Drømmen om et tilrettelagt hus

Jeg drømmer om et tilrettelagt hus. Et hus hvor jeg kan reise på ferie. Hjemme fungerer det, men hvor i huleste finnes det er feriehus som passer for meg? Vi er da vel flere som kunne trenge et tilrettelagt sted å dra til?

Tilrettelegging er viktig. Etter flere år har jeg nå endelig et hus som fungerer for meg. Det er bra. Problemene dukker opp hvis jeg skulle finne på å være hjemmefra i over 24 timer. At jeg skulle få behov for å overnatte eller å få oppleve «luksusen» det er å gå på toalettet. Selv sykehusene jeg dessverre må dra til innimellom er ikke laget for at sånne som meg skal kunne oppholde seg der.

Min «lille» forutsetning
Jeg har ett sted jeg kan dra til her i Norge. Som jeg vet om da. Det har vi selv tilrettelagt på øya Smøla. Men altså – jeg har lyst til å bort og vekk! Til andre plasser også. Jeg må ærlig si at eldreboligene ikke akkurat frister, til tross for at jeg der kan finne trappeløs inngang med brei nok dør, bad jeg kommer inn på, personløfter, stellebenk, strømuttak og ei hev og senkbar seng. Det er nemlig den «lille» forutsetningen jeg har for å kunne overnatte et sted. I hvert fall hvis jeg skulle driste meg til mer enn ei natt.

Absolutt tilrettelagt
Jeg ser at det av og til annonseres steder som er tilrettelagt for rullestol. Det må være for manuelle stoler, det er så trangt og smalt at en må regne med å løftes over noen hakk hvis det skulle trengs. Kartet stemmer jo ikke alltid overens med terrenget. Men det må det bare gjøre for meg. Men en gang var jeg på en tur til et sted som passet for meg. I Danmark (Musholm Bugt Feriecenter). Der var det takheis, romslige rom med hev- og senkbar seng og en stue med utgangsdør mot stranden. Kjøkkenet hadde hev- og senkbar kjøkkenbenk. Tenk hvis det fantes slike hus i Norge også.

Jeg utfordrer dere i hjelpemiddelfirmaene
Ronald Mc Donald samler inn penger til hus for foreldre til barn innlagt ved Rikshospitalet. Tenk om alle hjelpemiddelfirmaer hadde bygd et hus stappfulle av hjelpemidler! Et sted der de kunne vise alle flotte og praktiske løsninger, uten at det ble en institusjon. Et hjemmekoselig sted! Her kunne de som ville leie seg plass få bo til en rimelig penge. Det hadde begge parter vunnet mye på. Jeg kunne gjerne tenkt meg å se og prøve ulike hjelpemiddel. Og etter hvert blir det kanskje flere av oss som er utstyrt med brukerpass og kan stille krav overfor hjelpemiddelsentralene. Så herved er utfordringen sendt til hjelpemiddelfirmaene!

Leave a Reply

Your email address will not be published.