Årsaker til impotens

Impotens årsaker

Årsaker til impotens og erektil dysfunksjon (ED). Impotens er en tilstand som konsekvent påvirker en persons evne til å oppnå eller opprettholde en ereksjon, eller evne til å oppnå utløsning. Det er en form for erektil dysfunksjon (ED). Her skal vi ta for oss alt du trenger vite om årsaker til impotens.

Det kan være flere medvirkende faktorer for impotens. Disse inkluderer både følelsesmessige og fysiske lidelser. Ifølge The Merck Manual, anslås det at 50 prosent av mennene i alderen 40 til 70 på en eller måte opplever impotens. Risikoen for impotens øker med alderen.

Det er også verdt å merke seg at menn med mer utdanning er mindre tilbøyelige til å oppleve impotens, sannsynligvis fordi de har en sunnere livsstil enn gjennomsnittet. Impotens har ofte en negativ påvirkning på sexlivet, og kan forårsake ekstra stress, depresjon og lavt selvtillit.

Topp 5 årsaker til impotens

Å forstå de vanligste potensielle årsakene til impotens, kan hjelpe en person til å identifisere hvorfor de kan oppleve tilstanden, og hvordan de kan behandle impotens. Her er de fem viktigste årsakene til impotens og erektil dysfunksjon ( ED ).

#1 Endokrine sykdommer

Kroppens endokrine system produserer hormoner som regulerer metabolisme, seksuell funksjon, reproduksjon, humør og mye mer.

Diabetes er et eksempel på en endokrin sykdom som kan føre til at en person opplever impotens. Diabetes påvirker kroppens evne til å utnytte hormoninsulin. En av bivirkningene forbundet med kronisk diabetes er nerveskade. Dette påvirker penisfornemmelser. Andre komplikasjoner forbundet med diabetes er nedsatt blodgass og hormonnivå. Begge disse faktorene kan bidra til impotens.

#2 Nevrologiske og nervesykdommer

Flere nevrologiske forhold kan øke risikoen for impotens. Nerveforhold påvirker hjernens evne til å kommunisere med reproduksjonssystemet. Dette kan forhindre at en person oppnår en ereksjon.

Neurologiske lidelser assosiert med impotens inkluderer:

 • Alzheimers sykdom
 • Parkinsons sykdom
 • hjerne- eller spinal tumorer
 • multippel sklerose
 • hjerneslag
 • epilepsi

 • Folk som har hatt prostata kjertelkirurgi, kan også oppleve nerveskader som forårsaker impotens. Langdistanse sykkel ryttere kan også oppleve midlertidig impotens. Dette skyldes at gjentatt trykk på baken og kjønnsorganene kan påvirke nervefunksjonen.

  #3 Bruk av medisiner

  Å ta visse medisiner kan påvirke blodstrømmen, noe som kan føre til impotens og ED. En person bør aldri slutte å ta medisin uten legens tillatelse, selv om det er kjent å forårsake impotens.

  Eksempler på medisiner som er kjent for å forårsake impotens inkluderer:

 • alfa-adrenerge blokkere, inkludert tamsulosin (Flomax)
 • beta-blokkere, for eksempel karvedilol (Coreg) og metoprolol (Lopressor)
 • kreft kjemoterapi medisiner, som cimetidine (Tagamet)
 • sentralnervesystemet depressiva, som alprazolam (xanax), diazepam (valium) og kodein (funnet i ulike merkenavn)
 • sentralnervesystemstimulerende midler, for eksempel kokain eller amfetamin
 • diuretika, som furosemid (Lasix) og spironolakton (Aldactone)
 • selektive serotonin reuptake inhibitorer eller SSRIer (Prozac, Paxil)
 • syntetiske hormoner, som leuprolid (Eligard)

 • #4 Hjertelignende forhold

  Betingelser som påvirker hjertet og dets evne til å pumpe blod godt kan forårsake impotens. Uten nok blodstrøm til penis, kan en person ikke oppnå en ereksjon. Aterosklerose, en tilstand som får blodårene til å bli tilstoppet, kan forårsake impotens. Høyt kolesterol og høyt blodtrykk (hypertensjon) er også forbundet med økt risiko for impotens.

  #5 Livsstilsfaktorer og emosjonelle lidelser

  For å oppnå ereksjon må en person først gå gjennom det som er kjent som en spenningsfase. Denne fasen kan være en følelsesmessig respons. Hvis en person har en følelsesmessig lidelse, påvirker dette deres evne til å bli seksuelt opphisset.

  Depresjon og angst er forbundet med økt risiko for impotens. Depresjon er en følelse av tristhet, tap av håp eller hjelpeløshet. Tretthet relatert til depresjon kan også forårsake impotens.

  Prestasjonsangst kan være en annen årsak til impotens. Hvis en person ikke kunne oppnå ereksjon i det siste samleiet, kan han frykte at han ikke vil kunne oppnå ereksjon i fremtiden. En person kan også finne at han ikke kan oppnå ereksjon med en bestemt partner. Noen med impotens og ED relatert ytelsesangst kan ha full ereksjon når de masturberer eller når de sover, men han er ikke i stand til å opprettholde ereksjon under samleie.

  Misbruk av rusmidler som kokain og amfetamin kan også forårsake impotens. Alkoholmisbruk og alkoholisme kan påvirke en persons evne til å oppnå eller opprettholde en ereksjon også. Se legen din dersom du mistenker at du har et rusmiddelproblem.

  Gode hjelpemidler mot impotens

  PROenhance gir bedre portens og sterkere ereksjonerFor dem som leter etter en naturlig måte for å bedre ereksjonen, men uten å måtte ta piller og tabletter, så er PROenhance™ Plaster det ideelle supplement. Sammensatt med 6 av de mest populære aktive ingrediensene for mannlig forbedring, noe som gjør disse lappene så unik er ikke bare dens proprietære formell, men dens avanserte leverings system som er designet for å gi det beste i hver eneste lapp. Les mer om Proenhance plaster

  Viaman kapsler mot ereksjonsproblemerViaman kapsler er et fantastisk produkt som er laget for å styrke manndommen. År med erfaring og et fokus på trygghet har resultert i disse sofistikerte kapslene, som er populære hos menn over hele verden. De er produsert med både sink og Maca rot. Dette er to naturlige ingredienser som ofte brukes i prestasjonsfremmende midler for menn, takket være deres bidrag til å opprettholde sunne mannlig hormonnivåer i blodet. De er også vel ansett for sine naturlige evner som afrodisiakum. Les mer om Viaman kapsler

  VigRX kapsler mot ereksjonsproblemerVigRX er et kosttilskudd for menn som ble utviklet for femten år siden, og har siden den gang oppnådd status som verdens bestselgende og mest populære produkt av sin type. Ingredienser som asiatisk ginseng og Gingko Biloba har gjort disse kapslene veldig potente. Dersom du også tar med de seks andre ingrediensene, utgjør dette til sammen en unik blanding. Det er derfor så mange kunder bestiller produktet om og om igjen, og gjort dette til det foretrukne valget for de fleste menn. Les mer om VigRX

  Annen nyttig informasjon om impotens

  Impotens
  Hva er impotens
  Impotens behandling
  Impotens psykisk
  Impotens medisiner
  Impotens årsaker
  Impotens alder
  Impotens hos yngre menn
  Impotens alkohol
  Impotens anabole steroider
  Impotens kokain