Meditasjon og affirmasjoner for funksjonshemmede: En trinnvis guide

Når du tenker på meditasjon, tenker du trolig på øvelser som yoga og pilates som vil hjelpe deg med å slappe av og bli oppmerksom gjennom uttøyning. I motsetning til den allmenne oppfattelsen krever ikke meditasjon nødvendigvis trening eller bevegelse i det hele tatt.

Meditasjon er et bredt begrep som dekker mange øvelser som til slutt øker oppmerksomhet, roer ned tankeaktivitet, slapper av kroppen og forsterker positive tanker. Og en av disse metodene inkluderer affirmasjoner, enten ikke-verbale eller verbale, som vil hjelpe deg med å få noen bedre dager.

Meditasjon og affirmasjon er for det meste aktiviteter for funksjonsfrie mennesker, men de med nedsatte evner kan også høste fordelene. Fordelene med meditasjon og affirmasjon, som mental avslapning og oppmuntring, kan bringe nye muligheter, velvære og lykke til livet ditt. Meditasjon kan definitivt gi lykke til livet ditt også! La oss se på et eksempel for å forstå dette bedre.

Meditasjon og bekreftelse som en metode for å tiltrekke lykke til

Affirmasjoner som bidrar til suksess, oppmuntrer til besluttsomhet og gir utrykk for lykke kan utgjøre en betydelig forskjell for mennesker, enten de har nedsatt funksjonsevne eller er funksjonsfriske.

I dag fines det mange tilhenger av teorien om at det er meditasjon som bringer lykke til en persons liv, og dersom en person tror på dette, kan jo han eller hun til og med prøve denne styrken på et online casino. Samtidig bør selv ikke de som tror aller mest på lykke glemme at det absolutt ikke finnes noen gevinstgaranti. Det hele dreier seg i bunn og grunn kun om ren flaks.

Først av alt er det nødvendig å sortere tankene og tune inn på positiv og tiltrekkende lykke i livet ditt. Glem de negative følelsene og fokuser utelukkende på lykkelige øyeblikk som du allerede har opplevd i livet ditt, eller drøm litt om det som du har i vente. Visualiser bokstavelig talt alle detaljer. Dette vil hjelpe deg med å tiltrekke positiv energi. Når alt kommer til alt, når du «gløder» fra innsiden og ut, vil det ikke gå ubemerket hen av universet. Og ofte er det dette folk flest tenker på som lykke, som igjen kan måles som oppnåelse av resultater gjennom målrettet tenkning.

Og det beste av alt er at disse affirmasjonene også vil fungere for mennesker med nedsatt funksjonsevne. Så dersom du har en funksjonshemming og ønsker å tre inn i en verden av meditasjon og affirmasjon, men er forvirret over hvordan du skal gå frem, har du kommet til riktig sted! Nedenfor følger en trinnvis guide om meditasjon og affirmasjon.


1 Begynn med fokusert oppmerksomhetsmeditasjon

  • Du trenger ikke noe fancy utstyr eller opplæring for å meditere. Du trenger ikke en gang å komme deg ut av senga. Begynn i det små. Sett for eksempel av fem minutter til meditasjon hver morgen. Fokusert oppmerksomhetsmeditasjon går ut på å øke oppmerksomheten og rette den mot omgivelsene dine. Dette disiplinerer sinnet og fjerne distraksjoner. Pusteøvelser vil hjelpe deg med å fokusere.

  • 2 Legg til affirmasjoner

  • Under den fokuserte oppmerksomhetsmeditasjonen og pusteøvelsene kan du sette deg mål for resten av dagen gjennom affirmasjon. Affirmasjonene kan omfatte det du ønsker å oppnå med dagens oppgaver, oppmuntring til å komme deg gjennom dagen og påminnelser om å være positiv! Affirmasjonene kan være interne, verbale eller skriftlige, slik at du kan lese dem hver dag.

  • 3 Gjør det hver dag

  • Det viktige her er standhaftighet! Du må være konsekvent med meditasjonen og affirmasjonene. Enkel meditasjon og affirmasjoner hver dag kan bli en henstand for sinnet og kroppen for å slappe av. Å sette mål bidrar til å styrke din forpliktelse til arbeidet ditt, mens affirmasjoner kan få deg til å prøve ut nye ting og komme deg ut av komfortsonen.

  • Sluttord
    Uansett om du er funksjonsfrisk eller lider av en funksjonshemming, har meditasjon og affirmasjon et ubegrenset potensial til å forbedre livet ditt. Det kan hjelpe deg med å bli den beste versjonen av deg selv, og være positiv i krevende tider.

    Så dersom du ennå ikke har prøvd disse enkle meditasjons- og affirmasjonsteknikkene, er dette et tegn på å gi dem et forsøk.