte legge begrensninger for å ta del i vinterlige aktiviteter.

En handikappulk passer til alle barn, ungdom, og voksne, og leveres med ulike setesystemer i forskjellige setebredder for ulike behov. Det finnes også vindskjerm som kan monteres på pulken ved bruk av lavere seteenheter. For gode tips om bruk av pulk kan du lese mer om pulkvetregler

Tilbake til tema vinterhjelpemidler eller aktivitetshjelpemidler vinter

Hvem kan få en pulk?

PulkPersoner som har varig (over to år) og vesentlig redusert funksjonsevne på grunn av skade, lyte eller sykdom, kan få stønad fra folketrygden til hjelpemidler. En pulk er et hjelpemiddel som er spesielt utviklet for at personer med nedsatt funksjonsevne skal kunne delta i fysisk aktivitet. Du kan få stønad til å bedrive aktivitet alene eller sammen med andre. En pulk blir lånt ut gjennom hjelpemiddelsentralen. Hjelpemidlet er folketrygdens eiendom og du skal levere hjelpemidlet tilbake når det ikke lenger er i bruk. Folketrygden gir vanligvis stønad til den rimeligste av de hjelpemiddeltypene som dekker brukerens behov.

Leverer din bedrift aktivitetshjelpemidler? Bli oppført i hjelpemiddeloversikten

Hvem leverer pulk

Handicare AS ( Prisforhandlet NAV Hjelpemiddelsentralen )
Bardum AS
Aktiv Hjelpemidler AS

Andre vinterhjelpemidler

Akebrett med og uten ratt/styre
Kjelker
Piggekjelke
Hockeykjelke
Sitski
Biski
Varmehjelpemidler

Leave a Reply

Your email address will not be published.