Kommer for tidlig under samleie

Kommer for tidlig under samleie

Jeg kommer for tidlig under samleie, hva kan jeg gjøre? For tidlig utløsning er hvor en mann ejakulerer (kommer) for fort under samleie. Det er det mest vanlige seksuelle problemet for menn. Helsepersonell foretrekker å bruke begrepet “rask utløsning”. Her tar vi for oss alt du trenger vite nar du har problemer med at du kommer for tidlig under samleie.

Hva regnes som for tidlig?

En studie med 500 par fant at gjennomsnittlig tid for utløsning var omtrent fem og et halvt minutt etter at samleie har startet. Denne tiden kan være lengre når det gjelder menn som har sex med menn. Internasjonale retningslinjer definerer prematur utløsning som regelmessig ejakulering innen ett minutt etter at samleie har startet.

Men det er opp til deg og din partner å bestemme om du er fornøyd med tiden det tar deg til å ejakulere. Hvis utløsningstiden gir deg stress og ubehag, er det et problem som kan bli kurert med behandling.

Typer av tidlig utløsning

Det er to typer for tidlig utløsning:

 • Primær prematur utløsning – er når du alltid har hatt problemet.
 • Sekundær prematur utløsning (eller “opparbeidet for tidlig utløsning”) – der du nylig har utviklet problemet.

 • Årsakene til primær prematur utløsning er ofte psykologiske, for eksempel å ha en traumatisk seksuell opplevelse i en tidlig alder. Sekundær prematur utløsning kan skyldes både psykologiske og fysiske faktorer. Fysiske årsaker kan inkludere å drikke for mye alkohol og prostatitt (betennelse i prostata).

  Behandling mot for tidlig utløsning under samleie

  Hvis din for tidlig utløsning skyldes en fysisk tilstand, bør behandling av den underliggende tilstanden hjelpe. Din lege kan foreslå mulige behandlingsalternativer. Behandling av tidlig utløsning forårsaket av psykologiske faktorer kan være mer utfordrende. Imidlertid finner de fleste menn som fortsetter med behandlingen problemet løsningen.

  Selvhjelp mot for tidlig utløsning under samleie

  Det finnes en rekke selvhjelpsteknikker du kan prøve før du søker medisinsk hjelp.

  Disse inkluderer:

 • Onanere en time eller to før du har sex
 • Bruke en tykk kondom for å redusere følelsen
 • Ta et dypt pust å stenge ejaculatoriske refleksen (en automatisk refleksjon av kroppen, der det oppstår utløsning)
 • Ha sex med partneren på topp (slik at de kan trekke seg bort når du er i nærheten av utløsning)
 • Ta pauser under sex og distraherer deg selv ved å tenke på noe helt annet
 • Hvis du er i et langsiktig forhold, kan du ha fordel av å ha parterapi.

 • Du vil bli oppfordret til å utforske problemer som kan påvirke forholdet ditt og få råd om hvordan du løser dem. Du kan også bli vist teknikker som kan hjelpe deg å “unlearn” vanen med for tidlig utløsning.

  Medisinering mot for tidlig utløsning under samleie

  Selektive serotonin reuptake inhibitors (SSRIs) er tilgjengelige hvis ovennevnte selvhjelpsteknikker ikke forbedrer problemet. SSRI er hovedsakelig brukt til å behandle depresjon, men en av deres bivirkninger er å forsinke utløsning. Dapoksetin er et SSRI spesielt utviklet for å behandle prematur utløsning.

  Dapoksetin kan brukes “på forespørsel”. Du vil vanligvis bli anbefalt å ta det mellom en og tre timer før sex, men ikke mer enn en gang om dagen.

  Hvis ikke reagerer positivt på behandling med dapoksetin, kan legen din anbefale at du prøver en annen SSRI på en “off-label” basis. Dette er når en medisin brukes til et annet formål enn det var lisensiert for. Legene kan ordinere medisinering på en off-label basis dersom de bestemmer at pasientens beste interesse er basert på tilgjengelig bevis.

