Budsjettips til deg som trenger aktivitetshjelpemidler i skibakken

Det er ikke alltid like enkelt når vintersesongen nærmer seg. For deg som trenger hjelpemidler er det mye å planlegge. Det er imidlertid viktig at du klarer å nyte vintersesongen utendørs sammen med andre. For mange krever dette bruk av praktiske hjelpemidler.

Hvis du skal stå for innkjøp av aktivitetshjelpemidler i skibakken selv, kan det fort bli dyrt. Det anbefales derfor at du vurderer rimeligere løsninger. Dette kan være i form av å leie, låne eller kjøpe brukte aktivitetshjelpemidler. I dag får du hjelpemidler som kan brukes til de fleste vinteraktiviteter i skibakken.

Velg hjelpemidler i den beste kvaliteten

Når vintersesongen nærmer seg, bør du undersøke om du allerede har de hjelpemidlene du trenger. Dette vurderer du opp mot de aktivitetene du planlegger å delta på i løpet av vinterhalvåret. Med god planlegging er det mulig å spare mye på å velge hjelpemidler på budsjett i dag.

Før du tar i bruk årets hjelpemidler, bør du sjekke at utstyret er i orden. Det er viktig at du bruker utstyr av god kvalitet når du er i skibakken. I enkelte tilfeller betyr dette at du må investere i nytt utstyr. Du kommer derimot langt med lånte eller leide hjelpemidler. Mange velger også å kjøpe utstyret brukt.

Velg riktige aktivitetshjelpemidler på budsjett

Det er en rekke hjelpemidler til bruk på vinterstid tilgjengelig i dag. Du kan blant annet benytte deg av hjelpemidler som akebrett, kjelke, piggekjelke og hockeykjelke. Dette er morsomme hjelpemidler som gjør det mulig å delta på de samme aktivitetene som andre i skibakken.

Hvis du foretrekker ski, bør du se nærmere på hjelpemidler som skilator, ski til rullestol, sitski og biski. Det er også mulig å få tak i en pulk som kan benyttes på snøen. Det anbefales også at du ser nærmere på varmehjelpemidler som inneholder varmetråder. Dette er et hjelpemiddel som har blitt stadig mer populært.

Lei hjelpemidlene du har behov for på vinterstid

Det er selvfølgelig mulig å leie hjelpemidler om du har behov for det. Mange skisentre tilbyr utleie av diverse utstyr som kan brukes i skibakken. Dette gjør det enklere for folk flest å tilpasse seg forholdene på vinterstid. Det kan imidlertid lønne seg å undersøke hvilke hjelpemidler som er tilgjengelig før ankomst.

Det er også mange andre aktører som tilbyr utleie av hjelpemidler til vinterbruk. Du kan avtale tid med en instruktør om du er usikker på hvordan hjelpemiddelet skal brukes. Dette gjør det tryggere for førstegangsbrukere av sportslige aktivitetshjelpemidler, som kan brukes på vinterstid.

Lån det nødvendige utstyret til bruk i skibakken

Hjelpemiddelsentralen tilbyr utleie av viktige hjelpemidler som kan brukes på vintertid. Før du kan få tilgang til dette, må du fylle ut en søknad. Hjelpemidlene må leveres tilbake som avtalt etter bruk. Dette er et fint tilbud til deg som ikke har muligheten til å gå til anskaffelse av hjelpemidler selv.

Du kan også låne sportslige hjelpemidler av venner og bekjente. Dette er en god løsning når privatøkonomien ikke strekker til. Ved bruk av tilrettelagte hjelpemidler i skibakken, kan du delta i vinteraktiviteter på lik linje med alle andre. Praktiske hjelpemidler gjør skibakken tilgjengelig for funksjonshemmede også.

Kjøp brukte hjelpemidler til vintersesongen

Det kan være lurt å planlegge vintersesongen godt. Dette gjelder spesielt deg som har behov for sportslige hjelpemidler i skibakken. I dag utvikles det stadig nye modeller av hjelpemidler som mange allerede har hatt mye glede av. Du finner derfor sannsynligvis et hjelpemiddel som passer til ditt bruk.

Før du bestemmer deg for hvilke hjelpemidler som passer, bør du undersøke om det er noen som selger brukt. Ettersom det stadig utvikles nye hjelpemidler skiftes det gamle utstyret ut. De mange profesjonelle aktørene som leier ut hjelpemidler kan derfor ha behov for å selge brukte hjelpemidler for rimelige priser.

Riktig utstyr til den beste kvaliteten

Før du bestemmer deg for å investere i nytt utstyr, bør du sjekke hvilke hjelpemidler som passer for deg. De anbefales at du tar deg en tur i skibakken for å ta noen timer med en instruktør. Du kan da bruke tid på å prøve flere typer hjelpemidler. Slik unngår du å investere i utstyr som ikke passer for deg.