Impotens alder

Impotens alder

Impotens og alder, hvor vanlig er problemet i de ulike aldersgruppene? Impotens og erektil dysfunksjon ( ED )kan omfatte flere forskjellige tilstander av reproduktiv helse og seksuell dysfunksjon. Det er en veldig vanlig tilstand, men er også et veldig emosjonelt og sensitivt tema for menn å diskutere. Impotens og erektil dysfunksjon er definert som manglende evne til å opprettholde en ereksjon som er tilstrekkelig for samleie.

Å oppnå ereksjon er en kompleks prosess som involverer hjernen, hormoner, nerver, muskler og blodsirkulasjon. Hvis noe forstyrrer denne prosessen, kan resultatet bli impotens og erektil dysfunksjon. I noen tilfeller er erektil dysfunksjon det første tegn på andre alvorlige underliggende helsemessige forhold, som for eksempel kardiovaskulære problemer, som trenger behandling fordi erektil dysfunksjon kan dele de samme risikofaktorene for hjerteinfarkt og hjerneslag.

Impotens og alder

Om lag 5 prosent av mennene som er 40 år har fullstendig impotens og erektil dysfunksjon ( ED ), og dette tallet øker til ca. 15 prosent av mennene i alderen 70 år. Lett og moderat erektil dysfunksjon påvirker omtrent 10 prosent av mennene per tiår av livet (dvs. 50 prosent av menn i 50-årene, 60 prosent av mennene på 60-tallet). Impotens og erektil dysfunksjon kan oppstå i alle aldre, men det er vanligere hos menn som er eldre.

Eldre menn er mer sannsynlig å ha helsemessige forhold som krever medisiner, noe som kan forstyrre erektil funksjon. I tillegg, når menn er eldre, kan de trenge mer stimulering for å få ereksjon og det tar lengre tid mellom ereksjonene.

Impotens og erektil dysfunksjon vanlig med alderen

En studie viser at etter hvert som menn blir eldre, kommer de til slutt til å oppleve noen form for erektil dysfunksjon (ED), kjent som impotens.

Forskere undersøkte mer enn 31.000 menn, i alderen 53-90 år, om deres seksuelle funksjon. De spurte frivillige om å vurdere deres evne i de foregående tre månedene – uten behandling – å ha og opprettholde en ereksjon som er tilstrekkelig for samleie. Menn med “dårlig” eller “svært dårlig” evne ble ansett å ha erektil dysfunksjon.

Forskere vurderte andre faktorer som alder, fysisk aktivitet, alkoholinntak og røyking – som kan påvirke erektilfunksjonen.

Jo yngre mannen er, jo bedre er funksjonen

Resultatene viste at alderen spilte en hovedrolle hos menn som sa at de hadde ED. Jo eldre mennene er, desto høyere er ED-rapportene. Rapportene varierte fra «god» funksjon blant yngre menn til jevn nedgang til «dårlig funksjon» blant den eldre gruppen.

De fleste yngre menn (74%) vurderte sin seksuelle funksjon som bra eller veldig bra; bare 10% av mennene eldre enn 80 karakteriserte sine seksuelle funksjoner som det samme. Bare 12% av yngre menn rapporterte store eller moderate problemer. Men nesten en fjerdedel til en tredjedel av mennene eldre enn 50, rapporterte denne graden av alvorlighetsgrad i seksuell funksjon.

 • 2% rapporterte først å oppleve ED før alder 40 år
 • 4% rapporterte først å oppleve ED mellom 40 og 49 år
 • 26% rapporterte først å oppleve ED mellom 50 og 59 år
 • 40% rapporterte først å oppleve ED mellom 60 og 69 år

 • Menn med en sunn livsstil og ingen kronisk sykdom hadde den laveste risikoen for erektil dysfunksjon; Den største forskjellen ble sett hos menn i alderen 65-79 år. For eksempel hadde menn som trente minst tre timer i uken en 30% lavere risiko for ED enn de som trente litt. Fedme, røyking og overdreven tv var også forbundet med å ha større risiko for impotens og erektil dysfunksjon.

  Erektil dysfunksjon påvirker så mange som 20 millioner amerikanske menn. Det kan være ødeleggende for selvtillit og har vidtgående effekt på relasjoner. Forskere sier at de håper at studien deres vil kaste nytt lys på tilstanden og bidra til å bekjempe sin sosiale stigma.

  Hjelpemidler for behandling av impotens

  PROenhance gir bedre portens og sterkere ereksjonerFor dem som leter etter en naturlig måte for å bedre ereksjonen, men uten å måtte ta piller og tabletter, så er PROenhance™ Plaster det ideelle supplement. Sammensatt med 6 av de mest populære aktive ingrediensene for mannlig forbedring, noe som gjør disse lappene så unik er ikke bare dens proprietære formell, men dens avanserte leverings system som er designet for å gi det beste i hver eneste lapp. Les mer om Proenhance plaster

  Viaman kapsler mot ereksjonsproblemerViaman kapsler er et fantastisk produkt som er laget for å styrke manndommen. År med erfaring og et fokus på trygghet har resultert i disse sofistikerte kapslene, som er populære hos menn over hele verden. De er produsert med både sink og Maca rot. Dette er to naturlige ingredienser som ofte brukes i prestasjonsfremmende midler for menn, takket være deres bidrag til å opprettholde sunne mannlig hormonnivåer i blodet. De er også vel ansett for sine naturlige evner som afrodisiakum. Les mer om Viaman kapsler

  VigRX kapsler mot ereksjonsproblemerVigRX er et kosttilskudd for menn som ble utviklet for femten år siden, og har siden den gang oppnådd status som verdens bestselgende og mest populære produkt av sin type. Ingredienser som asiatisk ginseng og Gingko Biloba har gjort disse kapslene veldig potente. Dersom du også tar med de seks andre ingrediensene, utgjør dette til sammen en unik blanding. Det er derfor så mange kunder bestiller produktet om og om igjen, og gjort dette til det foretrukne valget for de fleste menn. Les mer om VigRX

  Annen nyttig informasjon om impotens

  Impotens
  Hva er impotens
  Impotens behandling
  Impotens psykisk
  Impotens medisiner
  Impotens årsaker
  Impotens alder
  Impotens hos yngre menn
  Impotens alkohol
  Impotens anabole steroider
  Impotens kokain