Opplever du plutselig tidlig utløsning?

Plutselig tidlig utløsning

Plutselig tidlig utløsning og for tidlig utløsning er det vanligste problemet med utløsning. Det er at mannen ejakulerer for fort under samleie. Dette er det mest vanlige seksuelle problemet for menn, og rammer rundt 20-30% av alle menn en gang i løpet av livet. Her tar vi for oss alt du trenger vite hvis du plutselig opplever for tidlig utløsning.

En studie av 500 par fra fem forskjellige land, fant at gjennomsnittlig tid for utløsning ved samleie var rundt fem og et halvt minutt. Det er imidlertid opp til hvert par å bestemme om de er fornøyd med tiden eller ei – det finnes ingen definisjon av hvor lenge sex skal vare.

Hvis man av og til opplever for tidlig utløsning er dette vanlig, og er ikke en grunn til bekymring. Men hvis du opplever at rundt halvparten av dine forsøk på sex resulterer i prematur utløsning, er det viktig at man gjør noe med det, da dette går ut over sexlivet til både deg og partneren din.

Årsaker til plutselig tidlig utløsning

Ulike psykiske og fysiske faktorer kan føre til at en mann plutselig opplever for tidlig utløsning. Vanlige fysiske årsaker inkluderer:

Prostata problemer

 • skjoldbruskkjertelproblemer
 • en overaktiv eller underaktiv skjoldbruskkjertel
 • bruk av rekreasjonsmedisiner

 • Vanlige psykologiske årsaker inkluderer:

 • depresjon
 • forholdsproblemer
 • angst om seksuell ytelse (spesielt i begynnelsen av et nytt forhold, eller når en mann har hatt tidligere problemer med seksuell ytelse)

 • Det er mulig, men mindre vanlig, at en mann alltid har opplevd for tidlig utløsning siden han ble seksuelt aktiv. En rekke mulige årsaker til dette er:

  Konditionering – det er mulig at tidligere seksuelle erfaringer kan påvirke fremtidig seksuell oppførsel. For eksempel, hvis en tenåring stiller seg til å ejakulere raskt for å unngå å bli fanget masturbating, kan det senere være vanskelig å bryte vanen.

  En traumatisk seksuell opplevelse fra barndommen – dette kan variere fra å bli fanget onanert til seksuelt misbruk.

  En streng oppdragelse og tro på sex.

  Biologiske grunner – noen menn kan finne sin penis ekstra følsom.

  Behandling av plutselig tidlig utløsning

  Det finnes en rekke ting du kan prøve selv for å behandle for tidlig utløsning, før du søker medisinsk hjelp. Her er noen gode tips og tiltak du kan prøve selv med parneren din:

 • onanere en time eller to før du har sex
 • bruk et tykk kondom for å redusere følelsen
 • ta et dypt pust for å stenge ned den ejakulatoriske refleksen (en automatisk refleksjon av kroppen i løpet av hvilken utløsning oppstår)
 • ha sex med partneren din på toppen (slik at de kan trekke seg bort når du er i nærheten av utløsning)
 • ta pauser under sex og tenk på noe kjedelig
 • Bruk en nummende krem eller spray som vil gjøre at du varer betydelig lengre i sengen.

 • Parterapi som hjelp mot plutselig tidlig utløsning

  Hvis du er i et langsiktig forhold, kan du ha fordel av å ha parterapi. Under disse øktene vil terapeuten:

 • oppfordre par til å utforske eventuelle forhold som de har, og gi dem råd om å løse dem
 • pareteknikker som kan hjelpe deg å bli kvitt vanen med plutselig for tidlig utløsning (de to mest populære teknikkene er klemmeteknikken og stopp-start teknikken )

 • I klemmeteknikken onanerer partneren deg, men stopper før utløsning og klemmer hodet på penis i mellom 10 og 20 sekunder. Så venter man i ytterligere 30 sekunder før de gjenopptar onani. Denne prosessen utføres flere ganger før utløsning får lov til å forekomme.

  Stopp-start teknikken er lik, men partneren din klemmer ikke penis. Når du føler deg mer trygg på å forsinke utløsning, kan du og din partner begynne å ha sex, stoppe og starte etter behov. Disse teknikkene kan høres enkelt, men de krever mye øvelse.

  Hjelpemidler mot plutselig for tidlig utløsning

  Det finnes en rekke hjelpemidler som er laget for dem som sliter med for tidlig utløsning. Felles for disse er at de reduserer følsomheten, og dermed kan hjelpe deg med å ha bedre kontroll over når utløsning skal skje, samt gi deg langt bedre selvtillit med din partner. Vel verdt å prøve innen man tar kontakt med lege for utredning.

  Vigrx Delay SprayVigRX Delay Spray er et naturlig valg for menn som ser etter det lille ekstra. Dette er en hendig flaske med en størrelse på kun 50 ml, noe som gjør det enkelt å putte dem i lommen og ta den med deg over alt. VigRX er laget av en potent blanding av naturlige og aktive ingredienser, og mange menn over hele verden stoler på at dette produktet kan gi dem selvtilliten tilbake når det kommer til ytelsen på soverommet. Dette er en trygg og naturlig formel, som gjør at du kan ta kontroll når du trenger det. Les mer om VigRX Delat Spray

  Viaman Delay Gel inneholder en blanding av trygge og aktive naturlige ingredienser, inkludert lett bedøvende peppermynteolje samt de etterspurte egenskapene til humleekstrakt. Alle bidrar til å få de sensuelle øyeblikkene til å virke som om de varer evig! Les mer om Viaman Dela Gel

  Viaman Delay Wipes er servietter som er raske og enkle å bruke, samtidig som det knapt er synlig etter påføring. Serviettene inneholder rike ingredienser som er kjente for kunne hjelpe deg med å oppnå den utholdenheten i soverommet som du har drømt om! Les mer om Viaman Delay Wipes

  Viaman Delay Spray eller forsinkelsesspray om du vil, er en potent men naturlig kombinasjon av ingredienser, som alle jobber sammen for å gi deg styrke, makt og kontroll når du trenger det som mest. Denne sprayen i lommeformat kan påføres 20 minutter før sengeleken begynner, og kan dermed hjelpe deg med å holde ut lengre. Les mer om Viaman Delay Spray

  Artikler og mer informasjon om tema for tidlig utløsning

  Altfor tidlig utløsning
  For tidlig utløsning krem
  Tidlig utløsning spray
  For tidlig utløsning – Stopp og start teknikken
  Hva er for tidlig utløsning?
  Hvorfor Tidlig Utløsning
  For Tidlig Utløsning Behandling
  For Tidlig Utløsning
  Tidlig utløsning medisin
  Tidlig utløsning piller
  Hindre tidlig utløsning
  Plutselig tidlig utløsning
  Vanlig med tidlig utløsning
  Sliter med tidlig utløsning
  Tidlig utløsning hos menn
  Hypnose tidlig utløsning
  Unngå tidlig utløsning
  Tidlig utløsning løsning
  Tidlig utløsning hjelp
  Problemer med tidlig utløsning
  Forebygge tidlig utløsning
  Tidlig utløsning ny partner
  Tidlig sædavgang tips
  Tidlig sædavgang årsak
  For tidlig sædavgang hjelp
  Mannen kommer for tidlig
  Kommer for tidlig under samleie
  Hvordan unngå å komme tidlig


  Artikler relatert til seksualtekniske hjelpemidler
  Sex en naturlig del av livet også for funksjonshemmede
  Er det en menneskerett å ha sex
  Sex og samliv
  Ereksjonsproblemer
  Mister sexlysten ved bruk av p-piller