For tidlig sædavgang hjelp

For tidlig sædavgang hjelp

Hjelp med for tidlig sædavgang. Har du problemer med at du kommer for tidlig, og søker hjelp om hvordan du kan løse det på en rask og effektiv måte. Her tar vi for oss alt du trenger vite om hjelp mot for tidlig sædavgang.

For tidlig utløsning skjer når en mann når orgasme og ejakulerer for raskt og uten kontroll. Med andre ord oppstår utløsning før en mann vil at det skal skje. Det kan oppstå før eller etter begynnelsen av forspill eller samleie.

Så mange som en av fem menn opplever problemer med ukontrollert eller tidlig sædavgang på et tidspunkt i livet. Når for tidlig utløsning skjer, så forstyrrer det den seksuelle nytelsen hos en mann eller partner, og det blir et medisinsk problem.

Hjelp mot for tidlig sædavgang

Flere faktorer kan bidra til tidlig sædavgang. Psykologiske problemer som stress, depresjon og andre faktorer som påvirker mental og følelsesmessig helse kan forverre denne tilstanden. Imidlertid er det økende bevis på at biologiske faktorer kan gjøre noen menn mer tilbøyelige til å oppleve tidlig utløsning.

Noen ganger kan prematur utløsning forårsakes av et bestemt fysisk problem, som for eksempel betennelse i prostata eller ryggmargsproblem.

Symptomer på tidlig sædavgang

De viktigste symptomene på tidlig sædavgang inkluderer:

 • Ejakulasjon som rutinemessig forekommer med liten seksuell stimulering og med liten kontroll
 • Redusert seksuell nytelse på grunn av dårlig kontroll over utløsning
 • Følelser av skyld, forlegenhet eller frustrasjon

 • Diagnose

  Tidlig utløsning blir diagnostisert basert på typiske symptomer. For å forstå problemet ditt, må legen din diskutere din seksuelle historie med deg. Vær ærlig og åpen. Jo mer legen din vet, desto bedre kan han eller hun hjelpe deg.

  Hvis din seksuelle historie ikke avslører viktige mentale eller emosjonelle faktorer som kan bidra til tidlig utløsning, kan legen din undersøke deg. Legen din kan undersøke prostata eller gjøre nevrologiske tester (tester av nervesystemet) for å avgjøre om det er et fysisk problem som kan forårsake for tidlig utløsning.

  Forventet varighet med for tidlig sædavgang

  Noen ganger går prematur sædavgang over av seg selv i løpet av uker eller måneder. Å arbeide for å lindre stress eller andre psykologiske problemer kan bidra til å forbedre situasjonen. Andre menn har varige problemer med tidlig utløsning, og krever profesjonell hjelp. Noen menn svarer raskt på behandlingen, mens andre sliter med dette problemet over en lengre periode. Effektiv behandling mot for tidlig utløsning er tilgjengelig.

  Forebygging av for tidlig sædavgang

  Det er ingen kjent måte å forhindre prematur sædavgang på. Du bør imidlertid vurdere følgende råd:

 • Opprettholde en sunn holdning til sex. Hvis du opplever følelser av angst, skyld eller frustrasjon om sexlivet ditt, bør du vurdere å søke psykoterapi eller seksuell terapi.
 • Husk at alle kan oppleve seksuelle problemer. Hvis du opplever tidlig utløsning, prøv å ikke klandre deg selv eller føle deg utilstrekkelig. Prøv å snakke åpent med partneren din for å unngå feilkommunikasjon.

 • Behandling som hjelp mot prematur sædavgang

  Behandlingsterapi er en mulig tilnærming til behandling av for tidlig sædavgang. Behandlingsterapi hjelper 60% til 90% av mennene med tidlig utløsning. Det krever imidlertid samarbeid mellom begge parter. Også tidlig prematur utløsning returnerer ofte, og ytterligere atferdsterapi kan være nødvendig.

  En annen mulig behandling er reseptbelagte medisiner som bidrar til å forsinke utløsning. Forsinket orgasme er en vanlig bivirkning av visse legemidler, spesielt de som brukes til å behandle depresjon. Dette gjelder selv for menn som ikke er deprimerte. Når denne typen medisinering er gitt til menn som opplever for tidlig utløsning, kan det bidra til å utsette orgasme i opptil flere minutter. Legemidler som brukes til denne type behandling inkluderer selektive serotonin reuptake inhibitorer (SSRI), som fluoksetin (Prozac), paroksetin (Paxil) eller sertralin (Zoloft); og trisykliske antidepressiva, slik som clomipramin (Anafranil).

