Altfor tidlig utløsning

Altfor tidlig utløsning

Har du problemer med altfor tidlig utløsning? Anslagsvis 30% av alle menn lider av altfor tidlig utløsning (PE) på et tidspunkt i livet sitt, noe som kan føre til betydelig bekymring. Her skal vi ta for oss alt du trenger vite om hvordan du kan unngå altfor tidlig utløsning.

Utløsning kan betraktes som altfor tidlig når det skjer 30 sekunder til 4 minutter under sex, avhengig av ulike kulturer, land og eksperter. Men det virker som de fleste har en tendens til å være enige om at når samleie varer mindre enn 2 minutter kan det anses som altfor tidlig utløsning.

Behandlingsteknikker kan hjelpe deg med å forsinke orgasmen. Disse omfatter start- og stopp-metode, og den klemme teknikk. En kombinasjon av disse teknikker sammen med seksuell veiledning og medikamenter, enten ved hjelp av en bedøvelsesmiddel krem, spray eller gel anbefales.

Hva er for tidlig utløsning?

For tidlig utløsning er utløsning som skjer for tidlig for en mann og hans partner for å nyte sex. Det er to typer for tidlig utløsning: livslang ( primær) og ervervet (sekundær).

Livslang PE starter tidlig, vanligvis når du er tenåring som opplever første seksuell kontakt. Det er vanskeligere å behandle og har ofte dypere psykologiske årsaker. Dårlige vaner kan også bidra ( for eksempel å onanere seg selv så fort som mulig for å unngå å bli oppdaget ).

Ervervet PE skjer senere i livet og utløses vanligvis av enten psykologiske (stress- eller forholdsproblemer) eller fysiske årsaker (diabetes eller høyt blodtrykk).

Hvordan kan jeg forsinke utløsning?

Det finnes et bredt spekter av teknikker mot for tidlig utløsning, som hyppig sex, onanere et par timer før sex, eller ha sex med kvinnen på toppen. Andre tips mot altfor tidlig utløsning omfatter:

 • Tykkere kondomer: En tykkere kondom kan redusere penisens følsomhet
 • Gode teknikker: “start-stopp teknikken” og “klemme teknikken” virker ofte effektivt, men gir ikke en langsiktig løsning. Det kan ta noen måneder for deg å overvinne PE med disse teknikkene, og mange menn må fortsette å bruke dem permanent.

 • I gjennomsnitt klarer 50% til 95% av mennene med seksuelle teknikker å overvinne PE til slutt. Det er risiko for tilbakefall hvis det er betydelige endringer i ditt seksuelle liv (for eksempel ny partner, stressende hendelse), spesielt hvis du føler deg engstelig. Generelt, jo før i livet du lærer å mestre disse teknikkene jo bedre.

  Hva er “Start-Stop” -teknikken?

  Dette er langt den mest enkle teknikken og kan gjøres alene eller med en partner. Teknikken innebærer å stimulere penis og stoppe like før du føler at du er i ferd med å ejakulere. Stopp stimuleringen i 30-60 sekunder og start igjen når du føler at du har gjenvunnet kontrollen. Gjenta denne prosessen 4-5 ganger, stopp og “hvile” hver gang du føler at du er i ferd med å få en orgasme. Til slutt, la ejakulasjonen oppstå, slik at du kan identifisere “point of return”.

  Hva er “Klemme” Teknikken?

  “Kleme” -teknikken virker ved å klemme penis i området mellom skaftet og glansen (i ca. 30 sekunder), like før du er i ferd med å ejakulere. Dette stopper utløsning, men kan påvirke ereksjonen, i hvert fall til du stimuleres igjen. Du bør da gjenta denne prosessen 4-5 ganger til du bestemmer deg for ikke å forsinke orgasme lenger.

  For å være effektiv må denne metoden brukes i flere måneder, og det krever stor utholdenhet fra mannen og partneren sin. Tanken bak “klemme” -teknikken er at du etter en stund er i stand til å gjenkjenne “point of no return” og kan være i stand til å forsinke fremtidige ejakulasjoner.

  Hva er de andre alternativene?

