Impotens hos yngre menn

Impotens hos yngre menn

De fleste menn vil oppleve problemer med å få eller opprettholde en ereksjon på et tidspunkt i voksen alder, men dette er ikke alltid forårsaket av et medisinsk problem. Noen menn utvikler en medisinsk tilstand kalt impotens eller erektil dysfunksjon. Her skal vi ta for oss alt du trenger vite om impotens hos yngre menn.

Impotens og ED er en tilstand som oppstår når penis ikke mottar nok blod til å produsere en ereksjon som er i stand til å ha samleie. For menn med ED, skjer dette gjentatte ganger, og påvirker en manns evne til å opprettholde et aktivt sexliv.

Mens erektilproblemer er allment antatt å være en eldre manns problem, kan impotens også påvirke yngre menn. Det kan være både frustrerende og pinlig for en mann å innrømme å ha ED. Få unge menn, spesielt de som er under 40 år, vil erkjenne at de kan ha det.

Selv om impotens ikke er like vanlig hos unge menn, kan det påvirke om lag 25 prosent av menn under 40 år. Imidlertid har bare ca 5 prosent av alle menn under 40 år fullstendig impotens.

Årsaker til impotens hos yngre menn

Årsakene til impotens og ED hos yngre menn varierer mye og kan skyldes psykologiske, nevrologiske eller livsstilsspørsmål. Impotens kan også være et resultat av bivirkninger av bestemte medisiner.

Alle menn som opplever symptomer på impotens og ED, bør snakke med legen for å identifisere den sannsynlige årsaken til impotens, og for å bestemme det beste forløpet når det gjelder behandling.

noen av årsakene til impotens hos unge menn inkluderer:

 • prestasjonssangst når mannen er for nervøs for å opprettholde en ereksjon
 • depresjon, skizofreni og andre psykiske lidelser
 • penile abnormiteter, for eksempel forhuden problemer eller krølling
 • ryggmargenskader
 • mikrovaskulær sykdom fra diabetes
 • nerveskader
 • hypogonadisme, en tilstand der kroppen ikke produserer nok seksuelle hormoner
 • visse medisiner, inkludert noen antidepressiva
 • multippel sklerose

 • I tillegg kan noen unge menn oppleve impotens og ED som følge av faktorer som de har mer kontroll over. For eksempel kan unge menn lide av impotens på grunn av:

 • fedme
 • diabetes
 • dårlig diett
 • mangel på trening
 • røyking
 • overdreven drikking
 • relasjons stress

 • Hvis impotens og ED er forårsaket av noen av disse livsstilsfaktorene, kan det være mulig for menn å redusere eller eliminere symptomene gjennom endringer i deres livsstil og kosthold. Men selv om en mann mener at han vet årsaken til ED, bør han se en lege for en formell diagnose og behandling. En lege kan også utelukke potensielt skadelige forhold som kan forårsake impotens og ED.

  Symptomer på impotens hos yngre menn

  Det er tre hovedsymptomer på impotens og ED hos yngre menn, som er relativt enkle å identifisere. Disse symptomene er:

 • manglende evne til å få ereksjon
 • manglende evne til å opprettholde en ereksjon lenge nok til å ha samleie
 • problemer med å ha ereksjon som er fast nok til samleie

 • Disse symptomene kan føre til mangel på seksuell lyst eller redusert interesse for sex.

  Komplikasjoner

  Selv om impotens EDs fysiske effekter kan være milde, kan følelsesmessige effekter være alvorlige. Disse kan inkludere angst, stress og lav selvtillit. Fysiske komplikasjoner av impotens og ED er generelt milde. Menn som opplever ED opplever vanligvis ikke noen langsiktige helseproblemer. Men ED kan være et symptom på et mer alvorlig problem, som for eksempel hjertesykdom. De vanligste komplikasjonene er:

 • et utilfredsstillende sexliv
 • manglende evne til å få en partner gravid

 • Mens de fysiske komplikasjonene kan være milde, kan de følelsesmessige effektene på en ung manns livskvalitet være mer alvorlig. Enten en mann opplever alle de potensielle komplikasjonene eller ikke, avhenger stort sett av individet og sine egne livserfaringer. Ekstra livsstils komplikasjoner som noen menn kan oppleve, er:

 • stress eller angst rundt seksuell ytelse
 • forlegenhet eller lav selvtillit grunnet manglende evne til å utføre
 • forholdsproblemer som muligens stammer fra stress eller forlegenhet

 • Behandling av impotens hos yngre menn

  Behandling av impotens hos unge menn varierer fra person til person. Noen menn kan oppleve at å forbedre sin generelle helse kan være nok til å hjelpe mot impotens og ED. Hos andre mennesker kan det kreve mer behandling, for eksempel forholdsrådgivning, før de ser forbedringer.

