Med riktig innstilling er ingenting umulig

Sommeren er over oss, og det begynner å bli tid for å ta en titt på sommeren og høstens aktivitetshjelpemidler. Vi i Hjelpemiddelmagasinet Ergostart har tatt en prat med daglig leder i Aktiv Hjelpemidler, Geirr Scheen, for å se på hjelpemidler som gir muligheter for aktivitet året rundt.

Aktiv hjelpemidler har spesialisert seg på sport og fritidshjelpemidler, og er opptatt av at selv om man har en funksjonshemning så skal man ha mulighet til å komme seg ut i skog og mark, sommer som vinter på lik linje med andre.
I tillegg til en betydelig egenproduksjon i samarbeid med arbeidsmarkedsbedriften Norasonde, importerer Aktiv Hjelpemidler også et bredt utvalg sykler, alt fra offroad håndsykler til liggesykler. Det viktigste egenproduserte produktet er en såkalt «multikjelke» som man om vinteren kan bruke med ski og skøyter, og om sommeren som en joggevogn, eller noe de kaller en «Fjellgeit» , et hjelpemiddel som gir mulighet til å ferdes på smale stier og i terrenget, noe man vanligvis ikke gjør med en rullestol. Fjellgeita opplyses å veie bare 7 kg , og er lett å ta med seg.

FJELLGEITFJELLGEIT-1TOPPTUR-1

Aktiv Hjelpemidler er også kjent for å ta på seg en mengde spesialoppdrag, og et eksempel på dette er en «offroadrulator», som ble produsert etter at de ble kontaktet av en jente som skulle begynne på folkehøyskole, og ønsket å kunne være med klassekameratene ut for å plukke bær og sopp. Hun tegnet et forslag og Aktiv Hjelpemidler lagde denne til henne.

Stadig nye hjelpemidler
Aktiv Hjelpemidler Geirr ScheenGeir forteller at Aktiv Hjelpemidler har fått agenturet på et nytt hjelpemiddel som heter Berkelbike. Dette er en sykkel man sykler med både ben og armer samtidig, slik at også brukere som er svake i bena kan hjelpe til med armene. I tillegg bruker de et konsept som heter FES funksjonell elektrisk stimulering. Her bruker man elektroder som stimulerer musklene , slik at personer med lammelser i bena , også kan sykle. Når vi var på produktopplæring i Nederland, besøkte vi et rehabiliteringssykehus. Der viste de hvordan dette fungerete på pasienter. Senere på dagen dro vi hjem til en man som var trafikk skadd for 20 år siden, og fikk se dette i funksjon på ham.

Først dro han og jeg å syklet med standard Berkelbike, hvor han da brukte armene for å få med seg bena, dette var selvfølgelig krevende, og gikk ikke spesielt fort, derreter satte vi på elektroder å strøm. Første gangen fyrte strømmen for tidlig ,og musklene trakk seg sammen før han fikk strekt ut benet ,og da fikk han selvfølgelig ikke tråkket rundt, neste forsøk fungerte bedre, og vi syklet i vei.
Han ga utrykk for at han selvføgelig ikke hadde følelser i bena og der for ikke kjente hva som skjedde, men han merket at blodsirkulasjonen økte og at det skjedde noe med bena. Større smil en hos denne personen er det lenge siden jeg har sett. Dette produktet gir spennende muligheter for mange brukere med lammelser.

BERKELBIKE-1
BERKELBIKE

Ingenting umulig
Aktiv Hjelpemidler AS ble etablert i 1999, og kan anses å være en av de gode veteranene i hjelpemiddelbransjen. Selskapet som har spesialisert seg på sport og fritidshjelpemidler for funksjonshemmede, har lagt ned et betydelig arbeid i produktutvikling, og med instillingen “ingenting er umulig” har de med små og store tilpasninger hjulpet mange funksjonshemmede med å komme seg ut i aktivitet i skog og mark. Aktiv Hjelpemidler har lenge hvert kjent for å være hjelpemiddelleverandøren man går til når de andre sier at det ikke er mulig, og det skal vi fortsette med å være også i fremtiden avslutter Geirr.

Kontaktinformasjon:
Aktiv Hjelpemidler AS
Daglig leder: Geirr Scheen
Telefon: 98239850
Nettside: www.Aktiv-hjelpemidler.no

Leave a Reply

Your email address will not be published.