  Noen menn med for tidlig utløsning har også nytte av å redusere stimuleringen de opplever under sex. En rekke kremer og spray er tilgjengelige som delvis kan bedøve penis og redusere stimuleringen som fører til orgasme. Et annet alternativ er å bruke en tykkere kondom. Imidlertid kan disse teknikkene forstyrre den glede som oppleves under sex.

  Når skal du ringe til en lege

  Snakk med legen din dersom du konsekvent ejakulerer før du vil. Husk at en forekomst av tidlig utløsning ikke betyr at du har en tilstand som krever behandling. Legen din kan henvise deg til en sexterapeut hvis prematur utløsning forårsaker store problemer i ditt sexliv eller personlige forhold, eller hvis du ønsker å vurdere atferdsterapi.

  Prognose

  Mange menn opplever en kort periode med for tidlig utløsning, og deretter forbedrer det seg selv. Selv for menn som trenger medisinsk behandling, er resultatene vanligvis veldig gode.

  Hjelpemidler som hjelp mot for tidlig sædavgang

  Det finnes en rekke hjelpemidler som er laget for dem som sliter med for tidlig utløsning. Felles for disse er at de reduserer følsomheten, og dermed kan hjelpe deg med å ha bedre kontroll over når utløsning skal skje, samt gi deg langt bedre selvtillit med din partner. Vel verdt å prøve innen man tar kontakt med lege for utredning.

  Vigrx Delay SprayVigRX Delay Spray er et naturlig valg for menn som ser etter det lille ekstra. Dette er en hendig flaske med en størrelse på kun 50 ml, noe som gjør det enkelt å putte dem i lommen og ta den med deg over alt. VigRX er laget av en potent blanding av naturlige og aktive ingredienser, og mange menn over hele verden stoler på at dette produktet kan gi dem selvtilliten tilbake når det kommer til ytelsen på soverommet. Dette er en trygg og naturlig formel, som gjør at du kan ta kontroll når du trenger det. Les mer om VigRX Delat Spray

  Viaman Delay Gel inneholder en blanding av trygge og aktive naturlige ingredienser, inkludert lett bedøvende peppermynteolje samt de etterspurte egenskapene til humleekstrakt. Alle bidrar til å få de sensuelle øyeblikkene til å virke som om de varer evig! Les mer om Viaman Dela Gel

  Viaman Delay Wipes er servietter som er raske og enkle å bruke, samtidig som det knapt er synlig etter påføring. Serviettene inneholder rike ingredienser som er kjente for kunne hjelpe deg med å oppnå den utholdenheten i soverommet som du har drømt om! Les mer om Viaman Delay Wipes

  Viaman Delay Spray eller forsinkelsesspray om du vil, er en potent men naturlig kombinasjon av ingredienser, som alle jobber sammen for å gi deg styrke, makt og kontroll når du trenger det som mest. Denne sprayen i lommeformat kan påføres 20 minutter før sengeleken begynner, og kan dermed hjelpe deg med å holde ut lengre. Les mer om Viaman Delay Spray

  Artikler og mer informasjon om tema for tidlig utløsning

  Altfor tidlig utløsning
  For tidlig utløsning krem
  Tidlig utløsning spray
  For tidlig utløsning – Stopp og start teknikken
  Hva er for tidlig utløsning?
  Hvorfor Tidlig Utløsning
  For Tidlig Utløsning Behandling
  For Tidlig Utløsning
  Tidlig utløsning medisin
  Tidlig utløsning piller
  Hindre tidlig utløsning
  Plutselig tidlig utløsning
  Vanlig med tidlig utløsning
  Sliter med tidlig utløsning
  Tidlig utløsning hos menn
  Hypnose tidlig utløsning
  Unngå tidlig utløsning
  Tidlig utløsning løsning
  Tidlig utløsning hjelp
  Problemer med tidlig utløsning
  Forebygge tidlig utløsning
  Tidlig utløsning ny partner
  Tidlig sædavgang tips
  Tidlig sædavgang årsak
  For tidlig sædavgang hjelp
  Mannen kommer for tidlig
  Kommer for tidlig under samleie
  Hvordan unngå å komme tidlig


  Artikler relatert til seksualtekniske hjelpemidler
  Sex en naturlig del av livet også for funksjonshemmede
  Er det en menneskerett å ha sex
  Sex og samliv
  Ereksjonsproblemer
  Mister sexlysten ved bruk av p-piller