  Hvis livsstil og forholdsforbedringer ikke er tilstrekkelige for å forbedre ED, kan leger anbefale medisiner. Det er også noen naturlige behandlinger tilgjengelig som kan vurderes.

  Ved behandling av ED kan en lege eller medisinsk faglig foreslå følgende:


  Livsstilsendringer: En av de første tingene en ung mann kan gjøre for å potensielt forbedre eller eliminere impotens og ED, er å gjøre positive valg som også vil påvirke resten av livet. Noen endringer som en mann kan vurdere, inkluderer økt mosjon, spise et hjerte-sunt kosthold, slutte å røyke og drikker alkohol bare i moderasjon. Hvis en mann har problemer med forholdet, kan det være nyttig å søke rådgivning.

  Naturlige behandlinger: Selv om naturlige produkter er tilgjengelig for salg over disk, er det lite vitenskapelig bevis for å støtte deres krav om forbedring av impotens og ED. Disse produktene kan forårsake uønskede bivirkninger eller reagere negativt med andre medisiner en mann tar.

  Medisin: En lege kan gi en medisin som stimulerer blodstrømmen til penis, og hjelper en mann å oppnå en ereksjon. Det er mange stoffer tilgjengelig for å velge mellom, og hver har sitt eget sett med bivirkninger. Det er sterkt anbefalt å snakke med en lege om hvilke typer medisiner som er tilgjengelige. Se oversikt over nederst i artikkelen over produkter som stimulerer blodstrømmen til penis.

  Endringer i gjeldende medisiner: Hvis en lege avgjør at impotens og ED er forårsaket som følge av at en mann tar en bestemt medisin, kan de endre eller stoppe problematisk medisinering. Ingen bør stoppe eller endre medisinen uten å snakke med en lege først.

  Unge menn har vanligvis en god sjanse til å reversere impotens og ED. Dette kan oppnås gjennom livsstilsendringer som generelt forbedrer generell helse og ved å ta medisiner, eller begge deler. Det er ikke uvanlig for unge menn med ED å gå tilbake til å oppleve et normalt sexliv hvis de følger behandlingen og rådene fra sine leger.

  Produkter mot impotens hos menn

  PROenhance gir bedre portens og sterkere ereksjonerFor dem som leter etter en naturlig måte for å bedre ereksjonen, men uten å måtte ta piller og tabletter, så er PROenhance™ Plaster det ideelle supplement. Sammensatt med 6 av de mest populære aktive ingrediensene for mannlig forbedring, noe som gjør disse lappene så unik er ikke bare dens proprietære formell, men dens avanserte leverings system som er designet for å gi det beste i hver eneste lapp. Les mer om Proenhance plaster

  Viaman kapsler mot ereksjonsproblemerViaman kapsler er et fantastisk produkt som er laget for å styrke manndommen. År med erfaring og et fokus på trygghet har resultert i disse sofistikerte kapslene, som er populære hos menn over hele verden. De er produsert med både sink og Maca rot. Dette er to naturlige ingredienser som ofte brukes i prestasjonsfremmende midler for menn, takket være deres bidrag til å opprettholde sunne mannlig hormonnivåer i blodet. De er også vel ansett for sine naturlige evner som afrodisiakum. Les mer om Viaman kapsler

  VigRX kapsler mot ereksjonsproblemerVigRX er et kosttilskudd for menn som ble utviklet for femten år siden, og har siden den gang oppnådd status som verdens bestselgende og mest populære produkt av sin type. Ingredienser som asiatisk ginseng og Gingko Biloba har gjort disse kapslene veldig potente. Dersom du også tar med de seks andre ingrediensene, utgjør dette til sammen en unik blanding. Det er derfor så mange kunder bestiller produktet om og om igjen, og gjort dette til det foretrukne valget for de fleste menn. Les mer om VigRX

  Annen nyttig informasjon om impotens

  Impotens
  Hva er impotens
  Impotens behandling
  Impotens psykisk
  Impotens medisiner
  Impotens årsaker
  Impotens alder
  Impotens hos yngre menn
  Impotens alkohol
  Impotens anabole steroider
  Impotens kokain