Hva er impotens

Hva er impotens

Hva er impotens og erektil dysfunksjon ( ED )? Det som i dagligspråket betegnes som impotens, dvs. en manglende evne til å oppnå og å beholde ereksjon av penis tilstrekkelig for å kunne gjennomføre samleie i mer enn 50% av tilfellene, kalles på det medisinske språket for erektil dysfunksjon. I denne artikkelen skal vi ta for oss hva som regnes som impotens, samt definisjonen av impotens.

Det kan være mange grunner til at menn opplever impotens og erektil dysfunksjon ( ED ). Tidligere har det vært psykiske årsaker som har vært vanligst, og da spesielt forbundet med at det er første gang, depresjon, dårlig selvtillit, presentasjonsangst osv. Vanlige fysiske årsaker knyttet til impotens kan være overvekt, diabetes og hormoner. I de siste årene har flere sexologer og leger innen psykiatri og mental helse hevdet at mange menn med ereksjonsproblemer egentlig ikke har lyst.

Impotens definisjon

Impotens eller erektil dysfunksjon ( ED ) som det også kalles betyr manglende evne til å få og opprettholde en ereksjon som er nødvendig for et tilfredsstillende samleie. Dette er en ganske vanlig tilstand og påvirker et stort flertall av menn over 40 år.

Impotens er ikke en livstruende tilstand, men kan ha en alvorlig og betydelig innvirkning på livskvaliteten til partnere og familier. Det er viktig at pasientene er korrekt vurdert og undersøkt for underliggende fysiske og psykiske årsaker før behandling påbegynnes.

Årsaker til impotens (erektil dysfunksjon)

Impotens og erektil dysfunksjon kan oppstå på grunn av flere årsaker. Disse kan være både fysiske og psykologiske.

Fysiske årsaker inkluderer innsnevring av blodkar i penis på grunn av langvarig høyt blodtrykk, høyt blod kolesterol eller diabetes. Kirurgisk eller traumatisk skade på penis eller hormonelle problemer kan også forårsake impotens og erektil dysfunksjon.

Enkelte psykologiske årsaker som depresjon, angst og problemer i forholdet kan også forårsake impotens av erektil dysfunksjon.

Risikofaktorer for erektil dysfunksjon

Risikofaktorer for erektil dysfunksjon inkluderer:

 • fedme
 • røyking
 • høyt blodtrykk
 • høyt kolesterol
 • mangel på trening
 • diabetes
 • metabolsk syndrom

 • Erektil dysfunksjon epidemiologi

  Over hele verden er det høy forekomst (av nye tilfeller) og utbredelse av impotens. Mange menn opplyser ikke om at de har problemer, og dette betyr at de faktiske tallene kan være enda større. Med økningen av sykdommer som diabetes, høyt blodtrykk og fedme er risikoen for denne tilstanden også økende.

  Impotens og erektil dysfunksjon ( ED ) er den mest utbredte av de mannlige seksuelle problemene i alderen 30 til 80 år) på 19,2% sammenlignet med 31% for alle typer mannlige seksuelle dysfunksjoner. Det er en bratt stigning med alderen. Forekomsten av fullstendig impotens øker for eksempel fra 5% for menn i alderen 40 år, til 15% for menn i alderen 70 år. Studier viser at 52% av mennene (i alderen 40 til 70 år) var påvirket til en tid (mild 17%, moderat 25%, alvorlig 10%) og 40% av mennene i alderen 40 kan lide av noen form for erektil dysfunksjon.

  Av alle pasienter har 10-20% av pasientene med erektil dysfunksjon en psykologisk eller psykologisk årsak. Men selv når en fysisk årsak er tilstede, kan det være en titilstedeværelse av psykologiske faktorer.

  Diagnose av impotens og erektil dysfunksjon

  Impotens og erektil dysfunksjon må vurderes nøye for underliggende problemer – både fysiske, hormonale og psykologiske. En detaljert historie om impotens og fysisk undersøkelse bidrar til å diagnostisere tilstanden.

  Behandling av impotens og erektil dysfunksjon

  Impotens behandles primært ved å behandle de underliggende fysiske eller psykologiske problemene. Den vanligste årsaken er innsnevring av arteriene eller aterosklerose. Endringer i livsstil og tiltak for å holde blodtrykk, sukker og kolesterol under kontroll. Regelmessig mosjon, sunt kosthold, slutte å røyke, opprettholde en sunn kroppsvekt etc. er noen viktige tiltak.

  Det finnes flere behandlingsalternativer av impotens som har vist seg å være svært vellykkede. Medisinering, slik som sildenafil (solgt som Viagra), kan brukes til å håndtere det i minst to tredjedeler av menn.

  Andre alternativer inkluderer bruk av vakuumpumper som hjelper blod til å strømme til penis, og gir en ereksjon fast nok til å gjennomføre et vellykket samleie. Det er flere psykologiske behandlinger som kognitiv atferdsterapi (CBT) og sexterapi som har vist suksess.

  Hjelpemidler for behandling av impotens

  PROenhance gir bedre portens og sterkere ereksjonerFor dem som leter etter en naturlig måte for å bedre ereksjonen, men uten å måtte ta piller og tabletter, så er PROenhance™ Plaster det ideelle supplement. Sammensatt med 6 av de mest populære aktive ingrediensene for mannlig forbedring, noe som gjør disse lappene så unik er ikke bare dens proprietære formell, men dens avanserte leverings system som er designet for å gi det beste i hver eneste lapp. Les mer om Proenhance plaster

  Viaman kapsler mot ereksjonsproblemerViaman kapsler er et fantastisk produkt som er laget for å styrke manndommen. År med erfaring og et fokus på trygghet har resultert i disse sofistikerte kapslene, som er populære hos menn over hele verden. De er produsert med både sink og Maca rot. Dette er to naturlige ingredienser som ofte brukes i prestasjonsfremmende midler for menn, takket være deres bidrag til å opprettholde sunne mannlig hormonnivåer i blodet. De er også vel ansett for sine naturlige evner som afrodisiakum. Les mer om Viaman kapsler

  VigRX kapsler mot ereksjonsproblemerVigRX er et kosttilskudd for menn som ble utviklet for femten år siden, og har siden den gang oppnådd status som verdens bestselgende og mest populære produkt av sin type. Ingredienser som asiatisk ginseng og Gingko Biloba har gjort disse kapslene veldig potente. Dersom du også tar med de seks andre ingrediensene, utgjør dette til sammen en unik blanding. Det er derfor så mange kunder bestiller produktet om og om igjen, og gjort dette til det foretrukne valget for de fleste menn. Les mer om VigRX

  Annen nyttig informasjon om impotens

  Impotens
  Hva er impotens
  Impotens behandling
  Impotens psykisk
  Impotens medisiner
  Impotens årsaker
  Impotens alder
  Impotens hos yngre menn
  Impotens alkohol
  Impotens anabole steroider
  Impotens kokain