  Andre SSRI-preparater som kan foreskrives for tidlig utløsning, inkluderer paroksetin, sertralin eller fluoksetin. Du må vanligvis ta disse typer SSRI i en uke eller to før du får full effekt.

  Bruken av anestetiske kremer og spray som lidokain eller prilokainkrem kan hjelpe deg med å gjøre din penis mindre følsom. Kombinere en bedøvelse krem ​​med kondom kan være spesielt effektiv.

  Hjelpemidler mot for tidlig utløsning under samleie

  Det finnes en rekke hjelpemidler som er laget for dem som sliter med for tidlig utløsning. Felles for disse er at de reduserer følsomheten, og dermed kan hjelpe deg med å ha bedre kontroll over når utløsning skal skje, samt gi deg langt bedre selvtillit med din partner. Vel verdt å prøve innen man tar kontakt med lege for utredning.

  Vigrx Delay SprayVigRX Delay Spray er et naturlig valg for menn som ser etter det lille ekstra. Dette er en hendig flaske med en størrelse på kun 50 ml, noe som gjør det enkelt å putte dem i lommen og ta den med deg over alt. VigRX er laget av en potent blanding av naturlige og aktive ingredienser, og mange menn over hele verden stoler på at dette produktet kan gi dem selvtilliten tilbake når det kommer til ytelsen på soverommet. Dette er en trygg og naturlig formel, som gjør at du kan ta kontroll når du trenger det. Les mer om VigRX Delat Spray

  Viaman Delay Gel inneholder en blanding av trygge og aktive naturlige ingredienser, inkludert lett bedøvende peppermynteolje samt de etterspurte egenskapene til humleekstrakt. Alle bidrar til å få de sensuelle øyeblikkene til å virke som om de varer evig! Les mer om Viaman Dela Gel

  Viaman Delay Wipes er servietter som er raske og enkle å bruke, samtidig som det knapt er synlig etter påføring. Serviettene inneholder rike ingredienser som er kjente for kunne hjelpe deg med å oppnå den utholdenheten i soverommet som du har drømt om! Les mer om Viaman Delay Wipes

  Viaman Delay Spray eller forsinkelsesspray om du vil, er en potent men naturlig kombinasjon av ingredienser, som alle jobber sammen for å gi deg styrke, makt og kontroll når du trenger det som mest. Denne sprayen i lommeformat kan påføres 20 minutter før sengeleken begynner, og kan dermed hjelpe deg med å holde ut lengre. Les mer om Viaman Delay Spray

  Artikler og mer informasjon om tema for tidlig utløsning

  Altfor tidlig utløsning
  For tidlig utløsning krem
  Tidlig utløsning spray
  For tidlig utløsning – Stopp og start teknikken
  Hva er for tidlig utløsning?
  Hvorfor Tidlig Utløsning
  For Tidlig Utløsning Behandling
  For Tidlig Utløsning
  Tidlig utløsning medisin
  Tidlig utløsning piller
  Hindre tidlig utløsning
  Plutselig tidlig utløsning
  Vanlig med tidlig utløsning
  Sliter med tidlig utløsning
  Tidlig utløsning hos menn
  Hypnose tidlig utløsning
  Unngå tidlig utløsning
  Tidlig utløsning løsning
  Tidlig utløsning hjelp
  Problemer med tidlig utløsning
  Forebygge tidlig utløsning
  Tidlig utløsning ny partner
  Tidlig sædavgang tips
  Tidlig sædavgang årsak
  For tidlig sædavgang hjelp
  Mannen kommer for tidlig
  Kommer for tidlig under samleie
  Hvordan unngå å komme tidlig


  Artikler relatert til seksualtekniske hjelpemidler
  Sex en naturlig del av livet også for funksjonshemmede
  Er det en menneskerett å ha sex
  Sex og samliv
  Ereksjonsproblemer
  Mister sexlysten ved bruk av p-piller