3 gode tips for å opprettholde gnisten i et langvarig forhold

Hvorfor er det slik at man noen ganger glemmer å se hverandre i øynene og jobbe litt med gnisten som var så åpenbar i begynnelsen av forholdet? Du og partneren din har kanskje tenkt på det en gang i blant. Men bare ta det med ro, for det er helt normalt. Det er mange av oss som har problemer med å holde gnisten ved like etter mange år sammen – men heldigvis finnes det ting man kan gjøre.

Her gir vi med tre gode tips til hvordan du og partneren din kan opprettholde gnisten, selv etter å ha vært sammen i mange år.

Kjenn hverandres innerste fantasier

Har du noen gang snakket med kjæresten din om hvordan dere kunne utforske hverandre enda mer på soverommet? Hvis dere har et ønske om å få litt ekstra magi i sengen, bør dere vurdere å ta en snakk om sexlivet deres og de tingene dere fortsatt har lyst til å prøve. Dere kan også få inspirasjon til nye ting ved å gå på nettet og besøke de beste sexbutikkene med sexleketøy for å se om det noe dere har lyst til å prøve.

For noen kan det være vanskelig å åpne seg for denne siden av seg selv etter mange år sammen. Derfor kan det være en fordel å benytte seg av for eksempel et brettspill, som tvinger dere til å snakke om fantasiene – her kan dere vurdere et spill som “Discover Your Lover”, som med sine mange spørsmål vil få dere til å åpne opp om fantasiene. Med dette spillet kan dere få inspirasjon til romantiske forspill og et mer krydret sexliv. Slike spill kan helt sikkert være med til å stimulere dere på nye måter, og bringe dere nærmere hverandre – både psykisk og fysisk.

Ikke ta hverandre for gitt

Ettersom dere har blitt så vant til hverandres selskap i et forhold og samtidig vet alle ting partneren din sier og gjør, opplever man sjelden noe uventet. Derfor kan hverdagen fort bli triviell og kjedelig. Dette kan være noe som kan ødelegge sexlivet og parforholdet generelt, så det er viktig at man lærer å sette pris på det man har. Takknemlighet er noe som vekker lysten til intimitet hos de fleste, og som igjen kan øke sexlysten.

Humor er viktig

Humor kan være alfa og omega i et forhold som har vart i flere år, og par som kan le og ha det gøy sammen danner tettere bånd. Humor kan dessuten være et middel til å avlede energi fra det som kunne ha utviklet seg til en konflikt.

Men det er ikke bare hverandres vitser man skal le av. Man må også våge å slippe hemningene når man beveger seg inn på soverommet. Her kan en avslappet og løssluppen atmosfære bidra til å bringe dere enda tettere.