Ereksjonsproblemer av sykling

Ereksjonsproblemer sykkel

Kan sykling forårsake ereksjonsproblemer? Mannlige syklister er i fare for å få ereksjonsproblemer, med mindre sykkelsetet passer ordentlig. Her tar vi for oss alt du trenger vite om sykling og faren for ereksjonsproblemer.

Sykling er en veldig populær form for trening som brenner kalorier mens du styrker benmuskulaturen. Mer enn en tredjedel av nordmenn sykler, ifølge en undersøkelse fra Breakaway Research Group. Noen kun for lett trim, og andre er mer seriøse ryttere som tilbringer timer om dagen på sykkelen.

Kan sykling forårsake ereksjonsproblemer

Menn som sykkler kan oppleve ereksjonsproblemer som en utilsiktet konsekvens av å bruke for mye tid på et sykkel sete. Koblingen mellom sykling og ereksjonsproblemer er ikke ny. Faktisk identifiserte den greske legen Hippocrates seksuelle problemer hos mannlige heste ryttere.

Hvordan påvirker sykling ereksjon?

Når du sitter på en sykkel i lange perioder, setter setet press på perineum, et område som går mellom anus og penis. Perineum er fylt med arterier og nerver som leverer oksygenrikt blod og sensasjon til din penis.

For at en mann skal få ereksjon, sendes nervepulser fra hjernen til penis. Disse nervesignalene lar blodårene slappe av, og øker blodstrømmen gjennom arteriene i penis. Ethvert problem med nerver, blodårer eller begge deler kan gjøre at du ikke er i stand til å få ereksjon. Dette kalles ereksjonsproblemer.

I løpet av de siste årene har forskere oppdaget at noen mannlige syklister utvikler skade på pudendal nerven, hovednerven i perineum og pudendalarterien, som sender blod til penis.

Menn som tilbringer mange timer på sykkel har rapportert nummenhet og problemer med å oppnå ereksjon. Eksperter tror at ereksjonsproblemer starter når arterier og nerver blir fanget mellom det smale sykkel setet og rytterens skamben.

Slik reduserer du sjansen for ereksjonsproblemer fra sykkelsetet

Med noen få modifikasjoner kan du fremdeles sykler for mosjon og nytelse uten å ofre sexlivet ditt. Her er noen få modifikasjoner du kan gjøre for å redusere risikoen for ereksjonsproblemer:

 • Bytt ut ditt smale sykkel sete for noe bredere med ekstra polstring som støtter perineum. Også velg et sete uten en nese (det vil ha mer av en rektangulær form) for å redusere presset.
 • Senk styret. Lenkende fremover løfter baksiden av setet og avlaster presset på din perineum.
 • Bruk polstret sykkel shorts for å få et ekstra lag av beskyttelse.
 • Kutt tilbake på treningsintensiteten din. Syklus med færre timer om gangen.
 • Ta regelmessige pauser under lange turer. Gå rundt eller stå på pedalene med jevne mellomrom.
 • Bland opp treningsrutinen din. I stedet for å sykle utelukkende, bytt mellom jogging, svømming og andre former for trening. Gjør sykling del av et godt avrundet treningsprogram.
 • Hvis du opplever smerte eller følelsesløshet i området mellom endetarm og skrotum, må du slutte å sykle en stund.

 • Hva du skal gjøre hvis du har ereksjonsproblemer

  Selv om det vanligvis ikke er permanent, kan ereksjonsproblemer og følelsesløp forårsaket av sykling vare i flere uker eller måneder. Den enkle løsningen er å kutte ned på sykkelturer eller slutte å sykle helt. Hvis flere måneder går, og du fortsatt har problemer med å oppnå ereksjon, kan du se din primærpleie lege eller urolog. En medisinsk tilstand som hjertesykdom, et nerveproblem, eller de resterende virkningene av kirurgi, kan være andre potensielle årsaker til ereksjonsproblemer.

