Ereksjonsproblemer av depresjon

Ereksjonsproblemer depresjon

Er du klinisk deprimert, og opplever ereksjonsproblemer, er du ikke alene. Ereksjonssvikt eller manglende evne til å få en orgasme, er ofte i sammenheng med depresjon. Den gode nyheten er at leger vanligvis kan behandle seksuelle problemer som er relatert til depresjon. Her tar vi for oss alt du trenger vite om ereksjonsproblemer og depresjon.

Er det en sammenheng mellom depresjon og ereksjonsproblemer? Forskningen sier ja: Studier viser at 35 til 47 prosent av dem som har depresjon har problemer med sexlivet, 61 prosent av personer med alvorlig depresjon har seksuelle problemer, og opptil 40 prosent av personer som tar vanlige antidepressiva medisiner rapporterer nedgang i seksuell tilfredshet. En studie fant til og med at 82 prosent av menn med ereksjonsproblemer også rapporterte symptomer på depresjon.

Hva er sammenhengen mellom ereksjonsproblemer og depresjon?

Tenk på hjernen som et svært sensitivt kjønnsorgan. Seksuell lyst begynner i hjernen og går nedover. Det er på grunn av spesielle hjernekjemikalier kjent som nevrotransmittere. Disse kjemikaliene øker kommunikasjonen mellom hjerneceller og utløser mer blodstrøm til kjønnets organer. Problemet er, med depresjon og andre stemningsforstyrrelser, fungerer hjernekretsene som kommuniserer ved hjelp av disse kjemikaliene ikke riktig.

Mange menn og kvinner med depresjon forteller at de har lav eller ingen seksuell lyst. Og det legger en enorm belastning på intime forhold.

Kan antidepressiva gi ereksjonsproblemer?

Like nyttig som antidepressiva er å øke personens stemning eller følelse av velvære, kan noen typer antidepressiva – for eksempel de selektive serotonin reuptake inhibitorene (SSRI) – ha uønskede bivirkninger. Disse bivirkningene kan føre til seksuelle problemer og ereksjonsproblemer.

Antidepressiva bidrar til å øke humøret hos personer med depresjon ved å endre funksjonene til hjernekjemikalier (neurotransmittere). Men de samme kjemikaliene er involvert i den seksuelle responsen. Antidepressiva påvirker nerveveier som regulerer den seksuelle responsen, som potensielt forårsaker seksuell dysfunksjon. De seksuelle bivirkningene av antidepressiva øker noen ganger etter hvert som dosen av medisinering øker. Antidepressiva som påvirker serotonin brukes også ofte til å behandle tidlig utløsning hos menn.

Hvilke typer seksuelle problemer er forbundet med antidepressiva?

Seksuelle problemer med antidepressiva kan omfatte:

 • Manglende evne til å initiere eller nyte sex
 • Erektil dysfunksjon (ED) eller forsinket utløsning for menn
 • Redusert seksuell lyst
 • Manglende evne til å oppnå en orgasme

 • Hvordan behandles ereksjonsproblemer med depresjon eller med antidepressiva?

  Hvis du har depresjon og merker en redusert interesse for sex eller problemer med ereksjonen, er det viktig for deg og din lege å finne ut om årsaken til ereksjonsproblemer er depresjonen, antidepressiva du kan ta eller noen andre medisinske forklaringer. Det er en måte å håndtere seksuelle bivirkninger av antidepressiva medisiner uten å gå på kompromiss med behandlingen. Legen din kan prøve nye antidepressiva som ikke demper libido eller seksuell respons, eller han kan foreskrive andre medisiner for å prøve å motvirke seksuelle bivirkninger, som kan tas i kombinasjon med antidepressiva.

  Uten å vite at det er et seksuelt problem, kan legen din ikke gjøre noe med det. Snakk åpent med både partneren din og legen din. Spør deretter legen din hva som kan hjelpe din situasjon. Når de innser at seksuelle problemer forbundet med medisinene kan behandles, velger de fleste som tar antidepressiva å fortsette å ta dem.

  Hjelpemidler mot ereksjonsproblemer

  PROenhance gir bedre portens og sterkere ereksjonerFor dem som leter etter en naturlig måte for å bedre ereksjonen, men uten å måtte ta piller og tabletter, så er PROenhance™ Plaster det ideelle supplement. Sammensatt med 6 av de mest populære aktive ingrediensene for mannlig forbedring, noe som gjør disse lappene så unik er ikke bare dens proprietære formell, men dens avanserte leverings system som er designet for å gi det beste i hver eneste lapp. Les mer om Proenhance plaster

  Viaman kapsler mot ereksjonsproblemerViaman kapsler er et fantastisk produkt som er laget for å styrke manndommen. År med erfaring og et fokus på trygghet har resultert i disse sofistikerte kapslene, som er populære hos menn over hele verden. De er produsert med både sink og Maca rot. Dette er to naturlige ingredienser som ofte brukes i prestasjonsfremmende midler for menn, takket være deres bidrag til å opprettholde sunne mannlig hormonnivåer i blodet. De er også vel ansett for sine naturlige evner som afrodisiakum. Les mer om Viaman kapsler

  VigRX kapsler mot ereksjonsproblemerVigRX er et kosttilskudd for menn som ble utviklet for femten år siden, og har siden den gang oppnådd status som verdens bestselgende og mest populære produkt av sin type. Ingredienser som asiatisk ginseng og Gingko Biloba har gjort disse kapslene veldig potente. Dersom du også tar med de seks andre ingrediensene, utgjør dette til sammen en unik blanding. Det er derfor så mange kunder bestiller produktet om og om igjen, og gjort dette til det foretrukne valget for de fleste menn. Les mer om VigRX

  Artikler og mer informasjon om tema ereksjonsproblemer

  Ereksjonsproblemer psykisk
  Ereksjonsproblemer fysisk
  Ereksjonsproblemer medisin
  Ereksjonsproblemer sykkel
  Ereksjonsproblemer symptomer
  Ereksjonsproblemer tips
  Prostatakreft ereksjonsproblemer
  Naturmedisin mot ereksjonsproblemer
  Tabletter mot ereksjonsproblemer
  Kjæreste med ereksjonsproblemer
  Hva er ereksjonsproblemer
  Hjelp mot ereksjonsproblemer
  Grunner til ereksjonsproblemer
  Ereksjonsproblemer under samleie
  Ereksjonsproblemer steroider
  Ereksjonsproblemer prestasjonsangst
  Ereksjonsproblemer i fylla
  Ereksjonsproblemer depresjon
  Ereksjonsproblemer stress
  Ereksjonsproblemer diabetes
  Årsak til ereksjonsproblemer
  Ereksjonsproblemer overvekt
  Ereksjonsproblemer alkohol
  Ereksjonsproblemer
  Ereksjonsproblemer behandling


  Artikler relatert til seksualtekniske hjelpemidler
  Sex en naturlig del av livet også for funksjonshemmede
  Er det en menneskerett å ha sex
  Sex og samliv
  For tidlig utløsning
  Mister sexlysten ved bruk av p-piller