  “Start-stopp” og “klemme” -teknikken viser seg å være mer effektiv når kombinert med disse teknikkene:

 • Tenk på noe annet: noe distraherende, kjedelig eller irriterende
 • Ta et dypt pust før utløsning: dette kan forsinke orgasme ved å senke utløsning og stimulering
 • Lengre forspill kan bidra til å øke tilfredsheten til partneren din samt forsinke utløsning. Lengre forspill kan forbedre forholdet ditt ved å redusere misnøye, frustrasjon og ytelsesrelatert angst.

 • Vær oppmerksom på at jo mer press menn føler under sex, jo mer sannsynlig vil de lide av PE. Kommunikasjon vil hjelpe deg med å overvinne mange problemer og eventuelle uoverensstemmelser mellom dine ønsker og dine partneres ønsker.

  Hjelpemidler mot altfor tidlig utløsning

  Det finnes en rekke hjelpemidler som er laget for dem som sliter med for tidlig utløsning. Felles for disse er at de reduserer følsomheten, og dermed kan hjelpe deg med å ha bedre kontroll over når utløsning skal skje, samt gi deg langt bedre selvtillit med din partner. Vel verdt å prøve innen man tar kontakt med lege for utredning.

  Vigrx Delay SprayVigRX Delay Spray er et naturlig valg for menn som ser etter det lille ekstra. Dette er en hendig flaske med en størrelse på kun 50 ml, noe som gjør det enkelt å putte dem i lommen og ta den med deg over alt. VigRX er laget av en potent blanding av naturlige og aktive ingredienser, og mange menn over hele verden stoler på at dette produktet kan gi dem selvtilliten tilbake når det kommer til ytelsen på soverommet. Dette er en trygg og naturlig formel, som gjør at du kan ta kontroll når du trenger det. Les mer om VigRX Delat Spray

  Viaman Delay Gel inneholder en blanding av trygge og aktive naturlige ingredienser, inkludert lett bedøvende peppermynteolje samt de etterspurte egenskapene til humleekstrakt. Alle bidrar til å få de sensuelle øyeblikkene til å virke som om de varer evig! Les mer om Viaman Dela Gel

  Viaman Delay Wipes er servietter som er raske og enkle å bruke, samtidig som det knapt er synlig etter påføring. Serviettene inneholder rike ingredienser som er kjente for kunne hjelpe deg med å oppnå den utholdenheten i soverommet som du har drømt om! Les mer om Viaman Delay Wipes

  Viaman Delay Spray eller forsinkelsesspray om du vil, er en potent men naturlig kombinasjon av ingredienser, som alle jobber sammen for å gi deg styrke, makt og kontroll når du trenger det som mest. Denne sprayen i lommeformat kan påføres 20 minutter før sengeleken begynner, og kan dermed hjelpe deg med å holde ut lengre. Les mer om Viaman Delay Spray

  Artikler og mer informasjon om tema for tidlig utløsning

  Altfor tidlig utløsning
  For tidlig utløsning krem
  Tidlig utløsning spray
  For tidlig utløsning – Stopp og start teknikken
  Hva er for tidlig utløsning?
  Hvorfor Tidlig Utløsning
  For Tidlig Utløsning Behandling
  For Tidlig Utløsning
  Tidlig utløsning medisin
  Tidlig utløsning piller
  Hindre tidlig utløsning
  Plutselig tidlig utløsning
  Vanlig med tidlig utløsning
  Sliter med tidlig utløsning
  Tidlig utløsning hos menn
  Hypnose tidlig utløsning
  Unngå tidlig utløsning
  Tidlig utløsning løsning
  Tidlig utløsning hjelp
  Problemer med tidlig utløsning
  Forebygge tidlig utløsning
  Tidlig utløsning ny partner
  Tidlig sædavgang tips
  Tidlig sædavgang årsak
  For tidlig sædavgang hjelp
  Mannen kommer for tidlig
  Kommer for tidlig under samleie
  Hvordan unngå å komme tidlig


  Artikler relatert til seksualtekniske hjelpemidler
  Sex en naturlig del av livet også for funksjonshemmede
  Er det en menneskerett å ha sex
  Sex og samliv
  Ereksjonsproblemer
  Mister sexlysten ved bruk av p-piller