  Avhengig av årsaken til problemet, kan legen din foreskrive et av de ED-legemidlene du har sett annonsert på TV, inkludert:

 • sildenafil (Viagra)
 • tadalafil (Cialis)
 • vardenafil (Levitra)

 • Disse stoffene øker blodstrømmen til penis for å produsere en ereksjon. Men vurder dem nøye fordi disse medisinene kan ha alvorlige bivirkninger. ED-stoffer anbefales ikke for de som tar nitrater (nitroglyserin) for brystsmerter og personer med svært lavt eller høyt blodtrykk, leversykdom eller nyresykdom. Andre legemidler er også tilgjengelige for å behandle eresjonsproblemer, samt alternativer som penis pumper og implantater.

  Snakk med legen din

  Du trenger ikke å gi opp sykling. Bare gjør noen modifikasjoner på turen din. Hvis du utvikler ereksjonsproblemer, snakk med legen din om hva som forårsaker problemet, og finn løsningen som vil sikre ditt sexliv på en trygg og effektiv måte.

  Hjelpemidler mot ereksjonsproblemer

  PROenhance gir bedre portens og sterkere ereksjonerFor dem som leter etter en naturlig måte for å bedre ereksjonen, men uten å måtte ta piller og tabletter, så er PROenhance™ Plaster det ideelle supplement. Sammensatt med 6 av de mest populære aktive ingrediensene for mannlig forbedring, noe som gjør disse lappene så unik er ikke bare dens proprietære formell, men dens avanserte leverings system som er designet for å gi det beste i hver eneste lapp. Les mer om Proenhance plaster

  Viaman kapsler mot ereksjonsproblemerViaman kapsler er et fantastisk produkt som er laget for å styrke manndommen. År med erfaring og et fokus på trygghet har resultert i disse sofistikerte kapslene, som er populære hos menn over hele verden. De er produsert med både sink og Maca rot. Dette er to naturlige ingredienser som ofte brukes i prestasjonsfremmende midler for menn, takket være deres bidrag til å opprettholde sunne mannlig hormonnivåer i blodet. De er også vel ansett for sine naturlige evner som afrodisiakum. Les mer om Viaman kapsler

  VigRX kapsler mot ereksjonsproblemerVigRX er et kosttilskudd for menn som ble utviklet for femten år siden, og har siden den gang oppnådd status som verdens bestselgende og mest populære produkt av sin type. Ingredienser som asiatisk ginseng og Gingko Biloba har gjort disse kapslene veldig potente. Dersom du også tar med de seks andre ingrediensene, utgjør dette til sammen en unik blanding. Det er derfor så mange kunder bestiller produktet om og om igjen, og gjort dette til det foretrukne valget for de fleste menn. Les mer om VigRX

  Artikler og mer informasjon om tema ereksjonsproblemer

  Ereksjonsproblemer psykisk
  Ereksjonsproblemer fysisk
  Ereksjonsproblemer medisin
  Ereksjonsproblemer sykkel
  Ereksjonsproblemer symptomer
  Ereksjonsproblemer tips
  Prostatakreft ereksjonsproblemer
  Naturmedisin mot ereksjonsproblemer
  Tabletter mot ereksjonsproblemer
  Kjæreste med ereksjonsproblemer
  Hva er ereksjonsproblemer
  Hjelp mot ereksjonsproblemer
  Grunner til ereksjonsproblemer
  Ereksjonsproblemer under samleie
  Ereksjonsproblemer steroider
  Ereksjonsproblemer prestasjonsangst
  Ereksjonsproblemer i fylla
  Ereksjonsproblemer depresjon
  Ereksjonsproblemer stress
  Ereksjonsproblemer diabetes
  Årsak til ereksjonsproblemer
  Ereksjonsproblemer overvekt
  Ereksjonsproblemer alkohol
  Ereksjonsproblemer
  Ereksjonsproblemer behandling


  Artikler relatert til seksualtekniske hjelpemidler
  Sex en naturlig del av livet også for funksjonshemmede
  Er det en menneskerett å ha sex
  Sex og samliv
  For tidlig utløsning
  Mister sexlysten ved bruk av p-piller